Motokamp için minimum malzemeler?

Merhaba arkadaşlar bu hafta sonu bir kamp düşünüyorum. fakat malzeme taşıma konusunda bayağı sıkıntılıyım :D Racing olduğundna dolayı.

Geçen sefer artçı ile birlikte yaptığımız kampta taşıma işini şu şekilde hallettik.

Artçıma büüyk sırt çantası içinde 1 uyku tulumu 1 çadır. 2 tişört vs

2. uyku tulumu sığmadığından onu kendim yan çanta takarak hallettim. ufak yerimiz kaldı.

Yer işini şu şekilde biraz daha arttırabilirim.

Artçıya daha büyük bir çanta ve kendime hem sağ hem sol yan çanta.

Peki bbunların içine minimum ne koymalıyım?

Ben olan malzemeler.

1 adet arpenaz 2+ çadır
arpenaz_2_esya_bolmeli_kamp_cadiri_-_2_kisilik_quechua_8347889_202813.jpg

2 adet FORCLAZ 15° uyku tulumu

big_b7c2ce94842e42ffa121290922d28e7d.jpg

1 adet el lambası.
big_da468fed1dc2472fadba22a34b10e708.jpg

1 adet fener

Peki... başka neler almalıyım.

1 gün kalınacak şekilde yardım ederseniz sevinirim.

tamamen nerde ve ne şartlarda yapılacağına göre değişir. Yani nerde ne yemeyi planlıyorsunuz şehire yakınmı ormanda tek başınıza mı yoksa bi tesistemi? Ama azami Çadır, Mat, Mevsime göre uyku tulumu, ışık, olursa bi termus iyidir, yiyecek ve su.

tamamen nerde ve ne şartlarda yapılacağına göre değişir. Yani nerde ne yemeyi planlıyorsunuz şehire yakınmı ormanda tek başınıza mı yoksa bi tesistemi? Ama azami Çadır, Mat, Mevsime göre uyku tulumu, ışık, olursa bi termus iyidir, yiyecek ve su.

Orman olacak sanırım uludağ olabilir

Motosikleti
1190 ADV
Kamp yapmaktan kastın çadırda uyumak ise iki kişi için 1 çadır 2 tulum 2 mat yeterli olur. Tulumların kılıflarına kıyafetlerinizi doldurursanız da yastık haline gelir. Yalnız paylaştığın tulumla üşürsünüz orası kesin. 15 derece konfor sıcaklığı mevcutmuş... 10 derecenin altına düşerse hava sıcaklığı rezillik çekersiniz.

Uludağ da kamp için önceden jandarmaya haber vermek zorundasın. Nerde olduğunuzu bilmeliler.

Ayrıca sibirya da mı yaşıyoruz demeyin. Uludağ'da ki vahşi yaşam araştırma konusuydu benim. Zamanında toplanan bütün ayılar Uludağa bırakıldı.

Dağdaki en büyük tehlike ayı ve kurtlar. Kurtlar neyse de ayı çıktı mı karşınıza yapacak hiçbir şeyiniz yok. İnsandan hızlı koşar ağaca tırmanır yani kaçış yok :)

Uludağ eteklerinde yaşayan insanlar özellikle kurtlardan çok şikayetçi oradaki hayvancılığın bitmesine neden olacak bu kurtlar.

İlla yapacağız diyorsanız yapın sonucta kamp için güzel bölge ancak dikkatli de olun. Yediğiniz yemekleri poşetlere koyup kamp alanınıza uzak bir yere bırakın en önemlisi bu :)

Uludağ da kamp için önceden jandarmaya haber vermek zorundasın. Nerde olduğunuzu bilmeliler.

Ayrıca sibirya da mı yaşıyoruz demeyin. Uludağ'da ki vahşi yaşam araştırma konusuydu benim. Zamanında toplanan bütün ayılar Uludağa bırakıldı.

Dağdaki en büyük tehlike ayı ve kurtlar. Kurtlar neyse de ayı çıktı mı karşınıza yapacak hiçbir şeyiniz yok. İnsandan hızlı koşar ağaca tırmanır yani kaçış yok :)

Uludağ eteklerinde yaşayan insanlar özellikle kurtlardan çok şikayetçi oradaki hayvancılığın bitmesine neden olacak bu kurtlar.

İlla yapacağız diyorsanız yapın sonucta kamp için güzel bölge ancak dikkatli de olun. Yediğiniz yemekleri poşetlere koyup kamp alanınıza uzak bir yere bırakın en önemlisi bu :)

vay bu kadar bilmiyrdum sanırım iznik olarka değiştirmeliyim kampımı

tde

Merhaba
arkadaşlar seni kamptan soğutmuş ya
Şaka bi yana ben uludağda 1 sene önce kamp yaptım. Bursayıda iyi bilirim. Eğer kafana göre buraya çadır kurayım dersen sıkıntın yaşayabilirsin. Ama milli park içerisinde ki kamp alanında sıkıntı yaşamazsın. Gece otururken kesinlikle ateş yak. Bu mevsimde kar bile yağabilir bilgin olsun kesinlikle yükseklerde hava sıfıra yakın olacaktır. Bu malzemeler seni korumaz. Ben 2015 ramazanında kalmıştım -6 derece çadır ve - 16 derece uyku tulumuyla ben pek üşümedim ama eşim üşüdü. Düşünki temmuza denk geliyodu. Gece gündüz hava sıcaklığı farkı çok olur. Hiç kamp yapmadıysanız başlangıç için sert bir başlangıç olur. Neyse çenem düştü

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar