COQ ben sabah motoru baya bitirmiştim akşamda senin bu yazdıklarını gördüm.

Önerilerin için teşekkürler ancak yapmıştım zaten.
Gerek forumda gerekse çevremdeki herkesin dediği göbeği kullanmaktı. Ama ben bisiklet özelliğinin kaybolmasını istemiyorum. İki zamanlı motor illa ki şişecek. Ve bu düzenin ne olacağı belli değil. O yüzden bisiklet olarak kullanılabilmeli. Şiştiği yerde kalmamalıyım. Pedallarla devam etmeliyim. O göbeği kullanmadım yeniden göbek yaptık tornacıda.
Konuya devam edeyim.
Tornacıda yapılan göbek böyle. Büyük olan bisikletin ön pedaldaki dişli. Küçük olan mobiletin kasnaktaki dişli.
Bunu buraya takmak biraz zor oldu. Maşa dar olduğu için geçmedi. Maşayı mengeneyle sıkıştırıp bisiklete ağırlığımı verip yamultarak genişlettim. Bunu yaparken mengenenin takılı olduğu masayı kırdım. :mrgreen:
Bu küçücük karbüratör. Biri jigle için. Diğerinede gaz telini bağlayacağım.
Gaz telini buna takıp vereceğim yuvasına. Arkadaki kısmın yayını kullanacağım. Bu sayede fazla bastığımda o yay esneyecek kolu kırmayacak. Zaten narin bişey bide kırılmasın.
İşte böyle birşey. Sol altta gözüken ucunu karbüratörün üstüne takacağım.
Motorun yerinde duruşu.
Bu ayakları artık kullanmayacağım için şeklini biraz değiştirmek istedim. Bisikletin kendi orjinal farını takacağım buna.
İşte böyle duracak.
Amcaoğlu ve halaoğlu bisikleti test ediyor. İki kişiyi taşıyabiliyor ama süren kişi unutmuş bisikleti. Çabuk yoruldu.
Ve yine sanayideyim kasacıdayım. Otoser projesininde bi kısmı burdaydı. İş dışındada dostluğumuz var Mehmet ve Sedat abilerle. Adam gibi adam diyebileceğim insanlar. Her gün illa çay içmeye giderim. Hatta bugünde az önce eve geldim kahvedeydik yandaki yıkamacıyı üttük. :mrgreen:
Bu parçayı taş dediğimiz alette ayarladım. Bu hani bıçak bilemek için kullanılan. Tam yerine uyacak şekilde aşındırarak yaptım. Motor sökülüp takılabilmeli.
Sedat abi motoru ayaklarından kaynattı. Motorun yerinde duruşunda bi sıkıntı görünmüyor.
Benzin deposu yapmak için şişe benzeri bişey arıyordum. Sedat abi gel ben sana yaparım dedi. Boruyu kesmeye başladı.
İşte buda deponun bitmiş hali. Tepesindeki cıvatada kapağı. :mrgreen:
Göbeğin ortasını deldim. Ordan yağ basacağım rulman yağlansın.
Bunlarda şimdiki hali.
Motoru taktım ve sanayide biraz sürerek denedim. Eksiklerini gördüm.
-Takozu kullanmak hiç iyi olmadı. Motor esniyor. Sürekli zincir atıyor. Motorun takozları iptal edip zincire gerdirme takmam lazım.
-Bisikletin göbeği bozuk habire zincir atıyor. Onuda bugün bisikletçiye bıraktım göbeği değişirecek.
-İlk kalkışta çok zorlanıyor. Pedalla kendim kalkıp sonra gaz verirsem iyi gidiyor. Gittikçe daha çok hızlanıyor. Yolunu bulsa 80 90 yapacak sanki. :mrgreen:
-Kendi üstündeki kavrama aşırı ısınıyor. Sürtünmesi çok fazla motor boşa dönüyor bi nevi. Hani araçlarda baskı balata kaçırır da motor gücünü veremez bağırır ama gitmez ya. Aynı öyle durum. Gerçi bu durum mobiletlerdede vardı. Ama onlar bu kadar ısınırmıydı hatırlamıyorum. Kavraması yanana kadar gitsin. Yanarsa artık ya mobilet yada scooter kavraması uyduracağım.
Görüşmek üzere.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:52 ----------
He bu arada. Motoru güya babama verecektim. Ancak biraz bindikten sonra vazgeçtim. Babama gittim elektirikli bisiklet aldım bugün. Motorlu bisiklet benim olacak. :mrgreen::mrgreen: Tüm işlemler bitince birde güzelce kumlayıp boyarım. Klasik mobilet gibi olur.