Motor Freni Hakkında

Merhabalar,

Motosiklet kullanırken motor frenini sık sık kullanarak yavaşlama işlemine sıkça başvuruyorum, bu durum motorun aşırı ses çıkarmasına neden oluyor. Sık sık motor freni kullanmak motora zarar veriyor olabilir mi?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Tam nasıl tarif edeceğimi bilemiyorum ama tarif etmeye çalışacağım.

Motor itmek için tasarlanmıştır, motor freni çekmek işlemi yani motorun üretim amacının tam tersi; o yüzden sert ve devamlı motor frenin uzun zamanda zarar vereceğini düşünüyorum.

Hafif, tatlı ara sıra motor freninin hissedilir bir zararı olmayacağı kanaatindeyim.

Devir ayarlayarak vites düşürdüğün sürece problem olacağını sanmıyorum. Her motosikletim ve arabamda kullandım hiç sorun yaşamadım.

Motosikleti
DUKE 250
bende eski alışkanlık olmuş durumda, vaz geçemiyorumda, ama tatlı tatlı narin narin yığdırıyorum hep,
normalde kaydırmalı debriyaj var ama hiç kilitlenecek noktaya getirmedim. uzun vadede zararı nedir emin değilim.

Kompresyona girmek ayrı devamlı motor içerisindeki zincire çalışmak ayrı bir şey. Sert bir şekilde yapıldığında zincirin ömrü kısalıyor. O anki viteste kompresyona sokarım. Daha düşük vitese geçip kompresyona sokmam. Genelde yavaşlamak için ön firenleri kullnıyorum. Arka firenleri duramayacaksam kullnıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar