Motor Gaz Yemiyor (Klasik:))

Eminim forumda böyle bi başlık vardır ama arama motoru sağolsun alakasız herşeyi çıkarıyor önümüze. Neyse
Gaz yememe şu an çok aşırı biçimde değil ama sabit hızda gittiğim zaman anlaşılıyor. Kalkışta, son hızda bir sorun yok, mesela 80km hızla sabit gidebiliyorum ama arada bir gaz kesiliyor gibi oluyor. karbüratör ayarındada sorun olduğunu sanmıyorum çünkü yakıt tüketimi gayet normal. Sorun ne olabilir, şimdilik gidiyorum fazla sorun olmuyor ama bişey var, normal değil bu, ileridede büyüyücek kesin

Bujini çıkar temizle veya yenisiyle değiştir
pipo eskiyse değiştir(buji başlığı)
Karburatörün pislenmiş olabilir.Yeni temizletmiş olabilirsin ama 1 depo benzin bile kirlete bilir :cat:

Bujini çıkar temizle veya yenisiyle değiştir
pipo eskiyse değiştir(buji başlığı)
Karburatörün pislenmiş olabilir.Yeni temizletmiş olabilirsin ama 1 depo benzin bile kirlete bilir :cat:

bujiyi yeni değiştirdim ama hiç duymadığım bi marka.
benzinide shellden aldıktan sonra oldu bu.
bi kere daha shellden almıştım motor acayip vuruntulu çalışmaya başlamıştı. benzinden olabilirmi acep.
birde karbüratör nası temizlenir, bi kere açmaya çalıştım ama karmaşık bi iş gibi

bujiyi yeni değiştirdim ama hiç duymadığım bi marka.
benzinide shellden aldıktan sonra oldu bu.
bi kere daha shellden almıştım motor acayip vuruntulu çalışmaya başlamıştı. benzinden olabilirmi acep.
birde karbüratör nası temizlenir, bi kere açmaya çalıştım ama karmaşık bi iş gibi

bujini ngk buji ile değiştir
Benzinde her shellde aynı değildir bundan emin ol:cat:
Karburatör temizliği komple kaburatör sökülüp benzinle fırçalanır geri toplanıp takılır biraz karışık ustaya götür o yapsın:cat:

yedekte ngk bujim var onu takiyim artık. hava filtresinide yeni değiştirmiştim, eskisini yıkadım ama, onuda tekrar takabilirim

bence senin motoru çalamadılar bari bir cinlik yapalım dediler motoru bozdular kablo falan kestiler abi :p

sorma ya, bugün sirkeciye gittim alarm sormaya ama saat baya geç olmuştu, bide hangi marka iyidir kötüdür bilemedim almadım o yüzden bişe. araştıriyim iyice alıcaz artık bi alarm

abi ben biraz araştırdım bu konuyu abus ve masterlock bayağı iyi firmalardan.ancak abus extra iyi gibi bir şey.biraz araştır üretim süreci , testler.bu testlere nasıl dayanıyor kilit hayret :)

dehşet soğukluğa mağruz bırakıyorlar , tonlarca çekme kuvveti uyguluyorlar neler yapıyorlar yahu ama süper bir marka.alırsam bende abus alacağım.

Kalkısta son hızda sorun olmadığından hava filtresini siliyorum buji ve benzini değiştir:)

bugün 5buçuk saat motorla uğraştım. bujiyi değiştirdim, karbüratörü söktüm, temizledim
ekstradan başka şeylerde yaptım
işim bittikten sonra benzinciye gittim geldim, bi gariplik sezmedim. uzun bi sürüşte belli olucak

buji.. :) benimde öyleydi son hızla bişey olmuyordu meğer meretin başı çatlakmış bide ona bak bence.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar