Merhaba,
Hem sizin güvenilir olup olmadığı sorunuza yanıt olması hem de fiyat sorgulaması yapıp da uygunluğuna rağmen güvenemedikleri için tereddütte kalan diğer arkadaşlara yardımcı olmak amacıyla Motardinn alışverişimi paylaşmak istedim.
Ben de büyük tereddütlerle, çok yakın bir zamanda Motardinn.com'dan bir Agv K5 S kask satın aldım. Yurtdışından geleceği ve gümrüğe tabi olacağı için önceden PTT gümrük bölümünü arayarak yabancı bir internet sitesinden satın alacağım ürünün tutarı ve adedini belirterek ne gibi işlemlerden geçeceğini sordum. Avrupa Birliği ülkelerinden geliyorsa satış fiyatı üzerinden %18, Avrupa Birliği dışındaki bir ülkeden geliyorsa %20 oranında ek vergi ödeyeceğimi ve başka da hiç bir ek ödemenin çıkmayacağını, adrese de teslim edileceğini söylediler.
Bu bilgilerle, yurtdışı alışverişine açık olan kredi kartımla siparişi verdim ve sayfada belirtilen her aşamadan geçerek kargom hasarsız şekilde ve zamanında elime ulaştı. Ürün ise orijinal ambalajında, sağlam, çiziksiz, etiketli, sertifikalı ve tüm aksesuarlarıyla beraber dedikleri şekilde gönderildi. Ürün bedeline shipment eklenerek kredi kartınızdan tahsilat yapılıyor. Siz kapıya geldiğinde yalnızca PTT görevlisine nakit olarak vergisini ödüyorsunuz. Wed sayfalarında size verdikleri tracking numberla elinize geçene kadar tüm aşamaları takip edebiliyorsunuz. Gönderi ne zaman çıktı, ülkeye ne zaman girdi, tahmini varış zamanı vs... En son olarak da kapıda toplam ne kadar vergi ödeyeceğinizi, hatta hangi görevliye zimmetlendiğini bile görebiliyorsunuz. Arada sorunuz olursa hasabınızın contact bölümünden soru soruyor ve en kısa sürede de tatminkar bir cevap alıyorsunuz. Bununla da kalmıyorlar, ürün yoldayken size bir güncelleme göndererek olası teslim edilememe durumlarında neler yapabileceğiniz konusunda sizi bilgilendiriyorlar. Tahmini varış gününde de elinizde oluyor.
Aldığım kaskın Türkiye'deki en indirimli halinden yaklaşık 500 TL daha uyguna, belirtilen zamanda, güvenle elime geçtiği düşünüldüğünde, eğer taksit yapmak gibi bir isteğiniz yoksa bu siteden kesinlikle alışveriş yapılır.
İlerleyen aylarda bir de mont almayı düşünüyorum, fiyat araştırmasından ve Türkiye'deki herhangi bir mağazada modele karar verip bedeni de belirledikten sonra yine burdan sipariş vereceğim. Hatta yakın zamanda bir kask daha sipariş edeceğiz. Türkiye'deki internet alışverişlerinde başımıza gelenleri düşününce bu sitenin profesyonelliği ve güvenilirliği bir kez daha ortaya çıkıyor.
Umarım farklı açılardan yardımcı olmuştur.