Yorumların yetersiz olduğu konusundaki yorumlarınıza aynen katılıyorum.
Bu katalog işini çok iyi yapan dergiler var yurtdışında. Mesela İngiltere'de 6 ayda bir çıkan What Car? adında bir katalog/dergi var, bence en iyisi. En azından var olan örnekler incelenip daha iyi bir format yapılabilirdi.
Faydalı yorum yok, sadece güzel resimlerin, farklı boylarda, bir düzen olmadan, bir araya fırlatılmış hali.
Ama benim bu dergi hakkındaki en önemli şikayetim, içindeki yazılar. Bunlar genellikle ordan burdan toplanmış, yabancı dergilerden ve forumlardan derlenmiş bilgiler bir araya getirilerek yazılmış yazılar. İşin en acı yanı ise, hiç bir kaynak verilmemiş olması.
Mesela, 106. sayfada, kazalarda vücudun yaralanma yüzdelerini göseteren bir resim var, ve yüzdeleri verilmiş. Bu bilgileri verirken, yorumlarında sadece "yapılan araştırmalara göre" demişler. Kim araştırmış, nerden buldunuz, yok!!!
Ayşe Şule Bilgiç, aynı zamanda bu yazıyı 7 Haziran'da Hürriyet'te de yazmış, bu bilgileri kullanmış, yine kaynak yok...
"yapılan araştırmalara göre"
Biz şu foruma yazdığım yazıda bile resmi, bilgiyi nereden aldığımı yazıyorum, bunlar hiç referanssız dergide yayınlıyorlar.
Tabiiki yayınlasınlar, bu bilgiler paylaşılmak için, ama nereden aldıklarınıda söylesinler, Singapur'da bilmemne kaynaktan diye...
Diyeceksiniz "Singapur nerden çıktı, başka yerden almış olamazlarmı?"
Olamazlar, çünkü araştırma Singapur'dan değil galiba, ama resim Singapur'dan. Neredenmi biliyorum? Sürücünün ceketine dikkat edin: ters giymiş. Orada genellikle böyle ters giyiyorlar ceketi: çok sıcak olduğudan, ve sadece rüzgarı kesmek için.
Üstelik, bu yayınlanan resim, benim üyesi olduğum Singapur'daki bir motosiklet forumunda yayınlamış, bu bilgiler orada yazılmıştı.
Bende, Mayıs ayında, bu bilgileri ve resmi, Türkiye'deki başka bir forum'da yazmıştım, tabiiki kaynak göstererek.
Alın hatta size bu yayınlanan resmin orjinali:
Çin malı motosikletlerden dertliydik, kopya, kalitesiz diye... Buda Türk malı gazetecilik işte... dolaş internet'te, birkaç yazıyı tercüme et, kaynak zaten "yapılan araştırmalara göre", sonra yaz dergide, ve bakıp bakıp, ya ne güzel yazmışım de...