Bu aşk öyle bir aşktır ki, sen cebindeki paraya kıyamazsın, elalem olmayan para ile gidip kredi çekip alır. O Yüzden bilmediğin konularda yorum yapmamanı şiddetle öneririm. Kendine bir iyilik yap az daha koy ybr al
Kim demiş bilmediğim konular diye? Yav ben motoru mantıksız göstermeye çalışmıyorum ki. 4 yaşında 2 tekerlekli bisiklet kullanarak başladı benim bu sevdam.
Ne zaman bir motor görsem durup incelerim. Ne zaman bir motorcu görsem selam veririm. Trafikte geçsin takılmasın diye yol veririm. Ne zaman yanımdan bir motorcu grubu geçse benden daha fazla zevk aldıklarını bilirim bu dünyadan.
Beyler hepiniz burada bana motorcu ruhundan vs bahsetmişsiniz. Ama yanıldığınız nokta benim motor aşığı biri olmam.
Fakat hayatım boyunca ben kalbimle değil beynimle yaşadım. Düşünüyorum taşınıyorum bir çıkış yolu bulamıyorum. Her zaman motor almamak daha mantıklı geliyor.
Şöyle 3-4 bin TL maaşı olmayan kişi bence şuan için 10 bin TL yukarısı motorlara bakmamalı..
Mesela asgari ücretli birinin elinde iphone gördüğümde ona aptal gözüyle bakarım. Çünkü bir telefon için 3 ay çalışmıştır o kişi. 3 ay kısa bir süremi???
Bu gün c.tesi ve tatil. Şimdi motorum olsa ulan neler yapardım, nerelere giderdim düşünüyorum çok mantıklı geliyor.
Sonra dönüp bu motorlar için HAK ETMEYEN PARAYI İSTEDİKLERİNİ GÖRÜP vazgeçiyorum...
Mesela ben "Starbucks" gibi yerlere kesinlikle gitmem. Çünkü dandik bir kaveye 6-8 TL verip karton bardakta içmek fuzuli masraf gelir.
Bu param olmadığından dolayı değil yeni mühendisim bir çoğunuzdan fazla kazanıyorumdur. Ama ben hayatım boyunca benden ederi olmayan para isteyen kurum/kuruluşları boykot etmek amacıyla benim için canım kadar değerli olan bir şeyi bile ALMADIM... Kazanamasın bu şerefsizler dedim içimden.
Şimdi kalkıp 2 yıl içinde 7 bin TL zamlanan makineye, yada 2011 model CBR'i 8 bin TL'ye alıp 12 bin TL'ye satmaya çalışan adamlara para vermem.
Gidip Gürcistan veya Bulgaristan'dan 10 bin TL'ye 600 cc makine alıp Türkiye'ye getirip plakasını söküp atarak ölene kadar kullansam benim hakkımdır bu fahiş fiyatları ortaya döken şerefsizlere karşı!
Bunu bile düşünmüş adama sen motordan anlamıyorsun, senin motorcu ruhun yok vs demeyin boşuna arkadaşlar..
Burada asgari ücretle çalışıp 2-3 bin liralık motorlara 6-7 bin TL ödeyen kardeşlerim var. Ve bu adamlar yarın öbür gün evlenecek.
Sonra girip foruma bakıyorum 10-20-30 bin liralık makineler çalınıyor her hafta... Geçenlerde birinin kawa'sı yanmıştı hatta.
Şimdi bu adamlar saniyeler içerisinde geleceklerini kaybetti ne anladım ben bu işten??
10 yıldır motor almak için uğraşıyorum. Ve 10 yıl önce R6'lar 10 bin TL idi...
Öğrencilik hayatımı bitirdim çalışmaya başladım motor alıcam bir bakıyorsun 40 bin TL!!!
Resmen adam mikiyolar gelmişsiniz bana motorcu ruhundan bahsediyorsunuz. K.bakmayın ben 40 bin TL'sini bi anda çöpe atacak kadar beynimi peynir ekmekle yemedim.
Gider yurtdışından 10 bine alır plakasını söker atar kullanır protesto ederim. Yemişim kanunu kuralı. Nedense hep bu kanunlar bizi mikiyor. :cat:
Benim sinirimi bozan konular motor pazarında her şeyin etmeyecek fiyatlardan satılarak ülkemde bu sektörün insanları kazıklamak üzerine kurulu olması.
Vergiler kol gibi.
Kask alıyorsun 500 TL kâr marjı ile satılıyor çoğu.
400 liradan aşağıya ayakkabı yok.
1500 lira vericenki sağlam deri ceket alasın.