Eğer AB ye girebilirsen çarık çürük mal getirip satan firmalara hayat hakkı kalkmayacak. Bunu anlamak için çok zeki olmaya gerek yok. Forumlarda 190 sayfa SL150, 200 sayfa Asya Motor, 250 sayfa Mondial için problem ve çözümleriyle ilgili topikler varsa biraz durup düşünmek lazım : Honda'nın, Suzuki'nin niye problem çözmeyle ilgili topiği yok diye. Senin servisten memnun olman herkesin memnun olduğu anlamına gelmnez. Servislerin büyük çoğunluğu yetersiz. Çoğu bakkaldan, marketten, bisikletçiden bozma yerler. Honda kullanan ömür boyu vida sıkmıyor. Mondial kullanan niye 1000 km de bir vidaları sıkmak zorunda?!!
Arkadaşım. senin altındaki motorun fiyatı ne. atıyorum 20 milyar. Bir mondial zat nekadar. 3 milyar. Şimdi tabiki senin motorunla bu motor bir değil.
hem zat kullanan adam senin motoruna binmek istemezmi, ister elbette ancak parası yok adamın. ona göre çin malını kötülemeyin.
tamam çin iyi değil ama honda veya diğer japonlar ile kapışmıyor zaten katogorisi farklı bir kere.
şimdi bende lada waga var. ben 3 - 5 ayda bir servise gidiyorum sorunu olsun veya olmasın. çıkarıp 50 milyon veriyorum servfisine.
şimdi bir mercedes gitsin bakalım servise nekadar çıkacak.
yada şöyle kısaca bir örnekleme yapmak istiyorum.
benim motorum Keeway super shadow 250cc. ben 4000 ytl herşey dahil aldım.
bakımlarına her 2000 km de bir 30 ytlpara veriyorum. ve 6000 km. yol yaptım.
max hızı 140km.
motoru nekadar agresif kullanırsam kullanayım. km'de 100ykr den fazla benzin harcamıyor. (ortalama 90ykr yakıyor)
mesela isteğim motor da honda cbf 500 olsun. fiyatı herşey dahil 14000ytl aldın.
bu motor. kullanıma gore benzin yakıyor ancak mın. 5 lt. yakar.
hızı desen tamam 200km veya daha fazla yapsın ancak yol lazım yapması için.
bir servisine gitsen en az 100 ytl verirsin ki oda sadece serviz bedeli bi aşınmadan dolayı bir parça değişse para anında katlanır.
şimdi kıyasla bakalım.
benim gücüm bu motora binmeye yetiyor. ve max cebimden cıkan parada belli.
başka türlü motor benim için hayal olurdu.
kaldıki bu motorlar gelmeden önce benim suan bidiğim motorun aynısı yamaha virago 93 model için 5000 ytl fiyat cekiyordu. 20000 - 30000 km. yapmış motora. şimdi bak bakalım nekadara satıyorlar 2. eli.
Bende büyük motora binmek isterdim. ancak bu motor benim için en iyisi şuan için.
Kazasır sürüşler dilerim.