aklıma redline a giren motorlarin çıkardığı ses geldi birden
sanıyorum söylediklerinden birinde çıkacak sorun ama hem bi arkadaşımın chopperla kaza geçirip vefat etmesi hemde bu ufak tefek sorunlar yüzünden motordan soğudum. satmayı düşünüyorum. ufak cc'li bişey alıp bincem :/yarın vaktin varsa benim dediklerimi yap düzelir arkadaşlar işte bi nevi yardımcı olmaya calısıyo napsınlarbilmiyende bişey söylüyo ama olsun senin sorunun büyügü bendede var ama benzin depomdan kaynaklanıyo depo yeterince benzin karbüratöre gönderemiyo bir yolunuda bulamadım 15gündür üzerinde calısıyorum
o yüzden karbüratörle baya bi akraba oldum senin motor pek karmaşık deil elinden geliyosa sök yap
elektrikle alakalı oldugunu sanmıyorum marja bastıgında tek turda çalışıyormu?öleyse bujin kurumlu deildir.sende hava yakıt karışımı sorunu var
1-manifoltlarına bak yırtık falan varmı yada anlamanın kolay bir yolu var karbüratörün hava vidasını sıkarsın istop ederse manifolt saglamdır ha şayet etmezse manifolt hava alıyodur.
2-hava filtrene bak temizmi tıkalımı hortumları takılı deilmi
3-karbüratör hava ayarına bak cokmu acık
4-karbüratör şamandırasına bak eger cok kapalıysa yeterince benzini alamaz ve dib gazda bogulur.
hocam hava filtresini kutusuyla beraber yeni değiştirdim, 500 km fln oldu. karburatörde temizlendi. ama karburatör ayarı yapılmadı. zaten 25-30 krş arası yakıyo. yani haddinden kat kat fazla. karburatör ayarıyla sanıyorum düzelecek.Katılıyorum. Elektriksel bir problem olsa olsa bujinden olur. O sağlamsa ve tek marşda'da alıyorsa elektrikle ilgili herhangi bir problemin yok. Dip gaz açınca tekleye tekleye gaz yeme olayında sanıyorum ki kesiciden bahsetmedin. Sorunun örneğin 2.000 rmp/min devirle gidiyorken bir anda gaz açınca saçma sapan devirdayimler oluyorsa sorunun karbüratörde. Güzelce temizlet ve hava filtreni değiştir. Elektrik kesmeylede herhangi bir alaka göremedim. İyi sürüşler.
hocam hava filtresini kutusuyla beraber yeni değiştirdim, 500 km fln oldu. karburatörde temizlendi. ama karburatör ayarı yapılmadı. zaten 25-30 krş arası yakıyo. yani haddinden kat kat fazla. karburatör ayarıyla sanıyorum düzelecek.