motor ehliyeti

Merhaba,herkese iyi sürüşler bu sene kısmetse 2-3 aya a1 ehliyet'e yazılmayı planlıyorum 18 yaşım'a temmuz'da gireceğim a2'yi o zaman almak istiyorum
rks blazer 50cc motorum var güzel bir şekilde sürüyorum,direksiyon hakimiyetim ve sürüşüm iyi fakat manuel bir motor'Da nasıl olur bilemiyorum hiç manuel motor sürmedim fakat rks'den sonra manuel motora geçmeyi istiyorum
sorularım
1-)A1 yazılı sınav kolay mı ? çıkan soruları nereden bulabilirim
2-)A1 direksiyon sınavı kolay mı ?
3-)manuel motoru kullanmak zor mu ?
4-)kurs ücreti haricinde HARÇ,DEĞERLİ KAĞIT BEDELİ,VAKIF PAYI haricinde ne ödüyoruz ona göre para'yı ayarlayacağım
teşekkür ederim

Sinavlar kolay biraz goz gecirsen yeter.Direksiyonda bisey yok zaten hakimiyetin oldugu icin kolaylikla gecersin endise edecek birsey yok.
Ben daha önce hic motosiklet kullanmadigim halde 2 3 haftalik egitimle A ehliyet almistim.

Endise edip kafanda buyutme yeter verecekleri motosikletinde agirligi suan kullandigindan cok da farkli olmayacaktir .

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
A2 için 18 yaşına girince değil 18 doldurulunca alınabiliyor sanırım. Tam araştırmadım ama bir araştırın onu. Şimdi A1 alsanız yaklaşık bir buçuk yılda A2 alabileceksiniz yani.

Yazılı sınav kolay. Sıradan bir lise mezunu biraz sağduyu ile geçebilir. Direksiyon da zaten motor sürüyorsanız sürücü kursunun eğitimleri yeterli olur. Tabi sürücü kursunu iyi seçin, çoğu kurs araba öncelikli, motor ehliyeti için sen kendin öğren seni sınava sokarız kafazında düzgün eğitim vermiyorlar, motosiklet öncelikli bir sürücü kursu bulun düzgün eğitim alın çok rahat geçersiniz sınavı.

A2 için 18 yaşına girince değil 18 doldurulunca alınabiliyor sanırım. Tam araştırmadım ama bir araştırın onu. Şimdi A1 alsanız yaklaşık bir buçuk yılda A2 alabileceksiniz yani.

Yazılı sınav kolay. Sıradan bir lise mezunu biraz sağduyu ile geçebilir. Direksiyon da zaten motor sürüyorsanız sürücü kursunun eğitimleri yeterli olur. Tabi sürücü kursunu iyi seçin, çoğu kurs araba öncelikli, motor ehliyeti için sen kendin öğren seni sınava sokarız kafazında düzgün eğitim vermiyorlar, motosiklet öncelikli bir sürücü kursu bulun düzgün eğitim alın çok rahat geçersiniz sınavı.

18'im de alabiliyormuşum sorun yok

Motosikleti
18'im de alabiliyormuşum sorun yok

Demek ki 18'i doldurmuş oluyorsunuz.

EHliyet kursunu iyi araştırın, gerekiyorsa bir kaç ayrı kurs ile görüşün. İşini iyi yapan bri kurs sizi yönlendirecektir zaten son çıkan kanun yönetmelik vb. onların haberi vardır. Kurs için eğitim motosikletleri olan ve düzgün eğitim veren bir kursa yazılırsanız sınavı da çok rahat geçersiniz, dert etmeyin.

Demek ki 18'i doldurmuş oluyorsunuz.

EHliyet kursunu iyi araştırın, gerekiyorsa bir kaç ayrı kurs ile görüşün. İşini iyi yapan bri kurs sizi yönlendirecektir zaten son çıkan kanun yönetmelik vb. onların haberi vardır. Kurs için eğitim motosikletleri olan ve düzgün eğitim veren bir kursa yazılırsanız sınavı da çok rahat geçersiniz, dert etmeyin.

teşekkür ederim görüşeceğim inşallah

Yazılmadan önce yazılmayı düşündüğünüz kursun direksiyon dersini mutlaka izleyin.

Benim yazıldığım kursun motosikleti bile yoktu. Hoca diye birini tutmuşlar sadece top sahası gibi bir yerde bir tur attırıp tamam diyordu.

Başka bir kursta ise saat veya tur yok istediğin kadar biniyordun üstelik bir sürü motosikletleri vardı ve diğer kursla aynı para kahrolmuştum.

Motosikleti
Yazılmadan önce yazılmayı düşündüğünüz kursun direksiyon dersini mutlaka izleyin.

Benim yazıldığım kursun motosikleti bile yoktu. Hoca diye birini tutmuşlar sadece top sahası gibi bir yerde bir tur attırıp tamam diyordu.

Başka bir kursta ise saat veya tur yok istediğin kadar biniyordun üstelik bir sürü motosikletleri vardı ve diğer kursla aynı para kahrolmuştum.

Ben kursları internetten araştırarak bu forumda da hakkında yazılanlar olan bir kursu seçmiştim, bir sür eğitim motosikleti vardı, hafta sonu eğitimlere erken gidiyordum, genellikle saat doldu bırak demiyorlardı. Sınavdaki parkurun aynısını çalışıyorduk, bir de tam ekipman giydiriyorlardı, dizlik bile eksik olmuyordu.
Kursu iyi seçmek lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar