http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mobylette-hastasinaa-super-52-75041266/detay Allah'ını seven üstüme toprak atsın bune yav ::facepalm::
Benim motorun lastiklerinin dişleri incelmeye başladı motor 3500km'ye yaklaştı, hor kullanmıyorum ön lastik de arka kadar aşınıyor fazla fark yok. sizde baharda ve yazın o kadar gezersiniz inşallah darısı başınızabugün havayı güzel bulunca atladım hyena'ya,aman tanrım bu nasıl bir keyif)) Bodrum'un içinde yollar kazılmış heryer çamur deryası.Trafik sıkışmış araçlar ilerleyemiyorlar.Ben onların arasından gülerek süzüldüm.Hafif olduğu için kaldırımlara çıkardım,kaldırımlardan atladım.İğne deliği gibi yerlerden süzüldüm.Sürekli yol aldım hiç durmadan.Altımda büyük motorum olsaydı yanmıştım valla.Hyena süper.Ne zaman benzin koyduğumu bile unuttum
)) 17 tel jant olduğu için de her türlü çukura girdim çıktım tehlikesizce.Diğer scooterlarla bu çok zor.Suzuki an 125 varken böyle gezemiyordum.Kaporta engelliyordu.Bu olağan üstü bişey.Paylaşmak istedim.Hepinize sevgiler
))
Ben yalıkavaklıyım. O yokuşları bilirim. Mopet in zevki bi başkadır. O yokuşların kahrını çok çektimSizin motor ne güzel mis gibi orjinal haliyle duruyor, ben karda bindim benimkinin egzozu pas içinde... Bodrum'da yalıkavak yoluna gittiniz mi hiç, yalıkavağa giderken yokuşta kaç yapıyor ? Bu motorun her yokuşu 4'te çıkmasına şaşırmamak gerek çünkü vites çok kısa. Ben dişlileri ve zinciri değiştirdim, Vitesler yüzde 22 uzadı, 3. vites neredeyse 4. vites oldu. 75km hıza kadar 3. viteste gidiyorum sonra 4'e takıyorum 100'e kadar yolu var. 1. vites te hala yeterince güçlü, hayatımda gördüğüm en dik yokuşa rahatça tırmandı. Şaşırılacak bişey ama dişli değiştirdikten sonra motorun hızlanması arttı, 1. vites traktör vitesi gibiydi eskiden 10km hıza varmadan 2'ye takardım. Rampalardaki hızım da düşmedi, hatta eskiden 4. viteste 65 yaptığım yerde 3. viteste 70 yaptım.
Yalıkavak yolu çok güzel ya, bodrumda ege motor'dan Kymco Movie XL 125 kiraladım bi günlüğüne. Bir günde 190km yol yaptım bodrumun bütün yarımadalarının gezdim motor tık demedi süperdi. Yalıkavak yokuşlarında da 70'den aşağı düşmedi, çok da sıkıştırmadım hem yolda kalırım diye hemde motoru tek parça dükkana getirmezsem yolda kalırsam 200 lira depozitom yanar diye. Ama depozitoyu iade ederken tek istedikleri motorun dağılmamış halde, çalışır durumda dükkana geri gelmesi, çiziğe sürtüğe bakan yok, zaten çizik içinde motorlar :cherry:Ben yalıkavaklıyım. O yokuşları bilirim. Mopet in zevki bi başkadır. O yokuşların kahrını çok çektim![]()
Yakıt tüketimi 100km'de 2-2.2 litre arası, ekonomik kullanım değildir yol müsait olunca gittiği kadar basarım, kalkışları da hep hızlı yaparım. Motor honda spacy 110'u burun farkıyla geçiyo her koşulda. Sıfır alırsanız zincir ve dişlileri ilk 1000km'den sonra kesinlikle değiştirin motor çok bağırıyor ama gitmiyor. Orjinal dişlilerle 7400 devirde 70km hız yapıyor halbuki 6500 devirde 80km yapabilecek gücü var. Ben 15T 36T dişli taktım bunun için 428 numara zincir taktım orjinal zinciri biraz ince. Motora hiç yatmadan düz yolda 90 yapıyor, yokuş aşağı 110 gördüm, km saatinde 5-7km arası hata var sadece. bu dişlilerle viteslerdeki hızları 8000 devirde 30, 50, 75, 100 ... ha bu arada benim motor 3670km'ye geldi en son.Mondialin bu motoru çok ilgimi çekiyor bu topiği devamlı okuyup bilgileniyorum tam bana göre mobiletin 4 zamanlısı.İkinci ellerini devamlı takip ediyorum fakat pek fazla yok yeni çıktığı için heralde, yaza doğru hesaplı bulursam niyetliyim. .Ağırlığı 78 kg olduğuna göre cub lardan hafif yakıtı da daha az olmalı..Kullanan arkadaşlardan yakıtı konusunda net bilgi alabilirmiyim ??
Yakıt tüketimi 100km'de 2-2.2 litre arası, ekonomik kullanım değildir yol müsait olunca gittiği kadar basarım, kalkışları da hep hızlı yaparım. Motor honda spacy 110'u burun farkıyla geçiyo her koşulda. Sıfır alırsanız zincir ve dişlileri ilk 1000km'den sonra kesinlikle değiştirin motor çok bağırıyor ama gitmiyor. Orjinal dişlilerle 7400 devirde 70km hız yapıyor halbuki 6500 devirde 80km yapabilecek gücü var. Ben 15T 36T dişli taktım bunun için 428 numara zincir taktım orjinal zinciri biraz ince. Motora hiç yatmadan düz yolda 90 yapıyor, yokuş aşağı 110 gördüm, km saatinde 5-7km arası hata var sadece. bu dişlilerle viteslerdeki hızları 8000 devirde 30, 50, 75, 100 ... ha bu arada benim motor 3670km'ye geldi en son.
Orjinal dişlileri 14T ön 41T arka, zinciri 421 .... 15T 35T zincir takınca 3. vitesi 4. vites gibi oluyor eskiden yokuşları hep 4 le çıkarken şimdi 3le çıkıyorum. 1. vites yinede düz duvara tırmanır halde hemde aşağıdan kaptırmadan.Ben genellikle 60 km civarı sürerim yani emekli sürüşü zaten 60 yaşında emekliyim..Demekki eğer alabilirsem 1.7 litre 100 km giderim heralde.Fakat yinede dişli değişimi şart çünkü motorun gücü var ve hafif.Orijinal dişlileri kaçlık onu bulamadım ?
Orjinal dişlileri 14T ön 41T arka, zinciri 421 .... 15T 35T zincir takınca 3. vitesi 4. vites gibi oluyor eskiden yokuşları hep 4 le çıkarken şimdi 3le çıkıyorum. 1. vites yinede düz duvara tırmanır halde hemde aşağıdan kaptırmadan.
Yüzde 25.5 değil 22, bir daha bakın sayfayaDişli değişiklinde % 25,5 fark olmuş (http://www.sprocketcalculator.com/) bu siteye göre.Fakat yinede kalkışta bir güç düşüşü olmadığına göre motor ancak rahatlamış.Yakıtı bile daha azalmıştır çünkü daha az devir ile daha çok yol..Mengu16 çok teşekkür ediyorum bilgiler için sağol..
pardon ben 35T yazmışım 36T olacak oDişli değişiklinde % 25,5 fark olmuş (http://www.sprocketcalculator.com/) bu siteye göre.Fakat yinede kalkışta bir güç düşüşü olmadığına göre motor ancak rahatlamış.Yakıtı bile daha azalmıştır çünkü daha az devir ile daha çok yol..Mengu16 çok teşekkür ediyorum bilgiler için sağol..