Motor Çalıştırmak HAkkında 1 soru

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
151rs motorum var 4500km de 4000 e kadar sabahın erken saatlerınde calıstırsam dahı calısırdı.. ama sımdı mars tan sabahları kesınlıkle calısmıyor ne kadar denrsem dennyım olmuyor..ama ayakatan calıstırdıgım zaman (cok yorucu oluyor ama) 10 dakka kulandıktn sonra ogun artık marsta calısıyor ama hıcbır sbaah marsla calısmıyor acaba nıcın boyle olabılır cozumu nedır??

151rs motorum var 4500km de 4000 e kadar sabahın erken saatlerınde calıstırsam dahı calısırdı.. ama sımdı mars tan sabahları kesınlıkle calısmıyor ne kadar denrsem dennyım olmuyor..ama ayakatan calıstırdıgım zaman (cok yorucu oluyor ama) 10 dakka kulandıktn sonra ogun artık marsta calısıyor ama hıcbır sbaah marsla calısmıyor acaba nıcın boyle olabılır cozumu nedır??

sabah calistirmaya calisirken aletin cikardigi sesi tarif edebilir misin?

eğer düzgün bir marş sesi almıyorsan akün bitmiştir ki 4000 km de mondial de normal sayılabilir.

Akü tutmuyodur, aküden olabilir, yada şarj olmuyordur, yada çabuk bosalıyodur, yani aküden olabilir kanaatindeyim ben ?

sesi tarif etmeye calissana lütfen.

millet hemen atladi, sanki bütün alet sadece aküden ibaretmis gibi ...

sesi gayet normal aküyle ilgili bir problem oldugunu zannetmiyorum..akü den olsaydı cıyk cyık dıye bı ses gelurdı..

sesi gayet normal aküyle ilgili bir problem oldugunu zannetmiyorum..akü den olsaydı cıyk cyık dıye bı ses gelurdı..

bu sorun gün gectikce derinlesiyor mu? yani ayakla calistirmak gittikce zorlasiyor mu yoksa hep ayni mi?

gün icerisinde 3-4 saat biraktiktan sonra hemen mi calisiyor yoksa azicik (ilk 4000kmdekinde farkli olarak) nazlaniyor mu?

:) MERHBALAR...:)

yakıt sisteminde bir sorun olabilir tıkanıklılık vs ilk calıştırmada yeterli yakıt gelmeyebilir. motorun avans ve karburator ayarları yapılması gerekebilir... bujidende olabilir ateşleme guclugu cekebilir buji veya atesleme sistemine (buji ve kafası)nemli veya su kacmış olabilir. :)

butun bunlardanda değilse sorun motorun servise gitmeye ihtiyacı var demektir....:pr:

motorun şarj sisteminde bir problemde olabilir bunuda atlamamak gerek....

Son düzenleme:
bu sorun gün gectikce derinlesiyor mu? yani ayakla calistirmak gittikce zorlasiyor mu yoksa hep ayni mi?

gün icerisinde 3-4 saat biraktiktan sonra hemen mi calisiyor yoksa azicik (ilk 4000kmdekinde farkli olarak) nazlaniyor mu?

öncelikle ilgilendiğin için teşekkürler:rendeer:

mars hep aynı sbahlıyın aykla calıstırıyım 2 km gıdıyım 6 sat sora marsta tek sefer calısır...
ama ayaklıkta calıstırmak sankı gunden gune zorlasıyor gıbı cunku 1.yada 2. sefer calıstırıldım 1 ay once sımdı 9-10 bazen daha ılerı bıle gıttıgı olmustur.

akuyu test ettir, bujilerin kafalarini kontrol ettir, bazen gozle gorulmese dahi korozyon olabiliyor, yani servise gitmeni gerektiren bir durumla karsi karsiyasin diyelbilirim, serviste bisi yok derlerse , sabahlari 3-4 defa ayaga bas(kontak kapali)sonra kontagi ac we 30 sn fln bekle , marsa bas buyuk ihtimal alir yinede almiosa bi 30 sn daha bekle we motora cok az gaz vererek marsa bas , alacagi kesin...

Herhangi bir aku bakimi yapan yere gir ilk once akunu kontrol ettir, bakalim durumu ne. Sigortani kontrol et belkide sigorta yandi ve sarj olmuyor.Eger bu sorun harici far ampulu patlmasi veya duzensiz akim sonucu farlarda inis cikis goruyorsan , konjektoru de kontrol derim.Cinli motorlarda konjektor arizasi cok sik gorulen bir olay. Tum sorunlari cozdugunde ve yerin var ise 12A aku al tek marsta calisir hep motorun

:silent: problem marş motorunda olabılırmı yanı 20 ytl bısey olması lazım degıstırsem problem hallolurmu acaba

acikcasi ilginc bir problem.

uzaktan cözüm zor ama sanki bana bujilerde sorun varmis gibi geliyor. sen tavsiye edildigi gibi önce aküne baktir (kendin sök! daha önce yapmadiysan biraz zahemtli olsa da eglenceli ve güzel istir motorla ugrasmak ...), sonra da mümkünse bujilerini kontrol ettir (uyarmis olayim, buji söküp takmak bazen zordur ...). mars motorunda sorun oldugunu zannetmiyorum cünkü öyle olsa gün icerisinde "düzelmez".

Gaziantep İl Temsilcisi
bujiye bak arkadaşim hava ayarından da olabilir buyuk ıhtımalle hava ayarındandır

marştanda yapa bilir mesela kömürleri bitti ise sabahları ısıtmadıhı icin onada bak derim ben

beyler cevaplarınız ıcın hepınıze teskur ederım...
bujıden olabılır heralde cunku 4500 km oldu bujı fılan degıstırmedım heralde baagı eskımstır...

buji daha uzun ömürlüdür aslinda. ancak sIkca kisa mesafeler gidiyorsan bujiler tam isinamadan sogmaya baslarlar ve bu ömürlerini baya bir kisaltir. yani motoru öyle 5-10 dakikalik yollar icin cokca kullaniyorsan bujiler cabuk ölür ...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar