Motor Blok Kısmı Boya İşlemi

Selamlar. Motorun Blok kısımlarını Sökmeden Çiziklerini Nasıl giderebilirim ? Bunun için hangi malzemeleyi kullanmam gerekiyor ?

Ayrıca 600 Ustu Motorlar için önerebileceğiniz bir branda var mıdır ?

go8xass.png

Isıya dayanıklı soba boyası alıp ince bir boya fırçası ile rütuş atılsbilir diye düşünüyorum. Sadece benim fikir yürütelim :)

Motosikleti
Ns200 15"
Sihirli sünger denen bir malzeme var, o belki çizikleri sökme konusunda başarılı olabilir. Ama su pompasının kapağı için aynı şey maalesef geçerli değildir, üstündeki boya zamana bağlı olarak kabarmış.

Sihirli sünger denen bir malzeme var, o belki çizikleri sökme konusunda başarılı olabilir. Ama su pompasının kapağı için aynı şey maalesef geçerli değildir, üstündeki boya zamana bağlı olarak kabarmış.

Baktımda baya bir o dediğiniz malzemeden var. Sizin kullanmış olduğunuz bir malzememi bu ? eğer öyle ise kullanmış olduğunuz malzemenin linkini yada tam adını söyleyebilir misiniz ?

Motosikleti
Ns200 15"
Baktımda baya bir o dediğiniz malzemeden var. Sizin kullanmış olduğunuz bir malzememi bu ? eğer öyle ise kullanmış olduğunuz malzemenin linkini yada tam adını söyleyebilir misiniz ?

Ben kullanmadım ama arkadaşım kendi motosikletinde kullandığında işe yaradığını görmüştüm, egzozda ve yanlış hatırlamıyorsam grenaj aksamında ufak tefek fotoğraftaki gibi çizikler vardı ve onları bahsettiğim süngerle temizlemişti. Ne marka olduğunu maalesef bilmiyorum.

Ben kullanmadım ama arkadaşım kendi motosikletinde kullandığında işe yaradığını görmüştüm, egzozda ve yanlış hatırlamıyorsam grenaj aksamında ufak tefek fotoğraftaki gibi çizikler vardı ve onları bahsettiğim süngerle temizlemişti. Ne marka olduğunu maalesef bilmiyorum.

teşekkür ettim bilgilendirme için. bir tane sipariş verdim. yorumlara güvnerek. bakalım nasıl olacak.

Sonuçları ve ürünü bizlerle paylaşırsanız çok iyi olur, aynı dertten biri daha çıkarsa destek olmuş olursunuz.

Genel olarak araba için kullanmışlar ancak fark edeceğini sanmıyorum. Link

Sipariş ettim ilerde sonuçları konu altından paylaşırım. Blokta işe yaramazsa Grenaj'da denerim artık.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Merhabalar siz tamirat için ürün sipariş etmişssiniz ama ben genel bilgi olarak yazayım.

Motor bloğuna en yakın boya sedefli yarı mat gri (RAL9006) çok güzel bir blok boyasıdır, fakat bu tür çizik giderme işlemlerinde en azından kapağın tamamının boyanması gerekir ki ren tutsun. Sizin durumunuzda ben olsam o çiziklere müdahale etmezdim. Blok eskidikçe üzerinde izlerde çoğalıyor haliyle, kaporta parçasıda olmadığından çok özenmeye gerek yok, temiz dursun isteniyorsa komple boyanması gerekir.

Yapılabilecek alternatif işlemler;
-Fırça ile rütuş
-Gri renge özel cila ile çiziklerin içinin doldurulması

sonradan atacağın boya ile ton tutturman neredeyse imkansız, daha da kötü hale gelmesi büyük ihtimal.

bunu estetik olarak kusursuz hale getirmenin tek yolu, aksesuar olarak temin edebileceğin koruma kapakları olur. "case cover", "clutch cover" vb. diye geçer genelde, bi şey "cover"dır yani.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar