geçenlerde arabanın biriyle burun buruna geldik ben frene bastım durdum adam indi kardeş kusura bakma görmedim dedi....kusura bakma görmedim o yüzden ölümle burun buruna geldin...hayvan gibi motoru nasıl görmüyorlar onu da anlamış değilim...bizde araba kullanıyoruz ben yoldaki kipriyi bile görüyorum adamlar motosikleti görmüyor...yoruma açık ama ...motosiklet net... engelliyor
Adaşım eğer avatardaki sensen ve senin motorunsa gerçekten görmek için özel çaba gerekebilir. Herşeyin simsiyah! Herşeyden önce siyah renk bile değildir, ışığın, yani görünürlüğün yokluğudur sadece!
Ben cruiser kullanmama rağmen (güya simsiyah olacaz ya hep) montumda beyaz alanların ve reflektif şeritlerin olmasına dikkat ediyorum. Hatta geçen gün de iki adet reflektif kol bandı aldım 10 TL'ye, hep montun cebinde duruyor. Olur ya, reflektif yelek yanımda bulunmazsa onları takıyorum kollarıma. Emin olun çok iş görüyorlar.
Bu arada motorların fark edilmeme nedenlerinden bir de bence şudur: Sürücüler ve yayalar özellikle geceleri çift farı algılamaya alışkınlar. Yani gelen arabanın farları giderek birbirinden uzaklaşır, böylece onun hızını algılarız. Ama motosiklette böyle bir imkan yok tek bir ışık hüzmesi lazer gibi gidiyor, ne olduğu belli değil, hızı belli değil. İki kenara takılan sis farları bunu bir miktar önleyebilir diye düşünüyorum.