eğri oturup doğru konuşalım
Ben hem eski bir araba kullanıcısıyım, hem de yeni bir motosiklet kullanıcısıyım. Trafikte araba kullanırken motosikletlileri iyi ve kötü yönleri ile incelerken, motosiklet kullanırken araç sürücülerini aynı şekilde inceleme fırsatım oluyor. Bu sayede araç kullanırken motosikletlilere azami dikkati ve saygıyı göstermeye çalışırken motosiklet kullandığım zamanlarda aynı dikkati göstermeyen araç sürücülerinin hareketlerini tahmin etmeye çalışıyorum. Olayın her iki tarafında da beni rahatsız eden hususlardan birisi araç kullananların sadece motosiklet kullananlara değil, diğer araç sürücülerine de pek dikkat etmemesi. Bir çok kaza, araçların hacimli olması nedeniyle birbirlerini farketmeleri sonucunda önleniyor. Benzer şekilde, motosiklet-araç kazalarının bir çoğu da hacimli olmayan motosikletlerin görünmemeleri yada araç sürücülerinin dikkat etmemeleri neticesinde meydana geliyor. Ancak yollarda motosiklet kullanan köfteci ve kuryelerin yarattığı terörün yarısını araçlar yaratsaydı yayaların kaldırımda gitmesi bile hayati tehlike anlamına gelecekti. Bu kazayı yaşayan arkadaşımıza geçmiş olsun. Anlattığı kadarıyla gerçekten büyük tehlike atlatmış ve insanlığı olmayan birisine rastlamış. Ancak her kazadan sonra aklımızın bir köşesine bir kere daha yazmamız gereken şey, mazeretimiz ne olursa olsun, bu mereti kurallarına göre ve etrafa saygılı olarak kullanmamız gerektiğidir. Belki 10dk gecikme işten çıkarma nedeni olabilir ancak bu öncelikle kişinin canından önce gelmemelidir. Daha sonra da gerek motor, gerekse araç kullanırken defalarca karşılaştığım(ız) gibi, diğer insanları hiçe sayar şekilde davranmamızın bahanesi olmamalıdır. Herkesin kendine göre öncelikleri vardır. Önemli olan birbirimize saygılı olmamızdır. Bir gün araç sürücüleri de bugünkünden daha dikkatli olacaklardır. Ancak bu olduğu zaman Türk insanı zaten birbirine her zaman saygılı davranmayı da öğrenmiş olacaktır. Bunları yollarda gördüğümüz bir çok dikkatli ve saygılı motor kullanıcısı için söylemiyorum tabiki ancak yolların yaramaz çocukları olan ve genellikle ticari amaçlarla motor kullanan arkadaşlardan dikkat vermelerini istiyorum.:farao: