Motor Ehliyeti Hakkinda Soru???

Benim B ehliyetim var. A2 için yazılı sınava girdim, şimdi direksiyon sınavını bekliyorum. fakat sorun şuki, geçen hafta B ehliyetimi çevirmede kaptırdım. 6 ay sonra gel al dediler.
Ben bu 6 aylık süre içersinde, A2 ehliyeti için hak kazanırsam haziran ayında A2 alıcam. Peki;
B ehliyetimi geri almayı beklemek zorundamıyım A2 ehliyeti almak için?
Sadece A2 ehliyeti olmuyormu?
Ben belki artık araba değil sadece motor kullanıcam nebiliyon???

Sadece A2 vereceklerini pek sanmıyorum.A2 için emniyete başvurduğunda eski ehliyetini istiyorlar.Ayrıca ehliyeti veren emniyet müdürlüğünden de maille sorgu istiyorlar.Belki ehliyet ellerinde olduğu için B/ A2 şeklinde düzeltip 6 aylık süre sonunda yeni ehliyetini alma gibi bir durum olabilir.

Neptun saol cvp için...
O zaman aklıma Ehliyetleri neden birleştiriyorlar sorusu geliyor...
Farz edelim ben B/A2 ehliyet sahibi olsaydım, 6 ay boyunca motorda kullanamicaktım demektir bu... oysaki ben Araba kullanmicam.
Ehliyetimi aldıkları zaman Tüm sertifikası sahibi olduğum Trafik araçlarından men oluyorum. bu çok gereksiz bence. Arabayla yakalandık araba ehliyetini alsınlar ama motorda yanıyo demek bu durumda.

Ama şöyle düşün amaç seni geçici olarak trafikten uzaklaştırmak , yani hangi aracı kullanırsan kullan genede trafikte kullanacan.

sanırsam ehliyeti emniyet müdürlüğü sana teslim ediyor b ehliyetin varsa o ehliyeti alıp üzerinde b+a2 yazılı ehliyet vermeleri gerekiyor neptun arkadaşımız haklı .. belkemek lazım başka çare yok ...

Motorlu beni men etmesinler ya....
arabalı beni men edebilirler bu yazı boşamı geçirdik demek yani bu...:pr:

maksat zaten seni araba kullanmaktan men etmek degil trafikten men etmek trafikte tehlike arz edecek bir harekette bulundugun için.Ehliyetini alıyolar A2B olarak degiştiriyolar ehliyetine el kondugu zaman her ikisinede al konmuş oluyor yani trafikten men

Ehliyet gerektiren hiçbir motorlu aracı kullanamazsın demek oluyor.
Geçmiş olsun kardeşim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar