motoikletim sağa çekiyor

arkadaşlar suzuki an 125 scooterim var eskiden ok gibidiyordu fakat motosikletim sağa çekmeye başladı elimi saldığımda motor direk sağ tarafa yatıyor gidonu tutarkende motoru sola yatırmak zorunda kalıyorum koltuğunda eğri oturmak zorunda kalıyorum lastik havalarını kontrol ettim normal bu şekilde kullanmaktan belim ağrımaya başladı servise götürdüm direksiyonda eğrilik vardı düzelttik dediler değişen bişey yok çok ciddi bi kazada yapmadım şasesinin eğrilmesi için servise geri gittiğimde kaç kere denediklerini bindiklerini bi problem olmadığını söylediler sizce bu sorun neyden kaynaklıdır acaba motosikletlerinde arabalar gibi balans ayarı varmıdır yardım edin lütfen sonunda motoru satıcam hergün işe gidip gelmek ızdırap olmaya başladı 20 km gidip geliyorum eskiden zevk alarak bindiğim motor şimdi zorunlu işe gidip geldiğim bi araç haline geldi.

gidon mu ne diolar..o yamulmuştur..bende de vardı o sorun..hiç bi yere falan çarptın mı ??sert ? o yüzden olduğunu düşünüom...direksiyonu düz tut, öne eğil tekerleğe bak düz mü duruo sağa doğru mu..iyice incele..

gidon mu ne diolar..o yamulmuştur..bende de vardı o sorun..hiç bi yere falan çarptın mı ??sert ? o yüzden olduğunu düşünüom...direksiyonu düz tut, öne eğil tekerleğe bak düz mü duruo sağa doğru mu..iyice incele..

köpeğe çarpıp yan yattım motorla yerde biraz süründüm servise götürdüm gidonda eğirilik vardı düzelttik dediler değişen bişey olmadı

sen yine de bi dediğimi yap..kendin yap..duruken direksiyonu düz tut..öne egil, teker tam düz duruomu kontrol et yine kardeşim..

motosikleti ya n yatırdığında gidon yamulmuştur. asıl olan köpeğe ilk darbeyi vurduğun anda ön amörtisör yamulmuştur.
ön çatal sökülüp kontrol edilmesi gerekli.

dostum sen motorunun ön amortisörlerini bi kontrol ettir ayrıca cantlarda bi yamukluk varsa yolda yalpa yapabilirsin ellerini bıraktığında düz gitmiyorsa cantlarsan da olabilir

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ee ne var bende anneme çekmişim :p

neden bilmem ama bu gereksiz espiriyi yapmam lazımdı :mrgreen:

Eğerki ön amortisörde yamukluk yada başka bir sorun yok ise Ön tekerlek mili ve balans ayarına baktır.Belki sorun ön tekerlektedir.Gerçi mil,mil rulmanı veya balans sorunu var ise tekerlek yalpalama yapar ama hiç değilse baktırırsın için rahat eder.

Eğerki ön amortisörde yamukluk yada başka bir sorun yok ise Ön tekerlek mili ve balans ayarına baktır.Belki sorun ön tekerlektedir.Gerçi mil,mil rulmanı veya balans sorunu var ise tekerlek yalpalama yapar ama hiç değilse baktırırsın için rahat eder.

tekerde yalpalama vs bişey yok fakat motor sağ tarafa doğru yatıyor yarın sanayideki ustaların birine göstericem artık servise 3 kere gittim bişey yok bunda diyorlar ya ben matıfladım yada servisteki ustalar uğraşmak istemiyorlar

çok düşük bir ihtimal ama madem ustaya götüreceksin.Gidon bilyesinede bir kontrol ettir.belki çarpmanın şiddetiyle bilye dağılmış olabilir.gidon bilyesinde bir sorun olduğunda viraj almak zorlaşır gidon bir tarafa çeker.viraja girişlerde gidon ağırlaşır ve hafif sekiz çizer.

gidonla ilgili problemlemlerin var... maşayı ve maşa bilyalarını kontrol ettirmelisin...

Motosikleti
Hornet
Benim motorumun ayak koyma yerinin altındaki şase demirinde wurmanın etkisiyle hafif bir kasma var.Gidondan değilse bi oraya baktır abi.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İYİ BİR USTAYA GÖSTERİN :pr:

ee ne var bende anneme çekmişim :p

neden bilmem ama bu gereksiz espiriyi yapmam lazımdı :mrgreen:

espri iğrençti gerçekten... :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:27 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:26 PM ----------

%90 gidonun yamuk serviste düzelttip diyip geçiştiriyordur...

Benim aklıma gelen balans ama vurduğunda maşada yamulmuş olabilir. Eğer ön teker söküldüyse veya söktüysen hatalı da takılmış olabilir ama büyük ihtimal maşa. Gerçi köpeğe vurmayla yamulacağını zannetmem ya köpeğe vurmayla falan bilya dağılmaz mil yamulmaz maşada yamulmaz bence tekerlek hatalı takılmıştır yada vurmanın etkisiyle yataklarından oynamıştır.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar