Motor Çalıştırmak HAkkında 1 soru

predator gördüğün gibi birçok kişide akü sorunu olabileceğini düşünüyor.kimsenin birşeye atladığı yok.motorların teorisini iyi bilmesek cevap yazmayız zaten.delicoban,en önemlisi üzerinde gelen bujilerin kalitelerinin düşük olması.bu nedenle hiç değiştirmediysen sorun yaratabilirler.benzin filtreleri olmadığından bu tip motorlarda bujide kurum birikmiştir.temizlenmesi yerine değiştirmen daha sağlıklı böyle bir durumda...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kimsenin birşeye atladığı yok

bunu ciddi ciddi söylüyor olmazsin. tek bir soru bile sormadiniz. delicoban'nin "motor calismiyor" demesinden hemen sorunu akü'ye bagladiniz. belki öyledir, belki degil. ama en ufak bir soru sormadan bu sonuca varmak uydurmaktir, baska birsey degil ...

alet tamir olsun da delicoban tecrübesini bizimle paylassin ve sorunun nerede oldugunu görelim....

Selam;

Öncelikle jigle ve ateşleme üzerinde durulmalı. Akü sorunu yok sanırım. Çünkü ayak marşında da sorun yaşıyorsun. Şarj sorunu yine ayak marşında nüksetmez.

bujiyi öncelikle kontrol etmek gerekir. Ayrıca, bobin ve konjektör ağızlarında kirlenme ateşleme kesiklikleri yaratır. Ancak bu arızalar ilk çalıştırmada yada ara gazlarda kendini çok belli eder. Mesela rölantide çalışan motora birden gaz verdiğinde kesiklik yapıyorsa, sabit hızlarda hafif hafif yekinmeler varsa, ateşleme sisteminde sorun anlamı çıkartılır. (bende aynı sorun vardı. Buji+jigle+bobin değişti. Düzeldi)

Ancak bu sorunlar sende yok anlaşılan. Bu motorların jigleleri, oldukça sorunlu. Jigle sistemi zamanla yerinde sıkışıp kalabiliyor. Öncelikle (ki bence) jigleyi mutlaka kontrol ettir. Bende aynı sorun vardı. Karbüratör, ateşleme, buji, bobin derken çalıştırdım ama sorun hangisinde bulamadık.

Sabah çalıştırmada rölanti düzeni nasıl? Yani motorun bir şekilde çalıştığında rölantide veya hemen gaz verince stop ediyor mu?.

Aynı şey benim de başıma geldi. 250 mct' yi neler yaparak kurtardım anlatamam. Ancak sorunun tam çözümü Jikle'de yatıyor. İlgilenirsen yada çözüm bulamadıysan anlatırım.
saygılar..

Deli Çoban öncelikle arkadaşların hepsi olabilecek problemleri saymış. Hepsi de doğru olabilir.
Yalnız jikleyi de eklemek isterim...
Ama benim dikkatimi çeken husus başka.
Benim dikkatimi şu çekti...

delicobanfg1.gif

Üstte motorum çalışmıyor yazıp, altta motoru satmaya uğraşmak, ancak iki şekilde mümkün.
Ya çok iyimsersin ve satış zekana güveniyorsun.
Yada Türk milletinin zekasına güveniyorsun.
Hangisi?

Patriote hocam ?
Satılık olan bir motor da bu tür sorunlar olamaz mı ? Ha olur evet. Ama yansıtılmaz, çünkü makinan satılık birde çalışmıyor yazamazsın?

Basit bir akü yada jigle sorunu yüzünden satılık motosikletin alıcısı motosikletten sogumaz, soğusada 4000 km de bi cinli alıyor tahmin edebilir bu tarz aksaklıkları kanaatindeyim ?

Ben bu akü problemini buraya taşımasını kendi acımdan tek bir neden baglarım, arkadasın temiz kalpliliğine ve ictenligine ?
sizinde belirttiğiniz gibi birasda iyimserlik. Bence gayet normal.üzerinde durulucak bir durum gercekten sezemedim. Ve sizin buna takılmanıza şaşırdım.

Yada ben yanlıs degelendiriyorum. Cunku siz yazdıysanız bişi olabilir, yanlısmı bakıyorum diyede düsünmeden duramıyorum?

Son düzenleme:
Selam;

Öncelikle jigle ve ateşleme üzerinde durulmalı. Akü sorunu yok sanırım. Çünkü ayak marşında da sorun yaşıyorsun. Şarj sorunu yine ayak marşında nüksetmez.

bujiyi öncelikle kontrol etmek gerekir. Ayrıca, bobin ve konjektör ağızlarında kirlenme ateşleme kesiklikleri yaratır. Ancak bu arızalar ilk çalıştırmada yada ara gazlarda kendini çok belli eder. Mesela rölantide çalışan motora birden gaz verdiğinde kesiklik yapıyorsa, sabit hızlarda hafif hafif yekinmeler varsa, ateşleme sisteminde sorun anlamı çıkartılır. (bende aynı sorun vardı. Buji+jigle+bobin değişti. Düzeldi)

Ancak bu sorunlar sende yok anlaşılan. Bu motorların jigleleri, oldukça sorunlu. Jigle sistemi zamanla yerinde sıkışıp kalabiliyor. Öncelikle (ki bence) jigleyi mutlaka kontrol ettir. Bende aynı sorun vardı. Karbüratör, ateşleme, buji, bobin derken çalıştırdım ama sorun hangisinde bulamadık.

Sabah çalıştırmada rölanti düzeni nasıl? Yani motorun bir şekilde çalıştığında rölantide veya hemen gaz verince stop ediyor mu?.

hocam sabah alıstırmada rolantı duzenı gayet guzel 1-2 dakıka ısıtıyorum hıcbır sorun yok...ama motoru ısıtıyım dıye bızım arkadas ayaklık uzerındeyken gazı fullemıstı devır haylı artmıstı...gazı bıraktıktan sora motor ıstop etmıstı...

Deli Çoban öncelikle arkadaşların hepsi olabilecek problemleri saymış. Hepsi de doğru olabilir.
Yalnız jikleyi de eklemek isterim...
Ama benim dikkatimi çeken husus başka.
Benim dikkatimi şu çekti...

delicobanfg1.gif

Üstte motorum çalışmıyor yazıp, altta motoru satmaya uğraşmak, ancak iki şekilde mümkün.
Ya çok iyimsersin ve satış zekana güveniyorsun.
Yada Türk milletinin zekasına güveniyorsun.
Hangisi?

Hiçbiri..
çünkü o motorun ilanını yaklasık 5-6 ay once vermıstım sanırım..zaten sımdı satmaktan vazgectım...benı bılenelr bılır pek vaktım yok sıteye arada ugruyorum.. ilanıda sıleemedım zamanım olmadıgı için... ayrıca su an satacak olsam yıne bu sorunumu sızınle paylasırdım...satacagım kısıyle sonradan aram bozulmaması için.ayrıca bunu problemden saymak yanlıs onemlı olan motorun kendısıdır...

Aynı şey benim de başıma geldi. 250 mct' yi neler yaparak kurtardım anlatamam. Ancak sorunun tam çözümü Jikle'de yatıyor. İlgilenirsen yada çözüm bulamadıysan anlatırım.
saygılar..

abi anlatırsan sevınırım.:rendeer:

Son düzenleme:
hocam sabah alıstırmada rolantı duzenı gayet guzel 1-2 dakıka ısıtıyorum hıcbır sorun yok...ama motoru ısıtıyım dıye bızım arkadas ayaklık uzerındeyken gazı fullemıstı devır haylı artmıstı...gazı bıraktıktan sora motor ıstop etmıstı...

hocam, sen o arkadasini motorundan uzak tut. eleman belki iyilik yapmaya calisiyor ama bu islerden anlamadiginda yararindan cok zarari dokunuyor.

motor öyle sogukken yüksek devre cikarilmaz! istop etmesi ise gayet normal. benden söylemesi motoru calistirdiktan sonra 2-3 dakika isinmasini bekle (o arada kaskini ve eldivenini takarsin) sonra ki 5 dakika boyuncada cok zorlamadan kullan. o 5 dakika gectikten sonra da istedigini yapabilirsin ...

Merhaba delicoban;

Sabah motoru çalıştırdın. Öncelikle motor rölantide jigleden dolayı yüksek gazda sonra düşük gazda çalışarak normal çalışma düzenine geçer. Senin bu şekilde çalışma sorunun var mı?. eğer yoksa, rölanti ayarın sanırım biraz yüksek (devir saatin varsa rölanti hızı 1200-1600 arası olmalı)

Rölantide çalışırken motorun gazını sonuna kadar aniden aç. Normal olarak motorun devri yükselmiyor, stop ediyor, yada tıkanıyorsa ateşleme bobin, ve hava ayarının kontrol edilmesi gerekir. Bunları mutlaka kontrol etmelisin.

Soğuk yada sıcak motora (hele sübablı) gaz vermek bilgi isteyen bir durumdur. Motorun birden bire yüksek devirler çevirmesi değil, yavaş yavaş ve kademeli olarak devir yükseltilmesi gerekir. Gereksiz yere motoru yüksek devirlerde uzun süre çalıştırdığınızda, sübab millerinin eğilmesine, sübabların piston üst kısmına çarpmasına neden olursunuz. Ayrıca, soğukken motorda pistonlar tam yuvarlak olmamaları, soğukken oval olmaları nedeniyle yağın silindir cidarlarından yanma odasına geçmesine neden olur. Böylece istenilen yağ filmi silindir cidarlarında oluşturulamaz. Ayrıca, oval piston, yan kısmlarından yanma sonunda oluşan basıncın kranga direkt olarak binmesine yol açıp, gereksiz yere motorunuzun yıpranmasına neden olur. Tavsiye soğukta tam gaz vermeyin, sıcakta birden yüksek devir çevirmeyin.

Herekeze Yardımları İçin Çok Teşekkür derim 2 gun sorumu cozmeye calsıtınız:rendeer:
sorunu buldum... sorun şuki;
marş dugmeısnın arkasındakı kabloyu takıp ettım elımle ayırdım tek mars hemen aldı sanırım bırıbırıne degınce calısmıyormus hafta sonu ordak butun abloları bantlıyacam sanırım sorun kkten hallolur:)

marş dugmeısnın arkasındakı kabloyu takıp ettım elımle ayırdım tek mars hemen aldı sanırım bırıbırıne degınce calısmıyormus hafta sonu ordak butun abloları bantlıyacam sanırım sorun kkten hallolur:)

insallah sorun öyle kolayca cözülür. ama tarif ettigin semptomlar kablo sorunu gibi durmuyordu ...

predator'un dediğine katılıyorum. Anlattığın arıza belirtilerinin çözümü kısa devre yapmış marş düğmesi kablolarında kesinlikle ama kesinlikle olamaz. Ya anlatım yetersiz ya çözüm..
Ama neyseki sorun çözülmüş önemli olanda bu.. Yolun,farın açık olsun...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar