Hayır anlamadığım bu motomanianın istediği fiyat ya da motosiklet olmazsa ilan yayınlanmıyor sanırım öyle mi?
İstediği fiyat yada motosiklet diye keyfe keder bi şey yok hocam.
125cc altını yayınlamıyor.
Fiyatları ederinden fazla ise yayınlamıyor.
Motorun ederi, kendisi ile beraber toplam 4 kişinin ortak kararı ile belirleniyor.
Kimsenin kafasına silah dayamıyor yani bu fiyata satacaksın diye.
Alan memnun, satan memnun.
İnsallah ben motor alana kadar sayfanin basina birsey gelmez. Fiyatlari bence guzel belirlenmis.

İstediği fiyat yada motosiklet diye keyfe keder bi şey yok hocam.
125cc altını yayınlamıyor.
Fiyatları ederinden fazla ise yayınlamıyor.
Motorun ederi, kendisi ile beraber toplam 4 kişinin ortak kararı ile belirleniyor.
Kimsenin kafasına silah dayamıyor yani bu fiyata satacaksın diye.
Alan memnun, satan memnun.
Bende aynı düşüncedeyim. İnşallah devam eder.
Geçen bir dominar satıldı sayfada, düşük km li-uygun fiyatlı(sarı siteye göre) içim gitti
Bu fiyata, 50bin km üstü dominarlar ilanda sarı sitede.
[url]https://i.hizliresim.com/t4h6zd.jpg[/url]
Kim ne derse desin ikinci el konusunda yaptığı girişim bence önemli,reel fiyat diye birşey var,mesela o sarı sitedeki ilanların %90 kadarı satılmadan;ilan süresi bittiği için yayından kalkıyor,2 ay önce sarı sitede bi Honda bayi 2017 model 3000km de hatasız cb650f modelini 58000 liraya ilana koydu ve 10 günde sattı.Gel gör ki 2015-2016 model daha yüksek kilometrede motosikletlere 65-70 arası isteniyordu ve hiç biri satılmadı.Bi aracı reel piyasa değeri sarı sitede 3-4 ay üst üste,farklı isimlerle yayınlanan saçma yüksek fiyatlar değildir,1 hafta 10 gün içinde cüzi pazarlıkla satılabilen rakamlardır.Takip ettiğim bir Versys 650 modeli düşük kilometrede 4 ay evvel 65.000 liraya ilana kondu,1 ayda satılmadı ilan yenilendi 68.000 lira,gene satılmadı 72.500 liraya çıktı ama satılmıyor işte o rakamlara, burada amaç ne?75.000 lira yazdılar gene alan yok şu anda tekrar ilanda 72.500 liraya çekildi ilan,şimdi bu motorun ederi,piyasası ne? Satılmadığı 65-75bin arası mı yoksa 55-60 arası yazılsa satılır mıydı?Döviz yükseldi desek aksine düştü daha da düşüyor.Bence çok saçma rakamlara ilan veriliyor.O paralara satılacakları da yok,niyet satmak değilse neden ilan konuyor?Gerçekten satmak isteyen makul rakama 1 haftada satıyor motorunu Motomania2.el ile.
O kadar gereksiz ve yanlış konular üzerine konuşuyoruz ki, eminim hepiniz beni taşa tutacaksınız. Bakış açımızı değiştirmemiz lazım. 2. El piyasasının artması diye bir şey yok.. Yanlış yeri taşa tutuyoruz. Bunu anlamak güç değil.
eminim hepiniz beni taşa tutacaksınız. Bakış açımızı değiştirmemiz lazım. 2. El piyasasının artması diye bir şey yok.. Yanlış yeri taşa tutuyoruz. Bunu anlamak güç değil.
Örneğin 2020 Model Sıfır bir motosiksel, 20.000 ise, 2020 model 3-5 bin km'deki motosikletin 18-19 yazılması oldukça doğal, Biz kendi sıfır saydığımız motosikleti %25-30 altına bir fiyat ile satmayız, biraz da iğneyi kendimize batırmak lazım.
Şuna katılırım, 2020 model 0 km bir motosiklet 20 bin tl iken, 3-5 bindeki motosiklete 20 veya üzeri yazılmış ise, bu zaten tartışma konusu bile olmaz, gider sifir alırsınız,
ama yil kaybetmemiş 3-5 bindeki bir aracın %25-30 altına fiyatlanması gerektiğini düsünmek, günümüz ekonominde makul bir beklenti değil.
İyi de hocam 3-5000 kilometredeki motor ile sıfırı arasında cüzi bi rakam oynarsa kim 2. el olanı alır ki? Ben almam şahsen,nedeni de şu; örneğin Pulsar 200NS modeli şu an 25.500 lira, 2019 model 5000 kilometrede ikinci el bir motor da 23.500 lira civarında olsa,peşin 23.500 lira vereceğime gider 25.500 liranın 15.500 lirasını bayiye elden öder kalan 10.000 lirayı da kartıma 10 taksite böldürüp aylık 1000 lira öderim.Nitekim bu söylediğimi daha önce aldığım 3 motosikletimde de yaptım.İkinci elin benim için iyi bi cazibesi olması gerek ki alayım.Bence 2. elde en temiz motor bile fiyat olarak sıfırının en az %10 altında olmalı ki benim peşin para verip almama değsin.Bugün bi çok marka karta peşin fiyatına 12 taksite kadar bölüyor.Peşinde sıfır alımda cüzi de olsa ufaktan bi iskonto da ayrıyetten yapılıyor.
Bu bahsettiğin mantıklı bir örnek değil, cünkü 0 ile arasında neredeyse fark yok, 3-5 bin binilmiş bir motosiklete 5 yaşında muamelesi yapılmaz, 2. el almak istiyorsan 3-5 yaşında bir model bakmak gerekmez mi? Neden 3-5 bin km'de bakıyoruz?
3-5 binde motosiklet arayıp da sıfırına yakın para bu yahu demek de cok garip bir durum. Madem 3-5 binde bakıyoruz? Neden 0 değil de 3-5 binde bakıyoruz ki? İnsan kendine bu soruyu sormalı.
Malı mundar etmenin bir manası yok, kendi motosikletinizi 3-5 bin km 'de satacak olsaniz siz de bu ölçüde fiyat belirlersiniz.. Bu bence biraz fırsatçılık da oluyor..
Satın alan adam tam parasını ödemiş, ama zor durumda olduğundan , ama başka bir sebepten satmak zorunda kalmış, ve bizim beklentimiz 0 fiyatının oldukça altı bir rakam.. Sizce makul mu? 3-5 binde motosiklet bakıyorsak, 0 almayı düşünmeliyiz, veya 3-5 bin km motorun 3-5 bin TL avantajı var diyerek yaklaşmamız lazım.. Aksi takdirde ağlayanın malı gülene de hayır olmaz..
Yazdıklarınıza katılıyorum lakin, isyanımız; 2.el motorun sıfırına yakın veya sıfırından daha yüksek fiyatla ilana konulması.
Misal dominar sıfırı 42.500TL , geçenlerde baktım 9bin km'de 41.000TL ye ilana koymuş. %3,5 değer kaybı ile satmaya çalışıyor![]()
Yamaha X-Max 250 sıfırı 48.200TL, 5bin km kullanmış 48.000TL'den ilan vermiş. Nerede değer kaybı?
Bunun yüzlerce örneği var.
Bu instagram sayfası işte bunun önüne geçmeye çalışıyor.