Motor bloğundan gelen çok hışırtılı ses

Öncelikle herkese selam
yaklaşık 3 hafta önce motordan çok hışırtılı sesler geliyordu.Subap bakımı gelmiş diye düşünmüştüm.Ertesi gün de Marmaris`e gidecektim.Tüm bakım kontrollerini de itinayla yapmıştım. Ses, motor ısındığında sanki demire işkence yaparcasına inliyordu.Motorda yağ seviyesi tamdı. Neyse bi açıp bakayım dedim.Külpütör kapağını açtım.Baktım etraf çamur deryası gibi metal parçaları... Subaplar kupkuruydu. 1gr bile yağ yoktu. Dedim acaba yağ pompası mı bozuldu diye.. Yağ kanlları çalışıyordu.Piston silindirde yağlama var sadece piyano tarafı yağsız. Yağ kanallarını kontrol edeyim dedim. İlk olarak Külpütöre baktım.Düşündüğüm gibi çıktı.O kapaktaki yağlama kanalları var. onlar tıkanmış.Benzinle bi güzel yıkadım. Sonra üst kapağı temizledim ysğladım. Filler çakısıyla(sentil) bi subap ayarı yaptım.tam o sırada piyanonun biri ısıdan dolayı çatlamış yağladım ettim ılmadı. Sabah,tramvayla merkeze gidip piyano aldım.Motoru topladım. Bi test sürüşüne çıktım. ses soluk kesilmiş ve çok randımanlıydı.

Allah razı olsun, tecrübeniz sizin için sıkıntılı olsada benim gibi acemiler için aydınlatıcı ve yol gösterici, hem motosikleti tamir ederken sıkıntı çekip hemde bunları bizimle paylaşarak, yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

O nası bir pastır öyle. Motorun içine su mu girmiş ? Aşınma olmamış mı külbütörde ? temizleyince düzeldi mi çalışması, sesi falan.

O nası bir pastır öyle. Motorun içine su mu girmiş ? Aşınma olmamış mı külbütörde ? temizleyince düzeldi mi çalışması, sesi falan.

Allah razı olsun, tecrübeniz sizin için sıkıntılı olsada benim gibi acemiler için aydınlatıcı ve yol gösterici, hem motosikleti tamir ederken sıkıntı çekip hemde bunları bizimle paylaşarak, yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

Rica ederim.herkes tecrübelerini paylassa buralar çok sağlam olur. ;)

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:51 ----------

Benzinle iyice temizledim.fircaladim. yağ filtresinden inanilmaz pislik yapismis.sonra toplayınca saat gibi çalıştı.

Motosikleti
SuZan
eline sağlık kardeşim.. seni bir süredir takip ediyorum. :cat: adamımsın. :thumleft:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar