MotoGP: Rossi "2008 Şampiyonluğum En Zorlu Çabam Oldu"

Valentino Rossi, 2008'de şampiyonluğu kazanmak için daha önceki senelere göre daha fazla çaba sarfettiğini söyledi.

İtalyan sürücü son şampiyonluğunu 2005 yılında kazanmış ancak daha sonraki 2 sene Hayden ve Stoner'in galibiyetini izlemek zorunda kaldı.

Rossi şampiyonluklarını karşılaştırmanın zor olduğunu söylese de, özellikle bu şampiyonluk için çok çalıştığını söyledi.

Rossi "Bunu söylemek zor ancak kesinlikle bu mükemmel."

"Çok iyi hissediyorum çünkü bu sene çok zordı, özellikle Stoner ve Pedrosa ile. Bir çok zorlu mücadele ve yarışlar ile uzun bir sezon oldu."

"Çok mutluyum. Kariyerimde şanslı olduğum zamanlar oldu, bir çok iyi ve zor şampiyonluklar kazandım, 2004'te Yamaha ile ilkini kazandığım gibi ancak bu seferki en çok çaba sarfettiğim oldu. Yarış hafta sonlarında çok çalıştım ancak yarışların dışında da sürekli konsantirasyonumu sürdürdüm ve güçlü oldum." dedi.

Rossi ayrıca takımı Yamaha ve uzun süren Michelin birlikteliğinin ardından geçtiği Bridgestone'a teşekkürlerini iletti.

Rossi "Çok fazla çalışan Yamaha'ya, özellikle de Masao Furosawa'ya büyük teşekkürlerimi iletmek zorundayım."

"Onlar harika emek sarfettiler. M1 bu sene her pistte çok hızlı oldu."

"Bridgestone'a ve Jeremy Burgess başta olmak üzere tüm takımıma da teşekkür etmeliyim çünkü bu şampiyonluğu hak ettiğimizi düşünüyorum. Her hafta sonu çok güçlüydük ve hızlıydık." dedi.

Rossi ayrıca şampiyonluğu 5. sıraya düştüğü yarışta büyük mücadele edip kazanması ile elde etmesinin daha da memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Rossi "Aynı zamanda bugün harika mücadele ve yarış olduğu için mutluyum. Motorumda kendimi rahat hissediyordum ve şampiyonayı böyle galibiyet ile kazanmak fantastik!" dedi.

Kaynak:trf1

evet yarıstan sonrakı roportajda bunları soyledı yarıs cok guzeldı....bu adama bayılıyorum hem kullanısına hemde tulumuna kaskına acaıp bı zevkı var adamın yaaa....tebrıkler....

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
Düşünün bir kere, motosiklet süper sport yarış kategorisinde en itibarlı organizasyonlardan birisinde yarışçısınız. Rakipleriniz dünyanın en iyi, en yetenekli sporcuları. Her yarış ayrı bir zorluk ve baskının habercisi. Her işte olduğu gibi bu işte de meydana gelen aksaklıklar sizi güçlüklerin karşısına itiveriyor.

Bizler okulumuzda, işimizde yani sorumluluk sahibi olduğumuz alanlarda baskı ya da güçlükler ile karşı karşıya kaldığımızda ne kadar da mücadeleci bir ortamın içinde olduğumuzu düşünürüz. Rossi ve rakipleri bunu baskıyı hayatlarının büyük bir bölümünde en uç noktada yaşıyorlar. Bu noktaya gelmek için eminim çok dirençli, mücadeleci bir yapıya sahip olmak gerekiyor... Rossi'yi tekrar tebrik ederim.

Bu vesile ile motosiklet yarışlarında dünya çapındaki temsilcimiz Kenan Sofuoğlu'ndan da desteğimizi esirgememiz gerektiğini düşünüyorum. Eminim yurttaşlarından aldığı destek onu daha da fazla azim sahibi yapıyordur.

seviyorum bu adamı yaaaaaaaaa... gene dört dörtlük bir sezon çıkardı . şampiyonlugunu ilan etti .. yarış camiasında bir idol bence .. daha nice şampiyonluklarda izlemek dilegi ile

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar