Bunların arasında kaliteli motorlar var mı ? satın alsak ?
Herşeyin kolayına kaçan Biz,kanunu tanımayan Biz,vergisini,cezasını ödemeyen Biz,haklı yine Biz! Neden hep mazlumu oynamayı seviyoruzki? Ruhsat yok! ehliyet yok! koruma ekipmanı yok! Trafiğe saygı yok! Sonuç:Sadece 7000 motosiklet Konya'da hurdaya çıkıyor.Türkiye genelinde bu sayıyı düşünemiyorum.Ben mülki bir yönetici olsam en fazla 15 gün süre verip o motorların alayını hurdaya satar,okul,sağlık ocağı veya koruma evleri yapım ve işletmelerine katkı sağlarım.İnsanımızın başka muameleden anladığı yok.
NOT:mrock ile aynı görüşleri yazmışız.O send'lediğinde ben hala yazıyormuşum,kopya gibi oldu ama görüşlerine aynen katılıyorum.:cat:
:cat:kesnlikle doğru biz aptalmıyız b ehliyetimiz varken 350 lira verdik de ehliyet aldık yetmedi yılda 100 lira vergi ödüyorum 35 lira sigorta yaptırıyorum vizesi gelince 100 lirya yakın para harcıyorum. ki ikinci el olarak salı günü satıyorum motorumu 800 liraya..ehehuuhe senede devlete 100 lira vergi motor 800lira.. toplasınlar .. konyada değil tüm illerde toplasınlar.. zaten bugunlerde kafsında kaskı olmayan bir sürü adam görüyorum.. o da ayrı bir konu.
İşin kuralına uymayanlar suçlu değilmiş gibi konuşmayalım. Tamam polis motorları ciddiye almıyor olabilir, ama sahiplerinin de ciddiye almadıkları açık. "Polis götürsün, nasıl olsa yenisini alırım" yapana kadar tek seferde plaka ve ruhsat çıkartıp, ehliyet alıp kullanmak daha doğru değil mi... Vergisini veren, ehliyet-ruhsat sahibi, kasksız ve korumasız motora binmeyen bilinçli motorcularda böyle ciddiyetsiz kişiler yüzünden yanlış değerlendiriliyor. Herkes bütün motorlara aynı önyargıyla yaklaşıyor. Bu işe bir çözüm bulmak lazım. Bence motorlarının ellerinden alınmasındansa, daha caydırıcı cezalar uygulamak lazım.
Ha amaç hiçbir zaman, hiçbir şeyde, sadece ceza vermek olmamalı. İşin doğru ve güvenli yapılması olmalı. Bu konuda Türkiye Hukuku pek yaratıcı sayılmaz. Polisler de öcü değil, huzurun koruyucuları olmalı.
her zaman imza bölümünde yazdıgı gibi
Motosiklet Surmekle Motorcu Olunmaz......Önce Saygı
mototosikletine , yollara ,arabalara ,yayalara ,motorcu dostlarına ,ve kendine saygı
Buna benzer motorcu gecinenler yuzunden kurallara uyan motorcularda mimleniyor .....
herkeze kazasız suruşler dilerim .......
Umurlarında değilki.Gelişi güzel atmışlar sağa sola motosikletleri sahibine yazık değilmi mahvetmişler motosikletlerir: