Motor almak bu kadar kolaymı?

Arkadaşlar merhabalar, izninizle biraz kendimden bahsedeyim:
İstanbul Beşiktaş ta oturuyorum, 37 yaşındayım, B sınıfı ehliyet sahibiyim ve kendimi bildim bileli yolda gördüğüm motorlara iç çekerek bakıyordum. Sonunda bir motor sahibi olmaya karar verdim.

Forumda okuduklarım gözümü korkutmaya başladı. Düşersin devrilirsin ufak motor al vs vs... Okudukça bu yaşda motora binip ne olacak ölmekmi istiyorsun falan gibi bi hisse kapılıyorum. Evet bende 15 yaşımda motora binmek istiyordum ama kısmet olmadı, hep içimde ukte olarak kaldı, ufak yaşta kullanmaya başlamadım diye şimdi imkanlarım varken vazmı geçmeliyim?

1.90 boyunda 110 kg ağırlığındayım. Bu yaşta piste çıkıp yarışacak halim yok. Bu işin eğitimini ciddi olarak alabileceğim, kullanım amacıma ve fiziksel özelliklerime en uygun motoru bulabilmeme yardımcı olabilecek bir yer/kişi biliyorsanız bana büyük yardımda bulunmuş olursunuz.

" XX cc XXXXX marka motor almayı düşünüyorum sizce nasıl? " gibi başlıklar arasında kayboluyorum. Resmini yada kendisini gördüğüm bir motoru bu sizce nasıl diye sorup almak fazla kolay olur gibi geliyor bana. Lütfen benim gibi deneyimsiz arkadaşlara bu işin ABC sini gerçek anlamda anlatabilecek bir yer/kişi varsa beni bu sıkıntılı durumdan kurtarsın.

Şimdiden teşekkürler,
Ercüment Özkasap

( NOT : * Konu listesinin en başında " Yeni başlayacaklara Hitaben " başlığını gördüğüm için buraya açtım bu konuyu, tabiki marka model tanıtımı gerekli birşey yanlış anlaşılmak istemem, eğer başka bir yere taşınması gerekiyorsa başlığımı Mod arkadaşlar taşırlar, anlayışınız için teşekkürler.)

Son düzenleme:
eğitim konusunda honda nın ve bmw nin profosyonel ileri sürüş teknikleri eğitimleri var.maddi durumun müsaitse onlara katıl derim.ama yok dersen bizim gelişim ibo bu konuda sana seve seve yardımcı olur:mrgreen:

O eğitimler sıfırdan profesyonele doğru gider zaten efem...
1. seviye 2. seviye vs. vs.
Not : (her seviye ayrı para)

Teşekkür ederim 1. ve güzel bir alternatif olarak duruyor.
A) Bu eğitimlere nasıl ulaşabileceğim konusunda da bir yardımınız olabilirmi acaba ? Mutlaka araştıracağım.

B) Bu eğitimler dışında bir öneriniz olabilirmi?

Rica ederiz katılımcı bir üye olarak burda her daim görüşmek isteriz...

Eğitim safhalarında yaşadığım aşamaları 1-2 cümle ile buradan paylaşmaya çalışacağım, belki başka bir deneyimsiz arkadaşa beraberce yol göstermiş oluruz.

Tamam emek verirseniz eğer fotolu motolu bir eğitim belgeseli oluşturun...
Ama izin vermeyebilirlerde belki özel bir kurs ve dışa kapalı olabilir...
(merak eden verir parayı görür diye:))

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
merhaba,

süleyman memnun
omm
honda eğitim merkezi

bunların eğitimlerinin iyi olduğunu biliyorum. bütçeniz, sunulan imkanlar hangisini beğenirseniz bakın derim.

gözünüz korkmasın. eğitimini alan ve özenli + bilinçli kullanan insan çok şanssız olmadıkca kaza yapmaz. hele sizin gibi gereksiz, tehlikeli hareketler yapmayacak olan statüdeki biri...

honda'nın yanısıra diğerlerini de inceleyin zira honda'da sıra zor geliyor.

http://www.bmwrideracademy.com/
http://www.suleymanmemnunmx.com/t/06/
http://www.motorokulu.com/
http://www.motosikletegitimi.net/

sonuna kadar okumazsam olacağı bu :)

Son düzenleme:
Bulunduğunuz yeri yazmamışsınız yada benim gözümden kacmış size yakın olması en azından aynı ilde olması avantaj sağlar ve bu şekilde öneriler gelirse daha yararlı olur gibi geliyor.

Bulunduğunuz yeri yazmamışsınız yada benim gözümden kacmış size yakın olması en azından aynı ilde olması avantaj sağlar ve bu şekilde öneriler gelirse daha yararlı olur gibi geliyor.

ilk mesajının ikinci satırında istanbul-beşiktaşta olduğu yazıyor arkadaşım :silent:

Tüm yardımsever mesajlar için teşekkür ediyorum. Eğitim konusunda çok farklı fiyatlar ve farklı yöntemler varmış.

1 e 1 eğitimler , grup eğitimleri, sonu ehliyet alma ile biten eğitimler vs vs.

1 e 1 eğitimde daha kontrollü olur gibi hissetmeme rağmen, eğitimi aldığım kişinin sahsi bilgi ve tecrübesi kadar eğitim alabilirim sanıyorum.

Grup ile olan eğitimler daha ciddi ve daha profesyonel gibi durmakla birlikte grubun beceri ortalamasının üzerinde yada altında kalma olasılığı ile karşılaştırınca ödeyeceğim miktara değip değmeyeceğinin kararını vermek zor.

Sonu ehliyet alma ile biten eğitimlerin amacının eğitmek değil ehliyet vermek olduğu izlenimindeyim.

Yanlış bir düşüncedeysem deneyimli arkadaşlardan bi yardım rica edebilirmiyim?
Sizlerin yönlendirmesine ihtiyacım var, yada fazlamı hassas düşünüyorum bu konuda acaba ?

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Ercüment Bey kardeşim;

Arkadaşlar eğitimle ilgili yeterli doneleri vermişler. Tarzına ve fiziğine uygun düşecek motosikletlerin hangileri olacağını da eğitim sonucunda hocalarından öğrenebilirsin. Yalnız, benim merak ettiğim birkaç husus var. Açıklarsan sevinirim.

1- Bisiklet kullanıyor musun? Kullanıyorsan, kendini iyi bir bisiklet sürücüsü olarak tanımlayabilir misin?

2- Hiç motosiklete bindin mi? Sürücü olarak ya da artçı olarak?

3- Yakın akrabalarından motosiklet kullanan kaç kişi sayabilirsin?

4- Motosiklet kullanan samimi bir arkadaşın var mı?

5- Evli misin? Evli isen çoluk çocuk var mı? Evdekilerin bu olaya tepkileri nasıl?

6- Bu iş için harcamayı düşündüğün bütçen ne kadardır? Eğitime, motosiklete ve korumalara ne kadar para harcamayı düşünüyorsun?

Ehliyet olayın gelince: Motosikleti süren tabi ki ehliyet değildir. Günümüzde bakkaldan alınırcasına "para karşılığı" ehliyet alınabiliyor ama önemli olan ehliyetli olmak değil, ehil olmaktır. Bu da ancak tatbikat ile kazanılacak bir yetenektir. Sana önerim; kendini hazır hissetmediğin sürece ikitekerle asla trafiğe çıkma! Kendini hazır hissettiğinde ise zaten seni kimse durduramayacaktır.

Son düzenleme:
1 ) iyi bir bisiklet sürücüsü olarak tanımlayabilirim. Sanırım bisiklete binmek aradan zaman geçince unutulan bi olay değil, 1-2 saatlik bir hatırlama ile canavar gibi bisiklet kullanabilirim hala.

2) Motosiklete hiç binmedim

3) 0

4) 1 kişi var

5) Evliyim, Çocuk yok. Eşim bu konuda nötr. Tepkisiz.

6) Kafamda ilk anda oluşan miktar 10.000 ytl gibi birşeydi ama sanıyorum özellikle eğitim ve doğru dürüst korumaların fiyatını görünce bu miktar yeterli olmayacak.

10.000 YTL gibi bir bütçeyle en iyi eğitimi alıp 250cc bir motor ve korumaları alabilirsin, üste de para kalır.

0 km Hyosung GT250 Comet'ler 6.750'ye dek bulunabiliyor. Korumalara verilecek para 750 civarında. Bildiğim kadarıyla kalan 2.500 liraya da eğitim ve ehliyet çok rahat halledilir.

0 km Honda CBF150'nin fiyatı 3.640, Honda CBF250'nin ise 8750 gibi bir şeydi. 2. elde daha da uygun fiyatlı bulunurlar.

Ben 183'e 70 kilo bir insanım, CBF 150'mi geçen hafta aldım, eğitimi ve ehliyeti Gelişim Sürücü kursu'ndan almıştım. Toplam maliyet ~4.000 motor+400 ehliyet+600 korumalar=5.000 lira gibi bir rakama maloldu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar