Sayın Mes, Moped Army isteğinize saygı duydum, ama maalesef ülkemizde moped kültürü hiç yok. Teknik bilgi çok yüksek olmasına rağmen kültür hiç yok. Adamlar amerika gibi bir yerde, benzinin ucuz, ekonomik motorun 2lt den başladığı geniş dümdüz asfalt yollarda puch ve tomos mopedler kullanıp üstelik yüzlercesi bir araya gelip bir grup oluşturuyorlar üstelik kızlı erkekli, hepsinde güzel kasklar, tarz mopedler, mobylette nin peugeot un yüzüne bakan yok, onlar için varsa yoksa puch ve tomos. zamanında çok araştırmıştım, yeni tip ruhsatlı bir puch bulsam şimdi bile alır 3. motor yapar saklarım, araştırma yaparken, türkiyede bu işlerin çok iyi yapıldığını sanırdım, fakat fransız,alman,italyan ve amerikan moped sitelerini ve forumlarını görünce anladım o konudada hala emekliyoruz. Bizde mopedler kenar mahallelerin dar gelirli, ama kendini geliştirmeyede hiç meraklı olmayan derbeder tiplerin sivri burun ayakkabıları ile üzerine yatarak selesiz sürdükleri, üzerine bilimum bütün arabesk yazılar yazdıkları hindistan dolmuşu gibi süslü şeyler olarak kalacaklar...
Herneyse, bildiğim birkaç moped sitesini ve forumunu özelden atarım, mopedinizde hayırlı olsun sizede iyi sürüşler.
Not: moped genelde scooter tipi olmayan vitessiz her büyük tekerli motora avrupada verilen genel bir ad aslında, motor ve pedal ın birleşiminden geliyor, fakat sizin kullandığınız yarı otomatik vitesli motor ise bence yine moped sınıfına girer, zira küçük cc ve tipi her açıdan tam bir moped, bundan moped olmaz diyenler eski tip gilera, tomos ve sachs 2-3 vitesli mopedleri bilmediklerindendir, puch un ve minarellinin pedalsız kick startla çalışan ve vitesli bir sürü modeli zaten vardı.