Moto Guzzi v7 ile ilgili yazılanlar gayet hoş. Sanırım beğenen beğenmeyen hemen herkes bu motorun "zamansız" bir motor olduğunda hemfikir. "Zamansız" derken "zamandan bağımsız" demek daha doğru sanırım. Klasik bir görüntüsü var ve klasiklerin modası asla geçmez. Yani V7 olsun, Ducati scrambler olsun, Kawasaki W800 olsun, Triumph Bonneville olsun bu tarz motorlar günümüzün motorları değiller. Üç aşağı beş yukarı birbirlerine muadil motorlar. Her devrin motorları.
Bir ss gibi hızlı gidemezler. Lakin ben şahsen bu motorlardan herhangi birinin üzerindeyken hızlı gitmekte istemezdim zaten. Zira muhtemelen geçtiğim her yerdeki motorcular (beğenerek yada beğenmeyerek ama mutlaka) kafalarını çevirir bakar. Böyle bir motorun hemen heryerde ilgi odağı olacağını kestirmek için müneccim olmaya lüzum yok.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:35 ----------
Modası kolay kolay geçmeyecektir. Modası geçse bile, çok değil 5-10 yıl sonra tekrar moda olur ki, aslında o kadar beklemeye gerek bile yok. Zira üzerinde custom değişiklikler yapılmasına izin verebilecek şekilde tasarlanıp üretildikleri için, yok farıydı, yok selesiydi, yok egzozu, gidonuydu falan, değiştirip yeni ve çağın modasına uydurulup binmeye devam edilebilirler.
Eğer sürüşü rahatsa (sürmedim bilmiyorum) insan bunu aldıktan sonra kolay kolay satmaz. Zira bu motorlarla gireceği ortamlarda göreceği ilgi zaten motorun parasını kat be kat çıkarır.
Buraya kadar motorun "sadece" görüntüsüyle ilgili yazdım. Performans manyağıysanız, "asfalt altımda ağlayacak abi" kafasındaysanız, bu motorlar size göre değil!
Ha yüklensen gaza seni utandırırmı? Hiç sanmam. Lakin "Ankara'dan bi kapattım, iki buçuk saatte Antalya'ya girdim kanka" dedirtmez. Ama sanmıyorum ki "Geçenlerde bi Mondeo takıldı peşime, yüklendim gaza, ektim adamı" dedirtmesin.
Tamam belki dağ bayır hoplaya hoplaya gezemezsiniz bir enduro gibi ama "asfalt dışına çıkmam" da demez kanımca.
Uzun yol yapabilecek ciğere sahiptir diye düşünüyorum. Performans problemi olmaz. Oturuş pozisyonu da rahat görünüyor. Rüzgara katlanmak icabeder o ayrı tabi.
Şehirde kullanması ise bir scooter kadar pratik olmayacaktır illaki. Olmasında zaten.
Yani neymiş? Görüntü itibariyle...
1) Asfaltta yeterli. (buraya dikkat! yeterli çok iyi demek değildir. "Yeterli" demektir)
2) Pikniğe falan gider
3) "İstanbul'dan çıktık abi arkadaşlarla, sahilden Antalya'ya kadar uzandık geçen hafta" diye hava atabilir misin? Atarsın.
4) "Şehir içinde motosiklet kullanmak büyük kolaylık, Trafikte beklemekten bıkmadınız mı eyy faniler!" söylemlerine girebilirsin. (Gerçi mesela BMW R1200GS gibi ağır makina kullanıcıları da aynı söylemi kullanıyorlar her ne hikmetse ama???)
5) 3-5 yılda bir, daha yeni bir tasarımla mevcut motorları "eski" gösteren teknoloji ve moda çılgınlığından çok etkilenmezsin, zira her daim binilesi bir retro tarzı var.
Hiçbirşeyi o alanda uzmanlaşmış motorlar kadar iyi yapmıyor, lakin herşeyi yeterli ölçüde iyi yapan bir makina. Hemen her yola gider gibi duruyor.
Allah banada kısmet etsin.