Motor alırken mantık mı? duygu mu?

Merak ettiğim bişey var. Motor alırken gerçekten mantıkla mı hareket ediyoruz yoksa tamamen gönlümüzün istediğini mi alıyoruz?
Yakıt, bakım, masraf vs ortada ama çoğumuz yine de içimize sineni seçiyoruz gibi geliyor bana.
Sizce motor işi mantık işi mi yoksa tamamen duygusal mı?

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Mantığıma göre bana sport touring motor iyi gider dedim. Yine mantığıma göre Tracer 7/700 seçtim. Fiyatlara ve alternatiflere göre Tiger Sport 660'ı alternatif olarak belirledim. Mantığım ikisi arasında kaldı ve güvenli tercih olarak (ekonomik) Tracer'da kalmaya daha yakındım.

Sonra alış fiyatı ve bakım ücretlerine göre Tiger daha mantıklı gelmeye başladı. Arıza ve yedek parça sıkıntısını düşünmeyip sesi ve özellikleri için Tiger aldım. Mantığıma tam olarak ters değildi ama duygularıma çok daha fazla hitap ettiğinden onu seçtim.

Şimdi 2 aylık yedek parça bekleme süresi ile karşı karşıyayım ama yine de pişman değilim 😄. Sürüş keyfi paha biçilemez.

Tamamen duygusal olsam ikinci el kırmızı bir Turismo Veloce alırdım ama mantığıma onu sığdıramadım.

mv-turismo-veloce-rosso-21-front-right-3q.jpg

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
benim için motosiklet keyif aleti binmek isteyeceğim bi motoru bulduktan sonra piyasası yokmuş bakım masrafları çokmuş önemli değil

hangi motoru kullanmaktan zevk alacaksan onu al hocam. motor keyifle sürülemedikten sonra eziyet olur.

Mantığıma göre bana sport touring motor iyi gider dedim. Yine mantığıma göre Tracer 7/700 seçtim. Fiyatlara ve alternatiflere göre Tiger Sport 660'ı alternatif olarak belirledim. Mantığım ikisi arasında kaldı ve güvenli tercih olarak (ekonomik) Tracer'da kalmaya daha yakındım.

Sonra alış fiyatı ve bakım ücretlerine göre Tiger daha mantıklı gelmeye başladı. Arıza ve yedek parça sıkıntısını düşünmeyip sesi ve özellikleri için Tiger aldım. Mantığıma tam olarak ters değildi ama duygularıma çok daha fazla hitap ettiğinden onu seçtim.

Şimdi 2 aylık yedek parça bekleme süresi ile karşı karşıyayım ama yine de pişman değilim 😄. Sürüş keyfi paha biçilemez.

Tamamen duygusal olsam ikinci el kırmızı bir Turismo Veloce alırdım ama mantığıma onu sığdıramadım.

Bu canavarı, bakım için servise gittiğimde görmüştüm. Aklım kaymadı değil 🙄

Motosikleti
CBR 1000RR
ben kalbimin sesini dinleyip arkadaşımdan 98 model 900RR almıştım sonra da mantığımın sesini dinleyip hiç yola çıkmıyordum çünkü her Allahın günü yolda kalıyordum. Şimdi 2006 model 1000rr aldım daha az yolda kalıyorum ama olsun sonuçta kalp yani boru değil aga

Motosikleti
1190 ADV
Neden motosiklet aldığına göre değişir.

Motosiklet kimileri için bir ihtiyaç kimileri için bir hobi / tutku.

Zevk için bineceksen duygularına göre hareket edersin.
İhtiyaç için bineceksen mantığına göre hareket edersin.

İki durumda varsa, ikisinin ortasını seçersin.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...

Kişinin boyuna uyacak ise güzel seçenek tabi ama hem Tiger 660/800 hem de Tourismo Veloce aslında naked platformu üzerine dik oturuşlu sport touring makineler. Ben üçüne de sığmadım / rahat edemedim. Çok ufaklar, aks aralıkları da çok ufak. Benden kuruş çalışmaz bunlara.

Eskiden belki farklıydı ama şu anki sıfır kampanyaları ve ikinci el piyasası durumuna bakınca geldiğimiz nokta şu: Kişi verdiği parayı ve ikinci el değerini tamamen unutacak ve tamamen neye binmek istiyorsa, neye binmek ona keyif ve mutluluk verecekse / kendisi için yaptığı harcamanın en işlevli kullanım şekli ne olacaksa ona göre alım yapmalı. Verdiği paranın *en az* %50'sinin çöp olacağını kabul ederek bu harcamayı yapmalı. Bütçesi buna yetmeyecek kimsenin keyif amaçlı olarak motosiklet işine girmemesinde fayda var.

Motosikleti
Kişinin boyuna uyacak ise güzel seçenek tabi ama hem Tiger 660/800 hem de Tourismo Veloce aslında naked platformu üzerine dik oturuşlu sport touring makineler. Ben üçüne de sığmadım / rahat edemedim. Çok ufaklar, aks aralıkları da çok ufak. Benden kuruş çalışmaz bunlara.

Eskiden belki farklıydı ama şu anki sıfır kampanyaları ve ikinci el piyasası durumuna bakınca geldiğimiz nokta şu: Kişi verdiği parayı ve ikinci el değerini tamamen unutacak ve tamamen neye binmek istiyorsa, neye binmek ona keyif ve mutluluk verecekse / kendisi için yaptığı harcamanın en işlevli kullanım şekli ne olacaksa ona göre alım yapmalı. Verdiği paranın *en az* %50'sinin çöp olacağını kabul ederek bu harcamayı yapmalı. Bütçesi buna yetmeyecek kimsenin keyif amaçlı olarak motosiklet işine girmemesinde fayda var.
Örnek olarak Tiger'ın şaşisi veya platformu ne kadar Trident'e benziyor bilmiyorum ama 187 boyundaki bana uydu. Sadece gidon yükseltme takmam gerekti.

Adventure sınıfı büyük motor kullanmadığımdan emin değilim ama örnek olarak 1200'lük Tiger'ların kafası daha yukarıda duruyor. Bu da önde daha kısa camla aynı korumayı sağlıyordur diye düşünüyorum. Durum böyle olunca ekran Tiger Sport'ta göz hizasında olmuyor ve insan motorun içinde değil de üstünde oturuyor gibi hissediyor. Tahminimce Sport Touring olduğundan böyle oluyor. Düz touring veya adventure türü olsaydı da bu kadar sportif sürüş karakteri olmazdı diye tahmin ediyorum.

En azından kendi motorum sürdüğüm kontrolü en iyi olan motordu. Hiç uzun bacaklı gibi hissettirmiyordu. Kısıtlı NX500 deneyimimde 180 derece dönerken herhalde motordan düşüyorum demiştim. CB500'de ise böyle bir şey olmadı. Demek istediğim naked gibi hissettiriyor ama boy açısından bana sorun yaratmadı. Tam aradığım şeydi 😄

Motosikleti
Örnek olarak Tiger'ın şaşisi veya platformu ne kadar Trident'e benziyor bilmiyorum ama 187 boyundaki bana uydu. Sadece gidon yükseltme takmam gerekti.
...
Tiger 660/800 şasi (ve çok büyük ihtimal aks aralığı) Trident'lerle aynı. 190 boyumla ben denediğimde sıkışık geldi. DL650 ve Stelvio gibi motorlar bizim boylara daha uygun aslında.

Motosikleti
Tiger 660/800 şasi (ve çok büyük ihtimal aks aralığı) Trident'lerle aynı. 190 boyumla ben denediğimde sıkışık geldi. DL650 ve Stelvio gibi motorlar bizim boylara daha uygun aslında.
Adventure kullanmak hiç toprağa girmediğimden boşa harcanmış potansiyel olarak geliyor biraz. Yani toprağa girme potansiyeline para veriyorum ama kullanmıyorum. Onun yerine sallıyorum qs olsa veya 17 inç ön jant daha mutlu eder. Varsın toprakta gitmesin.

Bu yüzden spor-tur motorları ilgimi çekiyor. Tiger 660 tabi bütçeden dolayı da tercih ettiğim bir motor oldu. Sanırım Tracer dışında da başka alternatifim yoktu. Boyuma göre o dediğiniz motorlar daha konforlu olur, ona bir şey demiyorum da sürüş keyfinden kısılan değerle alınan konfor dengesi bana yaramaz gibi. Belki ileride denersem o tarz bir motor fikrim değişebilir. Bana olabilecek en iyi motor Multistrada veya S1000XR gibi duruyor şu an.

Motosikleti
Adventure kullanmak hiç toprağa girmediğimden boşa harcanmış potansiyel olarak geliyor biraz. Yani toprağa girme potansiyeline para veriyorum ama kullanmıyorum. Onun yerine sallıyorum qs olsa veya 17 inç ön jant daha mutlu eder. Varsın toprakta gitmesin.

Bu yüzden spor-tur motorları ilgimi çekiyor. Tiger 660 tabi bütçeden dolayı da tercih ettiğim bir motor oldu. Sanırım Tracer dışında da başka alternatifim yoktu. Boyuma göre o dediğiniz motorlar daha konforlu olur, ona bir şey demiyorum da sürüş keyfinden kısılan değerle alınan konfor dengesi bana yaramaz gibi. Belki ileride denersem o tarz bir motor fikrim değişebilir. Bana olabilecek en iyi motor Multistrada veya S1000XR gibi duruyor şu an.
Ne DL650 / V Strom 800 SE ne de Stelvio toprağa uygun motosikletler değil. Stelvio'yu bir denemeniz lazım; Tiger 660'ten saniyede soğutur yanlız dikkat. :)

Motosikleti
Ne DL650 / V Strom 800 SE ne de Stelvio toprağa uygun motosikletler değil. Stelvio'yu bir denemeniz lazım; Tiger 660'ten saniyede soğutur yanlız dikkat. :)
3 silindire -özellikle bu spor serilerindeki straight cut parçası olup da ıslık sesi çıkaranlara- Triumph bloklarına biraz aşık oldum desem yeridir. O yüzden biraz şüpheliyim buna ama deneme şansım olursa kaçırmam tabi ki 😄

1200 ve 900 serilerindeki blok spor serilerindeki gibi de değil mesela, çift silindir gibi diyorlar. O yüzden onlara bile uzağım o derece sevdim bu bloğu 😄

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar