Motor belirli bir devirden sonra gaz yemiyor

Selamlar, motorum KTM RC 390 2024, 6000 kmde. Hafta sonu motorla karedenizi gezdim 1000+ km yaptım. Bugün motor belirli bir devirden sonra gaz yememeye başladı 4500-5000 devire kadar sorun yok ancak sonrasında gaz almıyor sanki kesiciye girmiş gibi oluyor. Ama boşta iken herhangi bir sorun yok deviri artıyor. Gaz yemeyince motor ışığı yandı ancak kontak kapatıp açınca söndü. Şu an motor ışığı yanmıyor ama motorum 4500-5000 devirden sonra gaz yemiyor. Daha önce yaşamış olan veya nasıl çözebilirim bilen var mı?

Motosikleti
cbf 150
Birden biremi oldu? Araziyemi grdin düştünmü yıkadınmı? Sanki pompa gibi geldi bana

Birden biremi oldu? Araziyemi grdin düştünmü yıkadınmı? Sanki pompa gibi geldi bana
Aslında birden oldu gibi evet, çok virajlı bir dağ yolunda sürdüm, sonrasında oldu. Düşmedim, yıkamadım. Ama 3 gündür günde 5-6 saat kullandım. Olaydan 5 dk önce bir kere yanlışlıkla kesiciye soktum ama ondan değildir diye düşünüyorum.

Motosikleti
cbf 150
olmaz ondan, çok yüksek rakıma çıktıysan motor ışık verebilir kendini koruma loopuna alır. bosh marka ecularda oluyor.

deponu yarım aç bir gece beklet güvenli bir parkta. sonra ertesi gün kapa depoyu çalıştır yeni benzin al. düzelir. eğer tahmin ettiğim gibi rakımdan ötürü ecu hata verdiyse
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

benim vespada çok yapar mesela ecu dandin bir model. rakımda çok sıkıştırırsan motoru loopa girer. yakıt karşmını ayarlıyamaz ve kendini korumaya alır. dediğim gibi yap en geç 1 depo sonra düzelir. en kötüsü motor kol çıkartır şaka lan :)

olmaz ondan, çok yüksek rakıma çıktıysan motor ışık verebilir kendini koruma loopuna alır. bosh marka ecularda oluyor.

deponu yarım aç bir gece beklet güvenli bir parkta. sonra ertesi gün kapa depoyu çalıştır yeni benzin al. düzelir. eğer tahmin ettiğim gibi rakımdan ötürü ecu hata verdiyse
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

benim vespada çok yapar mesela ecu dandin bir model. rakımda çok sıkıştırırsan motoru loopa girer. yakıt karşmını ayarlıyamaz ve kendini korumaya alır. dediğim gibi yap en geç 1 depo sonra düzelir. en kötüsü motor kol çıkartır şaka lan :)
1600-1700 metre seviyelerinde gezdim, çok yüksek sayılmaz gibi ama. Bir de son benzini dandik bir yerden aldım araştırıken gördüm, Termoymuş, sonradan petrol ofisi olmuş. Ondan da olabilir gibime geliyor. Depo şu anda zaten %40 seviyelerinde. Dediğin gibi kapağını da açıyorum o zaman. Durumda bir değişiklik olursa yazarım. Çok teşekkürler 🙏

Motosikleti
cbf 150
Kapağı kapa, o aldıgon yere küfret. Pompana birşey olmamıştır umarım

Motosikleti
Forza 250
Evet aynı olayı ben de yaşadım. Servise götürdüğümde rast kelebeği sensörünün bozulması nedeniyle motorun belli bir devirden sonra kendini korumaya aldığını söylediler. Motorun beyninden arıza kaydını sildiler düzeldi. Bir hafta sonrada arızalı parçayı değiştirmem için çağırdılar. Ciddi bir sorun değil yani. Tabi benzerlik olsa da seninki de aynısı mı emin olamam.

Evet aynı olayı ben de yaşadım. Servise götürdüğümde rast kelebeği sensörünün bozulması nedeniyle motorun belli bir devirden sonra kendini korumaya aldığını söylediler. Motorun beyninden arıza kaydını sildiler düzeldi. Bir hafta sonrada arızalı parçayı değiştirmem için çağırdılar. Ciddi bir sorun değil yani. Tabi benzerlik olsa da seninki de aynısı mı emin olamam.
Senin neden oldu hocam belirli bir şey var mı buna benzer, sıkıntılı yakıt alma ya da dağda gezme gibi

Motosikleti
cbf 150
motor loop a alıyor kendini aslında sadece bilgisayardan siliniyor error reset ediyorlar geçiyor birşey değiştirilmemsi lazım

Motosikleti
Forza 250
Senin neden oldu hocam belirli bir şey var mı buna benzer, sıkıntılı yakıt alma ya da dağda gezme gibi
Sıkıntılı yakıt alma durumum oldu. Bir benzinciye girdim. Adam bir türlü yakıt veremedi. Diğer arkadaşını çağırdı. Pompa yakıt vermiyor dedi. Onlar konuşurken ben bir su almak için içeri gittim. Geri döndüğümde tamamdır dedi. İlk kez gittiğim bir yerdi, şüphelendim ama yapabileceğim bir şey yoktu. bir gün sonra da motor gaz kesmeye başladı.

Kesinlikle ondandır diyemem ama şüpheli bir durumdu.

Sıkıntılı yakıt alma durumum oldu. Bir benzinciye girdim. Adam bir türlü yakıt veremedi. Diğer arkadaşını çağırdı. Pompa yakıt vermiyor dedi. Onlar konuşurken ben bir su almak için içeri gittim. Geri döndüğümde tamamdır dedi. İlk kez gittiğim bir yerdi, şüphelendim ama yapabileceğim bir şey yoktu. bir gün sonra da motor gaz kesmeye başladı.

Kesinlikle ondandır diyemem ama şüpheli bir durumdu.
Hocam selam, sorun çözüldü. Durumu özetleyeyim, benzer durum yaşayan arkadaşlara da çözüm olsun. Sorunun yaşandığı akşam birkaç ustayla konuştum ve yarın size getireceğim dedim uyudum. Sabah uyandığımda ustanın dükkanı açmasını beklerken belki benzindendir diyerek bir benzin almaya gideyim dedim. Normalde hep aynı markadan benzin alırım. Ancak o akşam 2 kere başka bir şehide başka bir istasyondan almıştım. Ve bu sorun yaşandı. Sabah motoru çalıştırdığımda rölantide istop etti 4-5 kere çalıştırsam da birkaç saniye sonra istop ediyordu, asla gaz almıyordu. Benzin pompasından kaynaklı diye benzin deposunu açmaya çalışırken deponun anormal bir şekilde vakumlandığını gördüm, hatta depoyu zar zor açtım. Büyük ihtimalle aldığım kötü benzinin içinde ne varsa artık bir yerleri tıkadığı için pompa performans gösteremiyordu. Depoyu açıp vakumdan yani içerideki negatif basınçtan kurtulunca motor çalıştı. Yine belirli bir devirden sonra gaz almıyordu ama en azından çalışmıştı. Benzinden olma ihtimali arttığı için hemen her zaman benzin aldığım markanın istasyonuna gittim, enjektör temizleyici aldım ve depoyu fulledim. Sorun büyük oranda ortadan kalkmıştı. Yine oluyordu ama çok daha seyrek. Üzerine 800 km daha yol yaparak evime geldim. 100-150 km'de bir her zaman yakıt aldığım markadan yakıt alarak devam ettim. Sorun yavaş yavaş ortadan kalktı ve artık gaz alıyor rahatlıkla.

Özetle sorun aldığım kötü yakıttan kaynaklıymış. Benzin aldığım yerlerde durumu anlattım ve fikirlerini aldım. Hepsinin önerisi aynıydı. Shell ya da Opet dışında bir yerden benzin almamaya çalışın. Küçük köy gibi yerlerde benzin almamaya çalışın, hep aynı markanın benzinini alın. Böyle bir sorun yaşarsanız da benim yaptığımın en doğrusu olduğunu söylediler. Enjektör temizleyici kullanınca ve bu markalardan benzin alarak devam edildiğinde sorun düzeliyor.

Daha öncede eski motorumda her zaman Shell'den alırken 1-2 kere Petrol Ofisinden alınca soğukta çalışmama sorunu yaşamıştım. Sanırım en iyisi Opet ya da Shell birini seçip sadece oradan almak.

Herkese kazasız belasız sürüşler, yardımlarınız için teşekkürler.

Motosikleti
cbf 150
aklında bulunsun mekanik ürünlerde en son ne yaptıgını bilirsen sorunu büyük oranda çözersin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar