sonrada düzgün yazın derler nasıl yazıcaz bi dermisiniz bana akıl versen olmucak vermesen yine olmucak :bounce:
niye siz yanmı yazıyorsunuz beyfendi..
sonrada düzgün yazın derler nasıl yazıcaz bi dermisiniz bana akıl versen olmucak vermesen yine olmucak :bounce:
niye siz yanmı yazıyorsunuz beyfendi..![]()
lütfen sadece konunun başını okuyarak peşin hükümlere varmayın. 600 tl maaş almıyorum. elime geçen para o. öğrenciyim ben. lütfen konu da sapmasın. danıştığım konu hakkında öneriniz varsa buyurun. ama diğer türlü lütfen başka şeyleri buraya taşıyarak konuyu saptırmayın.
özetle,
evet param yok motor almak istiyorum. çünkü motorsikleti seviyorum. motoru çoğu koşulda arabaya tercih ederim. ve bir tane edinmek istiyorum. bazen bazı şeyler hayatınızda sadece "amaç" olur. ve onun için çabalarsınız. ertesi gün motorla çıkacağım gezi için heyecandan gece uyuyamayan da benim. bazılarınız için motor bir araç olabilir fakat benim için bir amaçtır. önümde seçenekler mevcut yapıp yapmamak veya yaptıktan sonra olacakları iyi veya kötü yaşamak bana kalmıştır. ben sizlerden konu ile ilgili bilgi paylaşımınız varsa istiyorum. "şöyle yapabilirsin." veya "şöyle yapma." diye. hepsi bu
herkese yorumları için teşekkürler
lütfen sadece konunun başını okuyarak peşin hükümlere varmayın. 600 tl maaş almıyorum. elime geçen para o. öğrenciyim ben. lütfen konu da sapmasın. danıştığım konu hakkında öneriniz varsa buyurun. ama diğer türlü lütfen başka şeyleri buraya taşıyarak konuyu saptırmayın.
özetle,
evet param yok motor almak istiyorum. çünkü motorsikleti seviyorum. motoru çoğu koşulda arabaya tercih ederim. ve bir tane edinmek istiyorum. bazen bazı şeyler hayatınızda sadece "amaç" olur. ve onun için çabalarsınız. ertesi gün motorla çıkacağım gezi için heyecandan gece uyuyamayan da benim. bazılarınız için motor bir araç olabilir fakat benim için bir amaçtır. önümde seçenekler mevcut yapıp yapmamak veya yaptıktan sonra olacakları iyi veya kötü yaşamak bana kalmıştır. ben sizlerden konu ile ilgili bilgi paylaşımınız varsa istiyorum. "şöyle yapabilirsin." veya "şöyle yapma." diye. hepsi bu
herkese yorumları için teşekkürler
canım arkadaşlarım bütün konuyu okumadığınız için böyle yorumlar yapıyorsunuz.
eftelya ;
ben öyle eğlenceye gece hayatına vs para veren bir insan değilim. dışarıda yemek yiyen bir insan değilim. onun yerine borçlanıp birşeyler edinmeyi seviyorum.
tenezzül meselesi değil bu. almışken tam alayım diye düşünmüştüm. mesela örnek vereyim
aylık 190 tl ödemeli 5000 tl kredi var. krediyi başkası adına olarak alabiliyorum. ve aylık 200 tl ayırabildiğim için bunu ödeyebilirim diye düşünüyorum. onun haricinde yazın gelir elde edebilirim çalışarak ve kredinin birçok taksitini toptan kapatabilme şansım var. onun haricinde başka ek gelir imkanlarım da mevcut. tek sorun yaza kadar beklemek.
KyCd;
benzin konusunda sıkıntım yok. zaten ayda en az 60 tl otobüs parası veriyorum. bu para direk benzine gidecek.
onun haricinde otopark sorunum yok.
apartmanımın altında kapalı garaj mevcut.
bakım sürekli yaptırılan birşey değil ona ayıracak parayı rahatlıkla bulurum.
yedek parçalık bir konu veya Allah kaza bela vermesin kaza olursa onun için yapabileceğim birşey yok. ( o araba için de geçerli bir durum)
inş. fakat öncelikle kendimi çok fazla zora sokmamak için cbf150 almaya karar verdim. sonra ek gelirden ve yazın çalışacağım işten istediğim motoru alacak kadar kazanırsam. değiştiririm. noter masrafı kalktı zaten. cbf150 yi de çok zararla satacağımı zannetmem
CBR700F ;
ailemin motoru karşılayamama gibi sıkıntısı asla söz konusu değil. babam eğer istese bana sıfır gt250r bile alır. ama almıyor. o yüzden de ben kendi imkanlarımla bu işin üstesinden gelmeye çalışıyorum.