Motor Fazla Isınıyor

Motosikleti
Honda CB125F
Merhabalar,

Danışmak istediğim bir konu var. Kullandığım motor RKS Cityblade şuan 360 KM'de. Rodaj yağına uygun olarak kullanıyorum ancak motor çok ısınıyor. Öyle ki bu ısı sürüşte koltuğa kadar yansıyor ve çok rahatsız ediyor. Servise danıştım ama adamlar başından savar gibi bişey olmaz rodajda normaldir dediler. Bilgisi olanlar var ise yardımlarını beklerim

Motorun harareti artmıyor ama hissettiğin sıcaklık artıyor ise bu normaldir. Motor ısısını atmalı ki hararet yapmasın. Ha bu ısının hava yerine senin vücuduna gelerek seni rahatsız etmesi konusu ise motorun tasarımı ile ilgili ayrı bir soru işareti.

rodaj yağı ince yağdır motorun isinmasi cok normal motor ne olursa olsun isinan hava yukselecegi icin koltuga bacaklariniza vurmasi da cok normaldir. Bende ilk aldigimda soru işareti olmuştu rks motorum ama sikinti yaratmiyor gayet normal.yag değişince azalıyor

Merhabalar,

Danışmak istediğim bir konu var. Kullandığım motor RKS Cityblade şuan 360 KM'de. Rodaj yağına uygun olarak kullanıyorum ancak motor çok ısınıyor. Öyle ki bu ısı sürüşte koltuğa kadar yansıyor ve çok rahatsız ediyor. Servise danıştım ama adamlar başından savar gibi bişey olmaz rodajda normaldir dediler. Bilgisi olanlar var ise yardımlarını beklerim

Rodajdaki sürtünme, tüm parçalar yeni olduğu için çok fazladır. Zaten rodajın amacı da budur. Bu sürtünmeden oluşabilecek hasarı engellemek için yavaş ve sakin kullanmak. Rodaj süresince parçalar sürtüne sürtüne birbirine alışır. Bu nedenledir ki rodaj döneminde ısınma aşırı olur. Sonra yavaş yavaş azalır.

2000 km sonra hala muadili motorlardan çok daha fazla sıcaklık varsa subap ayarlarına baktırırsın.

Hava soğutmali scooterlerin geneli fazla isinir

Tatilde farkli zamanlarda,3 gün Kymco agility200 ve kymco super8 kiralamiştim sicaklik sorunu vardi.

Zira,havali scooterler motor konumu itibariyle vitesli motosikletlere gore gec soğur,

Bu sebepten japon ve avrupali ureticiler 50cc scootere bile su sogutma takiyor(yamaha neos4,piaggio nrg50 gibi)

Fan sistem sogutmali scooterlerde bir nebze iş goruyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda CB125F
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için

Kırmızı hararet lambası yanmıyorsa sorun yoktur. Yandığı anda kenara çekip motoru durdur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar