Moto Gp de ölümden döndüren kaza!

125234431zr4.jpg
Çin'de antrenman yapan MotoGP pilotu Lorenzo ölümden döndü. Seri virajın 2.sini toparlayamayan Lorenzo piste feci düştü. Travma geçiren pilotun ayağı çatladı...
Antremanların sabah bölümünde ilk viraj çıkışında ciddi bir kaza geçiren İspanyol pilotun sol ayak bileğinde bir çatlak tespit edildiği ve kaza nedeniyle ciddi bir travma yaşadığı ifade edildi.

MotoGP doktoru Cladudio Costa, Çin GP serbest antremanlarında kaza yapan Jorge Lorenzo'nun sol ayak bileğinde bir çatlak tespit edildiğini ve kaza nedeniyle ciddi bir travma yaşadığını ifade etti. Lorenzo'nun ayrıca sağ ayak bileği ile ayağında da derin ezikler oluştuğu belirtildi.

spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif

spacer.gif
spacer.gif
spacer.gif

http://www.tumspor.com/haber/20080505/Lorenzonun-olumcul-kazasi--VIDEO.php

Moderatör tarafında düzenlendi:
kazayı izlemiştim, çok feci bir kazaydı gerçekten.
izlerken baya bi ürperdim, çok korkunçtu. Kaskı olmasaydı %99.9 ölürdü, çünkü başı çok darbe aldı, zaten kaskla bile ancak kurtulabilmiş... :(

işte görün arkadaşlar videoda okask olmasa kafa patlamıştı burdan kasksız sürücülere sesleniyorum lütfen kasksız yollara cıkmayın sonuçları affedilmiyor

gene sakar vizör kendi kendine açıldı dikkatli izlerseniz... orda çakılda girebilirdi kaskın içine falan vb. genede ucuz kurtulmuş

Düştüğü andaki hızı 100 km'nin altındadır herhalde. Muhtemelen 70 filan olmalı. High siding ile motorun seni 3 metre havaya fırlatması felaket birşey. Kafayı yere, birisi alından, diğeri arkadan 2 kez çarpması kaskın yokluğunda kesinlikle ölümcül olacaktı. İşte kask bu işe yarıyor. Düşerken başınızı yere çarpmasın diye kollayabilmeniz olanaksız. Erişkin bir erkek başı Yaklaşık 5-6 kg.. Böyle bir ağırlığı o ivmelerde kontrol etmek imkansız...

Bu arada adam bu travmanın ertesi günü yine de 4. olabildi... Bravo...

yüksek açıyla dönülür tabi aynı zamanda yatılrısa lastikler fren etisi yapıyor atmasının nedenide bu

vizorun açılması gerçekten çok kötü heme motogp de kullnılan bir kaskta çok şaşırdım

Ön teker azıcık yerden kesilip traction kaybediyor.. sonrası oluşan duruma bak :/ Ucuz kurtulmuş, daha kötü de olabilirdi.

abi hem şans hemde etrafında taş, kaya, dikenli tel gibi objeler yok :pr:

emin kardeşim aslında bende bazen motora binsemde kazam böle olsa diyorum piskopata bağladım artık:) bazen otobüste elciklerden tutunurken hayal kurarım şimdi şu kurye gibi yol alsam gitsem diye :) sonra nedense birden düştüğümü hayal ederim acaba ne yaparım falan diye kurgular yapmaya başlarım piskopatım ya :) ama sürekli hayalin sonu kazayla bitiyo tırsıyorum ne yalan söyleyim

zaten birgün motor alırsamda kendimi dağa bayıra vururum herhalde :queen:

emin kardeşim aslında bende bazen motora binsemde kazam böle olsa diyorum piskopata bağladım artık:) bazen otobüste elciklerden tutunurken hayal kurarım şimdi şu kurye gibi yol alsam gitsem diye :) sonra nedense birden düştüğümü hayal ederim acaba ne yaparım falan diye kurgular yapmaya başlarım piskopatım ya :) ama sürekli hayalin sonu kazayla bitiyo tırsıyorum ne yalan söyleyim

zaten birgün motor alırsamda kendimi dağa bayıra vururum herhalde :queen:

abi o psikoloji bendede vardı zamanla attım gibi, gibi ama daha atamadım :)birde düştüğün zaman hiç birşey yapamazsın emin ol, full koruma giyinip dikkatli olup Allah'a tevekkül etmekten başka çaremiz yok, düştüğünde hayat seni nereye sürüklerse oraya gidersin, yok kafamı koruyayım yok bariyerden kaçayım gibi bi lüksümüz yok malesef, bırakın kaskı, eldivenin bile o kadar çok önemi var ki, bakkala bile gidilse eldiven bellik dizlik takmak şart, takmak istemeyende sonuçlarını kabullenmiş sayılır zaten.

selam arkadaşlar ben kaskımı cok seviyorum onsuz binmeyi yolculuk yabmayı sevmiyorum:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar