- Konu Yazar
Merhaba değerli abilerim kardeşlerim benim başlıkta da belirttiğim gibi bir sorunum var sorunu tam anlamıyla çözemedim yardımınıza ihtiyacım var önce sizlere nelerin değiştiğini vesaire yazayım karbüratör değişti motor rolantide saat gibi çalışıyor buji değişti buji poposu orjinale çevrildi eskiden plastik pipo vardı onda da aynı sorun yapıyor subap ayarları yapıldı 0.5mm 0.5mm motorum 180r ama alt takım orijinal 150cc subap ayarını 0.5mm 0.7 0.8 ayarlaması zor oluyor sentilim yok 0.10mm var 0.10mm yapınca çok ses geliyor ve ısındığı zamanda ses gitmiyor motor ilk marşı çok güzel bir şekilde alıyor bazen viteste iken aniden stop ediyor bazen boşta iken gazı açtığımda motor sanki zorla yürüyormuş gibi bir gaz yiyor devir saatim elektronik direkt ateşlemeden alıyor önceden çalışıyordu şimdi çalışmıyor oda bazen çalışıyor bazen çalışmıyor ama 1 haftadır falan devir saatim çalışmıyor oto elektrikçiye götürdüğümde tesisatında kopukluk var demişti sorunun tesisattan olma ihtimali yüzde kaç bir de rolentiyi yükseltsem sorun çözülür mü veya debriyajla alakalı mı anlayamadım