- Konu Yazar

Selamlar.
Yaklaşık 3 aydır oynuyorum bu oyunu ve halen açar oynarım henüz sıkılmadım çok acayip olmuş. Motosiklet ve yarış sevenler için birebir.Grafikler,motor sesleri,yapay zeka,kask içi ve dışı görüntüler çok iyi yapılmış.Oynayanlar bana hak vereceklerdir.
Oyuna çaylak olarak başlıyoruz. İsmimiz soy ismimizi yazıyoruz. Sonra nickimizi, numaramızı, yaşımızı, ülkemizi, sürüş şeklimizi, tipimizi, teknik adamlarımızı ve kask&tulum renklerimizi seçiyoruz.
Sürüş şekli virajımıza direk olarak etki ediyor.Balanced, elbows up, shoulder out, body out ve old school stilleri var (body out derim).
Bir çok kask rengi var ama sadece x-lite markasına yer verilmiş. Diğer yarışçılarda Shoei, Arai, AGV gibi kasklar görünce insan 'ne ayak' diyebilir. Tulumda da sadece bot ve eldiven rengini ayarlayabiliyoruz. Kaskla beraber güzel görünüm oluşturmak mümkün.
İlk olarak 250 lik 50 hp aletlerle yarışıyoruz. Öyle armut piş ağzıma düş gibi hemen Rossiyle kapışamıyoruz. Bu sınıfta Salom, Vinales gibi adamlar var. İlk 4 yarışta (sezon dışı) yeteneklerimizi ölçüyorlar. Durumumuza göre takımlar teklif yapıyor ve sezona başlıyoruz. 'beni ne takımlar istedi de ben gitmedim' lafı kısmen geçerli değil, ne kadar ekmek o kadar köfte.
Bir sezonda 16-18 (hatırladığım) gerçek pist var ve ağız burun kıra kıra yarışıyoruz. Sezondaki başarımıza göre bu sefer 600 cc klasmanına geçiyoruz.
600 cc den sonra asıl erler meydanı olan motoGP deyiz. Motorlar acayip havalı ve hızlılar, ama her ne hikmetse çok kayıyorlar. İlk başlarda patır kütür düşüyoruz. Alışsak bile bu g.t ata ata gitme mevzusu hiç bitmiyor ve bu da o 'temiz gitme' hayalini suya düşürüyor.
MotoGP klasmanındaki bütün motor ve pilotlar birebir gerçek yarıştan alınma.
Oyundaki küçük detaylar hasta olunacak derecede. Mesela rakibinize vurduğunuzda size şekil şukul el kol hareketleri yapabiliyor. Virajda çok fren yaparsanız lowside oluyorsunuz. Çok gaz verirseniz de highside. Motorların kokpit ve gösterge detayları müthiş. Kontra tekniğini apaçık görebiliyorsunuz.
Oyunda yazılabilecek çok fazla detay var ama uzun uzun yazmak istemiyorum kesinlikle tavsiye ediyorum. Yeni çıkan bir oyun değil fakat burada konusunun olmadığını farkettim ve o yüzden açmak istedim.
Oyundan kareler :