Moto Ekspertiz nedir ?

Ekspertiz hakkında soru sormak istiyorum sadece benim kafamda soru işaretleri oluştuğunu düşünmüyorum yararlı başlık olur diye umuyorum.

1)Ekspertiz güvenip arkaya bakmadan araç alınır mı ?
2)Ekspertiz ücretleri ne kadar?
3)2.el almak istediğiniz motoru Ekspertiz soktunuz , aracın yürür aksamında sıkıntı cıktı veya bakımları VS. düzgün yapılmamış almaktan
caydınız Ekspertiz ücreti size mi kalıyor yoksa araç sahibi mi karşılıyor bu gibi durumlarda ?
4)Ekspertiz yaptırıp aldığı motosikleti veya aracı arızalı çıkan var mı? bu gibi durumlarda Ekspertiz yapan firmaya dava açılabiliyor mu ?
5)Ekspertizde %100 tüm kusurlar ve yapılanlar açığa çıkıyor mu ?

Benim aklıma bu kadar soru geldi.Eklemek istediğiniz kafanıza takılan soru varsa bu başlık altında hepimiz aydınlanalım teşekkürler şimdiden.

Bilgim kadar nacizane yorumumu yazayım. (Ramiden senetle 3 araba almış bir ailenin oğluyum)

1.Asla öncelikle karşı tarafın söylediği ekspertiz olmamalı önden anlaşma yapmış olabilirler.
2. Motosiklete göre değişiyor marka model önemli.
3.Siz gitmeden önce konuşup anlaşıyorsunuz karşı tarafa kitlemeye çalışan satıcılar genelde oluyor kesinlikle kabul etmeyin.
4.Var konusu felan açılmışdı dağa önce ufak bir google'mayla ulaşabilirsiniz.
5.Motor ömrü,parça ömürü çoğu çıkıyor.

Bunlar benim bildiklerim dağa detaylı olanları büyüklerim gelir anlatırlar ben yüzeysel geçtim.Siz yinede bir defa onlara ödeterek bir defada kendiniz bir ustayla gelip kontrol ettiriniz,kesinlikle satıcının gel abim burda 10 numara usta var dediği yere gitmeyin aynı zamanda galericilerin yan tarafında olan yerlerede güvenmem.Sadece bu işi yapan temiz bir yer olmalı.2.El motor almak Allah kurtarsın.Galericilerden uzak durun.

O ekspertiz olayını motorda bilmiyorum ama sabit bir ustan olucak, kendi motoruymuş gibi ilgilenip uğraşıcak. Hem motoru alırken hem satarken yardımcı olur

soru yanlış; olması gereken, memlekette doğru-dürüst bir motosiklet experi var mı?

•Motosiklet ekspertizinde motor açılmış mı vs diye vidalara bakıyorlar, vidalar ufak tefekte olsa deformasyon var mı falan diye.

•Çalıştırıp viteslere devirlere vs bakıyorlar. Granajlara, gidon topuzlarına, süspansiyonlara, zincire, dişlilere, motorun altına yağ akıtma motorda terleme cart curt var mı diye bakıyorlar. Gerekli kontrolleri yapıp motoru yıkayıp teslim ediyorlar. Kabataslak bu şekilde yaptıklarına şahit oldum...

Yamaha Bayraklı İz-Moto ekspertiz için götürdüğüm daha 1 aylık olan Motosikleti aldılar incelediler falan ardından bir kusur çıkmadı. (Ben satıcı idim)
Ben motoruma binip gittim, ben gittikten sonra alıcıya benim hakkımda atıp tutmuşlar motoru zorlar bu adam, gel biz sana sıfır motosiklet verelim boşver vs diye alıcak kişinin kafasını falan bulandırmışlar bana iftira atmışlar vs. Sebep? Sıfır motoru benim getirdiğim alıcıya kaktırabilmek...

Bir de aynı şehirde bulunan 2 bayii varsa, başka bayiiden aldığın motosikleti diğer bayiide ekspertize sokarsan motora veya satıcıya çamur atma gibi durumlar da yaşanabiliyor.

B*ktan b*ktan işler. Genelde İzmoto da karşılaşılan durumlar 🤔 Yaz yaz bitmez...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar