Motor Açma

Arkadaşlar merhaba,
Ben yeni başlayan biri olarak( Daha önce hiç motor kullanmadığımı hemen belirteyim) Tavsiyelerinize uyarak YBR 125 aldım. Henüz 4 günlük bir kullanıcı olmama rağmen kullanım açısından şu anda herhangi bir problem yaşamıyorum. Yalnız öğrenmek istediğim bir iki şey olacak. Kitapcıkta 0-150 km arası 4000 devri geçmeyin diyor. Ama o zamanda sanki motoru devirsiz kullanıyormuşum gibi geliyor. 150-500 de 5000 devri aşmayacakmışım. bu şekilde gidiyor. Kitapcığa tam uyayım mı? yoksa vites büyütmelerinde devri yükselteyim mi? Ayrıca motoru aldığım bayii(İzmir) 1000 km gel bakımı için dedi Bulunduğum yerdeki servis diyelim artık 300 km gel yağı filan değiştirelim dedi. Bu konuda da muallakta kaldım. Lütfen bu konularda ve benim acemi biri olarak bilemeyeceğim konularda yardımcı olunuz. Sevgilerimle.. :silent:

bence sabırlı ol bende tam anlamıyorum rodaj muhabbetinden ama diğer arkadaşlar yazıcaklardır

kardeş bendede ybr var aldım hiç basmadım tabiri caizse 40 geçmedin vede şu anda motor köpek gibi gidiyo tavsiye ederim

Bendede YBR var.Kitapçığa uyman tavsiyem.Ama ilk yağını 1000 KM de değiştir.Öle 300 de falan değil.
Ayrıcada kazasız belasız sürüşler dilerim..

devir konusunda kitapçığa uymak lazım.aynı şekilde ilk yağ değişimi de orada yazar.ben 500 diye biliyorum.1000 biraz geç olur gibime geliyor.

sabırlı ol.ilk yağ değişiminden sonra bastırırsın.

ARKADAŞLAR BU KONUYLA İLGİLİ;

Motorsikletin İlk Kullanımı

. Yolcu ve yük olamadan kullanmaya

. Uzun süre yokuş yukarı çıkmamaya

. Aşırı bozuk yollarda kullanmamaya

. Uzun süre tam ve yarım gaz kullanmamaya dikkat ediniz.

. ilk 1000 km de motosikletten gelebilecek olağan dışı bir ses veya parçalarda bir gevşeklik hissetmeniz durumunda en yakın servisinizden yardım isteyiniz.

1) O - 500 KM

Uzun süre yarım gazla gitmekten sakının 1 saat sürüşten sonra 10 dakika motoru dinlendirin. Motosiklet farklı süratlerde kullanılabilir. Fakat uzun süre gaz vermekten kaçının.

2) 500 - 1000 KM

Uzun süre yarım gazla gitmekten sakının.Düşük hızda ve sürati sabitleyerek kullanmaya dikkat edin.

3) 1000 KM ÜSTÜ

Motor açımı (Rodaj) tamamlanmıştır.Motosikletin diğer parçalarının rodajı tamamlanmıştır.
Şimdi daha önce belirtilen tüm bakımlar ve ayarlar yapllmalı.Kirli motor yağı yenilenmelidir. :bounce:

Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Tavsiyelerinize uyacağım. Hepimize kazasız belasız kullanımlar... :rendeer:

boy

Artık birçok motor fabrikadan çıkarken rodajlı çıkıyor. Şimdiki teknolojiyle üretilen motorların rodaj ihtiyacı yok deniyor. Bu tabi motordan motora değişebileceği için risk almamak adına güvendiğiniz ve motoru devamlı götüreceğiniz servise sormanızı tavsiye ediyorum.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kitapçığa uymanı derim dostum çünkü motoru ona göre ayarlıyorlar ztn , Eğer kitapçıktaki gibi kullanırsan motorun çok daha sağlıklı olur kitapçıkta 1000 km diyorsa sen 1250-1300 km öyle kullan inan ilk anlar biraz sabırsızlanırsın ama inan sonrasında teşekkür edersin :pl:

Boy arkadaşın dediğine katılıyorum. Ben 1997 yılında bile dergilerde artık motorların teknolojilerinin çok ilerlediği ve rodaja ihtiyaç duyulmadığı yazıyordu. Yani motorun pistonun çalıştığı blok ve pistonun yapıldığı metaller alaşımlar çok geliştiğinden eskisi kadar aşınma ve birbirine alışmaya ihityaç duyulmuyor.
Ama şunu asla unutma. Kitapçıkta yazanlar daima en doğrusudur.
Motor servislerinde bilgilerini yenilemeyen ot kafalılar olabiliyor. Kimisi tecrübesi ile daha bilgili iken kimisi maksata para kazanmak olsun diye gel yağını değiştirelim cart curt der. Sen kitapçığa uy.
Acele etme :cat:

arkadaşlar ben motorun rodajı bittikten sonra yani 1500 deki yağ değişiminde 444 motor koruycu atmayı düşünüyorum. eskiden arabaya motor up koymuştum araba gerçekten müthiş farketmişti... ama bu koruyucuları motor aşınmadan yapmakta yarar olduğunun kanısındayım. tabi motor koruyucu derken bu 444 ler 20 50 yağ gibi ince yağ. bide piyasada kalın yağlar var motor koruyucu diye onlardan almayacağım yani. bu 444 ince bir yağ. aslında motor up bulsam alacağım ama motorup yok bulamıyorum. arkadaşlar siz nediyorsunuz bu fikrime???

boy' Alıntı:
Artık birçok motor fabrikadan çıkarken rodajlı çıkıyor. Şimdiki teknolojiyle üretilen motorların rodaj ihtiyacı yok deniyor. Bu tabi motordan motora değişebileceği için risk almamak adına güvendiğiniz ve motoru devamlı götüreceğiniz servise sormanızı tavsiye ediyorum.

Kesinlikle doğru, otomobillerde de vardı zamanında bu ama kalktı. Yani artık rodaj falan yok çoğu otomobilde. En mantıklısı yetkili servisin ve kitapçığın dediğini uygulamak.

Bendeki bu yeni motor (Kanuni Hussar 125) için de kitapçıkta 3000 km'ye kadar 50'yi geçmeyin yazıyor. Ama 3000 km de bitmek bilmiyor. Ben zaten Ankara'da sadece hafta sonları zevk için biniyorum.
Şu anda 500 km'de.... Bu hafta sonu ilk bakıma götüreceğim. Bunlar (scooter) için tavsiyeleriniz olacak mı?

benim scooterda da bazen tıkanıyomuş gibi oluyo gazı daha fazla verdikçe iyice kesiyo gazı neden olabilirkine :silent: :pr:

benim scooterda da bazen tıkanıyomuş gibi oluyo gazı daha fazla verdikçe iyice kesiyo gazı neden olabilirkine :silent: :pr:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar