Motokabin Kullanıcıları

Uygun boyutlarda ve çok daha işlevsel bir konteyner ondan daha ucuza, daha kaliteli ve sağlam olacak şekilde imal ettirilebilirdi.

Olabilir tabi, yalnız şu sıralar çok ciddi bir konteyner sıkıntısı var dünya çapında, "bu özel koşullarda" daha pahalıya çıkma ihtimali de var...

Uygun boyutlarda ve çok daha işlevsel bir konteyner ondan daha ucuza, daha kaliteli ve sağlam olacak şekilde imal ettirilebilirdi.

Bunu düşündüm hatta ilk tercihim bu yöndeydi. Çıkma tuvalet kabinleri bile 4 5 bin TL civarında. Özel yapım istediğimde 10bin TL fiyat verdiler. Bazı ekstralar hariç. Vinç ile getirecek. Ayrıca kiracıyım. taşınırken de vinç kiralamam lazım. Aynı parayı bulmasa da yaklaşacak. Konteyner biraz daha yüksek. Balkonlara yakın olur diye bir komşu razı gelmedi. Ben de kimsenin işine yaramayan yaya geçişini veya alt katların görüşünü etkilemeyen bir noktaya kabin koymayı düşünüyorum. Ebat ve lojistik yönünden makul geldi. Fiyat yönünden dezavantaj ancak aklıma yatan ürün bu. umarım değer.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:24 ----------

Hayırlı olsun, link var mı? Biraz kullanda tecrübelerini yazarsın, çok iyi olur.

Tesekkür ederim. İnşallah :)

Bunu düşündüm hatta ilk tercihim bu yöndeydi. Çıkma tuvalet kabinleri bile 4 5 bin TL civarında. Özel yapım istediğimde 10bin TL fiyat verdiler. Bazı ekstralar hariç. Vinç ile getirecek. Ayrıca kiracıyım. taşınırken de vinç kiralamam lazım. Aynı parayı bulmasa da yaklaşacak. Konteyner biraz daha yüksek. Balkonlara yakın olur diye bir komşu razı gelmedi. Ben de kimsenin işine yaramayan yaya geçişini veya alt katların görüşünü etkilemeyen bir noktaya kabin koymayı düşünüyorum. Ebat ve lojistik yönünden makul geldi. Fiyat yönünden dezavantaj ancak aklıma yatan ürün bu. umarım değer.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:24 ----------

Tesekkür ederim. İnşallah :)

Satın alınmış artık hayırlı olsun iyi günlerde kullanın fiyatını çokta düşünmemek lazım çünkü farklı şehirden geliyorsa nakliyesi epey tutar üstüne birşey koyamazsınız ağır değil ama hacimli ürün ayrıca ileriye dönük bir yatırım.

Yaklasik 3 yildir ben de kullaniyorum salyangoz modelini. Zeminde ki 2 parca da metal bende. Kurulum sirasinda zemini iyi secmek gerekiyor. Kilitlenirken sorun yasanabiliyor.
Iyi gunlerde kullanin.

Satın alınmış artık hayırlı olsun iyi günlerde kullanın fiyatını çokta düşünmemek lazım çünkü farklı şehirden geliyorsa nakliyesi epey tutar üstüne birşey koyamazsınız ağır değil ama hacimli ürün ayrıca ileriye dönük bir yatırım.
Bildiğim kadarıyla yaklaşık 150 kg ama hacmen yer kaplıyor. Teşekkürler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:00 ----------

Yaklasik 3 yildir ben de kullaniyorum salyangoz modelini. Zeminde ki 2 parca da metal bende. Kurulum sirasinda zemini iyi secmek gerekiyor. Kilitlenirken sorun yasanabiliyor.
Iyi gunlerde kullanin.

Teşekkür ederim. Apartman bahçesinde kilit parke taşına sabitlemeyi düşünüyorum. Hafif eğim var ama bakalım :))

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:01 ----------

Çok güzelmiş. Kedi tırmaladı, çocuk brandayı kesti veya rüzgar uçurdu derdin olmaz. Fiyat göremedim, kaça anlaştınız?
Parlamayacak dikkat çekmeyecek bir renk daha iyi olur sanırım. Allah korusun kabinle beraber götürürler motoru :)

Model 2 nakliye dahil yaklaşık 20bin. Bütçeyi zorluyor ama en makul ürün bu. Yere sabitlenince sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Göze çarpan bir noktada değil. Biz tedbirimizi alalım, bundan sonra Allah'a emanet :)

Herkese merhaba,

Motokabin geldi, 3.5 ay gibi bir süredir kullanıyorum. Kullanıcı yorumu isteyen arkadaşlar vardı, bu sebeple kısa da olsa deneyimimi sizlerle paylaşmak istedim.

Öncelikle nakliyesinden bahsetmek istiyorum. Ürün, korunaklı bir şekilde geldi. Nakliyeci arkadaşa tarif etmişler, sağ olsun o da yardımcı oldu ancak 2 kişiyle indirilecek bir ürün değil. Bu yüzden 2. el ev eşyası satan bir işyerinden yardım istedim. Ancak palet üzerine konulursa forklift vs yardımıyla indirmek isteyenlere avantaj sağlar. Açıkçası biz indirirken zorlandık. Salyangoz kapak açık vaziyette geldi. 150 kg 3 kişi için çok gözükmese de salyangoz kapağın açılması, parmağın sıkışması veya kesilmesi gibi riskler barındırıyor. Benim tuttuğum kısım sıkıntılıydı sanırım o sebeple parmaklarımda ufak tefek kesikler oluştu. Elle taşıma için eldiven takmanızı tavsiye ederim. Firma sahibi ilgili. Mesajlarınıza, aramalarınıza dönüyor, sorularınızı cevaplıyor.

Kabin, salyangoz kapağı açık ve tabanı katlanmış vaziyette geldi. 2 adet u tipi klips ve vidaları yanında geliyor. tornavida yardımıyla birleştirdim.
bu konuda Captainmfk uyarmıştı, zeminin düz olması şart, diğer türlü kilitlemede problem yaşanıyor. Benim koyduğum zemin hafif eğimliydi. Dolayısıyla altına tahta parçaları, taş vs ile destek yaptım. Şu an için bir problem yok.
İçinde bulunan, devrilmesini önleyen tablayı söktüm, disk kilidi ve zincir taktığım için bana kullanışlı gelmedi. tabii alan biraz dar olduğu için boyunuz uzunsa disk kilidi ve zinciri takmak biraz zahmetli olabiliyor. Ancak kabin, yapısı gereği az yer kapladığı için göz ardı edilebilir. Taban elektrostatik boyalı sactan oluşuyor. Tablayı söktüğüm için ayağı açmam gerekiyor, dolayısıyla ayağı açarken vs çizilebiliyor. altına kaymaz bant almayı düşünüyorum.
Yere sabitlemek isterseniz 8 adet yuvası var. Buldeks vida gönderiyorlar ancak ben henüz sabitlemedim.
Yaşadığım bölgede bahar ayları fırtınalı geçer. Hava muhalefeti ve yere sabitlenmemesi hususunda herhangi bir sorun yaşamadım. Yağmur yağdığında çöp poşetleriyle motoru örtmek zorunda kalmıyorum artık:mrgreen: İki tarafında ızgara mevcut.
Genel itibariyle çok memnunum. Çok şükür bir sıkıntı yaşamadım. Fiyatının, muadilleri düşünüldüğünde değdiğini düşünüyorum. Ayrıca kaba bir görünümü olmadığı için apartman önünde çok sırıtmıyor. İnsanlar karavan gibi bir şey zannediyor. Öyle zannetmeye devam etsinler :mrgreen:
Fiyatından, tipinden ziyade, önemli olan motorun daha güvenli bir ortamda olması insanı biraz daha rahatlatıyor.
Motoru çevresel etmenlerden korumak için kesinlikle böyle bir kabinin alınması gerektiğini düşünüyorum. Herkese tavsiye ederim.

Not: Apartman önü olması sebebiyle KVKK kapsamında sıkıntıya girmemek adına fotoğraf çekmedim.

Herkese merhaba,

Motokabin geldi, 3.5 ay gibi bir süredir kullanıyorum. Kullanıcı yorumu isteyen arkadaşlar vardı, bu sebeple kısa da olsa deneyimimi sizlerle paylaşmak istedim.

Öncelikle nakliyesinden bahsetmek istiyorum. Ürün, korunaklı bir şekilde geldi. Nakliyeci arkadaşa tarif etmişler, sağ olsun o da yardımcı oldu ancak 2 kişiyle indirilecek bir ürün değil. Bu yüzden 2. el ev eşyası satan bir işyerinden yardım istedim. Ancak palet üzerine konulursa forklift vs yardımıyla indirmek isteyenlere avantaj sağlar. Açıkçası biz indirirken zorlandık. Salyangoz kapak açık vaziyette geldi. 150 kg 3 kişi için çok gözükmese de salyangoz kapağın açılması, parmağın sıkışması veya kesilmesi gibi riskler barındırıyor. Benim tuttuğum kısım sıkıntılıydı sanırım o sebeple parmaklarımda ufak tefek kesikler oluştu. Elle taşıma için eldiven takmanızı tavsiye ederim. Firma sahibi ilgili. Mesajlarınıza, aramalarınıza dönüyor, sorularınızı cevaplıyor.

Kabin, salyangoz kapağı açık ve tabanı katlanmış vaziyette geldi. 2 adet u tipi klips ve vidaları yanında geliyor. tornavida yardımıyla birleştirdim.
bu konuda Captainmfk uyarmıştı, zeminin düz olması şart, diğer türlü kilitlemede problem yaşanıyor. Benim koyduğum zemin hafif eğimliydi. Dolayısıyla altına tahta parçaları, taş vs ile destek yaptım. Şu an için bir problem yok.
İçinde bulunan, devrilmesini önleyen tablayı söktüm, disk kilidi ve zincir taktığım için bana kullanışlı gelmedi. tabii alan biraz dar olduğu için boyunuz uzunsa disk kilidi ve zinciri takmak biraz zahmetli olabiliyor. Ancak kabin, yapısı gereği az yer kapladığı için göz ardı edilebilir. Taban elektrostatik boyalı sactan oluşuyor. Tablayı söktüğüm için ayağı açmam gerekiyor, dolayısıyla ayağı açarken vs çizilebiliyor. altına kaymaz bant almayı düşünüyorum.
Yere sabitlemek isterseniz 8 adet yuvası var. Buldeks vida gönderiyorlar ancak ben henüz sabitlemedim.
Yaşadığım bölgede bahar ayları fırtınalı geçer. Hava muhalefeti ve yere sabitlenmemesi hususunda herhangi bir sorun yaşamadım. Yağmur yağdığında çöp poşetleriyle motoru örtmek zorunda kalmıyorum artık:mrgreen: İki tarafında ızgara mevcut.
Genel itibariyle çok memnunum. Çok şükür bir sıkıntı yaşamadım. Fiyatının, muadilleri düşünüldüğünde değdiğini düşünüyorum. Ayrıca kaba bir görünümü olmadığı için apartman önünde çok sırıtmıyor. İnsanlar karavan gibi bir şey zannediyor. Öyle zannetmeye devam etsinler :mrgreen:
Fiyatından, tipinden ziyade, önemli olan motorun daha güvenli bir ortamda olması insanı biraz daha rahatlatıyor.
Motoru çevresel etmenlerden korumak için kesinlikle böyle bir kabinin alınması gerektiğini düşünüyorum. Herkese tavsiye ederim.

Not: Apartman önü olması sebebiyle KVKK kapsamında sıkıntıya girmemek adına fotoğraf çekmedim.

Ben de motokabin almayı düşünüyorum da bunun kurulumunu satıcı yapmıyor mu sadece kapıya kadar bırakıp öylece bırakıyor mu ?
Bi de apartmanın bahçesine koysam komşular arıza çıkarır mı kanunen nasıl oluyor ?
Taş döşemeli zemine sabitlenebiliyor mu kabin ?

Güncel fiyatlar ne durumda? Bilgisi olan var mıdır?

30bin'in üzerinde gibiydi en son gördüğüm.
Güzel bir şey de bunu koyacak bahçe de lazım. Bir de pahalı tabi. 500bin liralık motorum olsa o zaman düşünürdüm. şimdi motorun yarı parasını vermek zor gelir.

Kaç yıl geçmiş. :)
Ben 2023 ekim ayı gibi motokabin pahalıya geldiği için çadır şeklinde olanlardan aldım. İstanbuldan taşınınca yeni evde arka bahçede uygun alan da olunca artık branda ile uğraşmayayım dedim, bu şekilde açılıp kapanan motokabinler pahalıya geldiği için çadır çözümü seçtim, bir buçuk yıl oldu, üzerinde kediler çıkıyor ama brandası çok kalın, kediler delemedi henüz. Çok pratik oldu. bodrum kattaki depodan elektrik kablosu da çektim, motoru parkedince akü şarj cihazını takabiliyorum, böylece kışın 2-3 ay motoru kullanmayınca akü bitme derdi de kalmadı.

Ben iki motor için olan geniş modelini aldım, motorun yanında kalan yere çocukların iki bisikleti de sığıyor, onlara da kolaylık oldu. xmax'dan sonra vstrom geldi o da yüksek bir motor ama arka çantayı da sökmeden ucu ucuna sığdı.

Çadır garajı üreten firma çektiğim video'yu kendi instagram hesabında da paylaşmış, oradan bakabilirsiniz.
link:
Bu eskiyince buraya konteyner tipinde kapalı bir şey yaptırırım diyordum ama 1.5 yıl oldu henüz eskime belirtisi yok. Hırsızdan korumaz ama gri renk seçmiştim, gece karanlıkta görünmüyor, dikkat çekmiyor, içine yere betonla sabit demir yaptırdım motoru parkedince zincir kilidi oradan kilitliyorum, çocukların bisikletleri de aynı demire kilitli.

Gecen ay sordum 82k guncel fiyati ilgilenen varsa eger 😁
millet o paraya motosiklet alıyor, yani çok pahalı geldi, ne kullanıyorlar ki? titanyumdan mı yapıyorlar?

ben evin bahçesine 150 eninde 300 uzunluğunda betopan kaplama garaj yapıyorum, ustalığım olduğu için işçiliği bende, fazla özenmesem bile güzel görünümlü bir şey çıkıyor. 4900 lira betopan plakalarına gitti, 1800 lira temelinin betonuna gitti, fayanslar bedava, evde varmış ama alsam 800 lira falan. 750 lira çatı için şıngıl malzemesi. garajın iskeletini komple 120x300 ebatında tahta paletlerden yaptım, 14cm kalınlığında duvar oldu ve betopanla beraber 15 cm duvar kalınlığı...

3 tüp sıkma köpük 300 lira, 5 tüp mastik 250 lira, boya ve astarla beraber toplam 10 bin lirayı civarında oluyor bana maliyeti.. aslında 15 bini bulurdu fakat tanıdıklar sayesinde nakliye ve palet ücreti ödemedim kısmen.
henüz çatı ve kapısını bitirmedim, hobi olarak uğraşıyorum, boş zamanlarda yaptığım için aylardır çok yavaş ilerliyor. tabi bunu yapmak için kullanılan alet edevatında bir fiyatı var, 3000 lira civarı avuç taşlama, 2700 lira vidalama makinesi gerekiyor, zaten inşaatta çalışırken kullandığım aletler.

işin özeti şu; bahçeli evde yaşayan insan için motosikletini ucuza ve güzel koruyacak bir garaj yapma imkanı varken apartmanda yaşayan insanlar böyle bir koruma için çok daha fazla para vermeleri gerek. oysaki bahçeli evde yaşayan insanlar genelde mal varlıklı oluyor ve apartmanda yaşayanlar ise kısıtlı bütçede oluyor... yani aslında kısıtlı bütçeye sahip olanlar daha ucuza elde etmesi gerekirken bahçeli evde yaşayanlar yani mal varlığı fazla olanlar ucuza elde ediyor... zenginler daha da zengin oluyor ve kısıtlı bütçeye sahip olanlar ise birikim yapacakları yerde mevcut paralarını fazladan harcamak zorunda kalıyor.

düzeni görüyor musunuz, hep zengini kollamak üzerine. bunun bir çok farklı örneği var, zenginler hazır para ile gıdalarını toplu alıyorlar ben gördüm, aramızda kaç kişi pirinci ton ile alıyor? en fazla 10 kg olarak alıyoruz ama benim burada yakın çevremde var öyle 500 kg falan alan ve zenginler, daha ucuza geldiği için öyle alıyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar