MOTOR ÇALIŞMIYOR

Herkese selamün aleyküm hayırlı günler arkadaşlar.

Hero Karizma motosikletim var. Marş almakta sorun yaşıyordu bi ara hiç alamaz oldu. Bir şekilde akücüye götürdüm aküyü değiştirttim. Çalışmaya başladı ama akücü akün tam şarj olmuyor dedi konjektör statörden yapar dedi.

Aradan zaman geçti 1 hafta kadar yolda giderken bi anda stop etti. Yine çalışmıyordu. Marşa basıyorum çalışacak gibi oluyor gaz vermeme rağmen çalışmıyordu. Servise götürdüm elektrik aksamlarında sıkıntı var dedi. Yaptı falan. Benzin de hava yapmış onu da hallettim dedi.

1 hafta sonra tekrar aynı sorunu yaşıyorum. Şu an hiç çalıştıramıyorum. Marşa basınca tık ses geliyor sadece. Ayak marşıyla zar zor çalıştırıyorum. Gaz kesince stop ediyor ama. Yağına baktım baya az vardı. Neden kaynaklanır bu arkadaşlar? Akücü konjektör statör dedi ama servis öyle bir şey demedi. Servis Hero nun kendi servisi. Yağdan olabilir mi? Yeni aldım fazla ilgilenme fırsatım olmadı yağına bakmaya falan. Çok da anlamıyorum zaten yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Statörünüz yanmışsa akünüz şarj olmaz. Elinde multimetresi olan herhangi bir servis, usta, elektrikçi ölçüm yaparak sıkıntının nereden kaynaklandığını bulabilir. Statörünüz yanmışsa ya yeni statör alacaksınız ya da bobinajcıda sardıracaksınız. Konu hakkında tecrübesi olan üyeler elbet daha doğrusunu anlatacaklardır.

Servise götürdüğümde statör hakkında bir işlem yapmadı. Ona rağmen motoru almaya gittiğimde serviste tek marşta çalıştı.

Ben kendim anlayabilir miyim statörden olup olmadığını. Multimetreyi bulurum. Nereyi nasıl ölçeceğimi bilmiyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:03 ----------

Bir de internetten araştırdığımda benzin pompasından kaynaklanabileceğini söyleyenler olduğunu gördüm. Benzin göstergesi de çalışmıyor zaten.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Serviste akünüz değişmişse ya da akünüz şarj olmuşsa evet tek marşta alır. Benim statörüm yanıkken ben de geçici olarak akümü şarj ettirmiştim. Yanık statör ve dışarıda şarj edilmiş aküyle toplam 2 gün, 4 kere çalıştırmaya kadar idare etmişti.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Gayet anlaşılır anlatılmış.

bu statör kolay bulunan bir şey mi ve fiyatı nasıldır çok pahalı olur mu? Her modele farklı bir statör mü takılıyor

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
bu statör kolay bulunan bir şey mi ve fiyatı nasıldır çok pahalı olur mu? Her modele farklı bir statör mü takılıyor

Ben 2008 model Kawasaki Er6F kullanıyorum. Orijinal statörü bulamadım ve 10.Ocak.2022'de sardırdım, statörü saran adama 600 TL, 2 lt yağ için 200 TL, ustama da işçilik ve conta için 300 TL ödedim. Yine aynı durumda 20.07.2022'de statör sarımına 1000 TL, 2 Lt yağ için 240 TL, statör contası için de 60 TL ödedim. Ustama o gün ödediğim rakamı yazmıyorum çünkü farklı işlemlerimiz de oldu.

Siz de sardırıyorsanız mutlaka yağ, arsa yağ filtresi, statör kapak contası, işçilik gibi ücretleri bütçeye ekleyin.

neden 2 kere sardırdınız yine mi yandı? Güvenilir olur mu bu işlem

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
neden 2 kere sardırdınız yine mi yandı? Güvenilir olur mu bu işlem

Ben eski akünün de statörü yaktığını forum sayesinde sonradan öğrendim. 2019'da aldığım motorun aküsünü hiç değiştirmedim, muhtemelen birkaç senelik aküydü. Aslında size verdiğim listede yer almıyor ama 10.Ocak.2022 öncesi de 1 kere statörü sardırmıştım. Şu an yeni bir akü kullanıyorum, 5000 km.ye yaklaştım, umarım yakın zamanda statörüm sıkıntı yaratmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar