Montumu arkadaştan geri almak için hukuki mücadele ?

Merhaba arkadaşlar

Malumunuz kışın motosikletlere binenler olarak dışarda da motor montrolarımız ile dolaşıyoruz.

Ben bu durumdan biraz sıkılarak uzun zamandır giymediğim bir kabanımı şirketteki dolabıma koyarak öğlen aralarında falan onu giyip dışarı çıkıyordum. E tabi akşamlarıda montrum şirkette kalıyor.

Bir iş arkadaşım gece üşümüş benim montu alıp giymiş. Ertesi günde gelirken getirmeyi unutmuş. Ben o şirketteki işimden ayrıldım, o da işten ayrıldı ve aradan 9 ay geçti. Sürekli montumu getirmesi için arayıp mesaj atıyorum,

dediği laf şu: Tamam dostum ne demek getireceğim. Ancak artık telefonlarımı açmıyor mesajlarıma cevap vermiyor. Ev adresinide bilmiyorum.

Neden bu kadar ısrar ediyorum çünki o kabana tam 800Tl ödedim ve çok az giydim.

Şimdi ben hukuki yollara başvursam nasıl olur ? kabanımı alabilir miyim ? Nasıl bir yol izlemem lazım acaba bu konuda aranızda tecrübeleri arkadaşlar varsa bir yol gösterebilir mi ?

Teşekkürler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
abicim seninkiside çok garip bir durum ya :()

Avukat ve mahkeme masrafları mont parasını geçer. Belki sitemizdeki avukatlardan birisi senin aradığın kişinin sisteme kayıtlı adresini bulabilir, onların şifreleri oluyor. Konuşmakta fayda var. Yoksa mahkeme ile uğraşacağına lanet edip yeni mont almak daha mantıklı.

800tl lik mont bırakılırmı yahu??:p nerde çalışıyor bilmiyormusun git baskın yap,iki üç kişi git bi güzel patakla bi daha yapmasın:wiinkk: buldu tabi güzelim montu vermez arkadasım. yalan dolan oyalıyor seni git bul hemen bence:rendeer:

Avukat ve mahkeme masrafları mont parasını geçer. Belki sitemizdeki avukatlardan birisi senin aradığın kişinin sisteme kayıtlı adresini bulabilir, onların şifreleri oluyor. Konuşmakta fayda var. Yoksa mahkeme ile uğraşacağına lanet edip yeni mont almak daha mantıklı.

Yahu işte en çok bu duruma üzülüyorum. Şimdi harcayacağımız para neden alacağımızdan çok oluyor.

O halde hakkımız yendiğinde bir kural koyalım
3-5bin TL ye kadar olan alacaklarımızı kendi yöntemlerimizle halledelim adamı bulup dövelim pataklayalım.... daha üstü alacaklarımız için mahkemeye gidelim.

Dövüp pataklamanı değil, adamdan konuşarak almanı ve alamazsanda unutup yeni mont almanı tavsiye ettim. Dövme işini sen eklemişsin.

İyi de normal bir dava durumunda eğer davayı kazanırsanız, mahkeme ve avukat masrafları vs. tüm giderler kaybeden kişi tarafından ödenmiyor mu?:silent:

inşallah alırsın ama o adama seni avukata veriyorum şahitlerim var desen telini bulup zaten o kendi getirir gibi geldi caydırma taktiği
118 80 yade varya ötekinler neydi 118 18 bir ara sor bakalım her şeyi bilenler o adamın delini biliyorlarmı adını soy adını bilindir heral denemekte fayta var gibi geldi

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Hukuki olarak bir yaptırım çıkmaz, çünkü mahkemeler sadece davacının söyledikleriyle karar veremezler.

Ne diceksin mahkemeye, çaldı mı? İzinsiz aldı mı?

Kaldı ki nasıl ispatlıyacaksın?

Adamı bulabileceğin bile şüpheli, bulabilmek için kimlik bilgileri tc nosu lazım.

Avukata gittiğinde adamı nasıl bulduracaksın?

Senin mont hacı olmuş gibi maalesef :)

Dövüp pataklamanı değil, adamdan konuşarak almanı ve alamazsanda unutup yeni mont almanı tavsiye ettim. Dövme işini sen eklemişsin.

estagfurllah sizi kastetmedim yaw :) Genelleme yaptım. Özür dilerim.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:13 ----------

Hukuki olarak bir yaptırım çıkmaz, çünkü mahkemeler sadece davacının söyledikleriyle karar veremezler.

Ne diceksin mahkemeye, çaldı mı? İzinsiz aldı mı?

Kaldı ki nasıl ispatlıyacaksın?

Adamı bulabileceğin bile şüpheli, bulabilmek için kimlik bilgileri tc nosu lazım.

Avukata gittiğinde adamı nasıl bulduracaksın?

Senin mont hacı olmuş gibi maalesef :)

Facebookta bende arkadaş olarak ekli.
En iyisi girip duvarında bu durumu paylaşayım ve tüm arkadaş listesine tek tek mesaj atayım. Ben kaptırdım siz kaptırmayın diye

http://www.facebook.com/emrah.aykol?sk=info

Yaşasın Sosyal Ortamlar, Yaşasın kötülük :)

mahkeme ve avukatla uğraşmak pahalıya malolabilir fakat tanıdık bi avukat varsa sana bi güzellik yapıp adamı arayıp konuşabilir yasal işlemlere başlıyoruz gibisinden korkutup alırsınız montu yada yakalayıp dövecen :queen: döve döve alcan montu elinden :p

doğru bak facebook iyi fikir benim kuzen borcunu ödemeyen arkadaşından facebook muhabbetiyle aldı parayı senin taktikle :queen:

Ali hava soğuk ama, bu olayın üzerine soğuk su iç. Bence ne yapsan geri alamazsın gibi bir durum var. Böyle sahtekarlar bu memlekette dolu, inşallah bir daha sana denk gelmez

adamla telefonda konuşabilirsen konuşmayı kaydet. eger konuşamasanda git karakola şikayette bulun. durumu anlat kişinin adres bilgilerine ve telofonuna ulaşırsın muhakkak. çalışstıgın şirkettende alabilirsin. polis ile birlikte gidip halledersen tıpış tıpış verir.

işin garip tarafı toplum olarak nerelere geldik. sana ait olmayan birşeye nasıl sahiplenirsin. hiç mi düşünmezsin öteki tarafı. kul hakkı diye hiçmi bişey yok.

inşallah olumlu sonuçlanır. polisle beraber gidersen ibret için adamın yüzüne balgamı yapıştır. igrenç oldugunu düşünenler çıkabilir ama o gibi tipler için az bile.

Bu alengirli işler de hep seni buluyor be Ali :)

Facebook iyi fikir ;)

Evet bu daha neki daha bugün bile başıma gelen alengirli işlerden birini yazsam bu devede kulak. Bende üzerime gelen bu kadar yükü nasıl kaldırıyorum hayret. Dayanma direklerim kırılmak üzere. Mütevazi, saygılı ve derviş yanımı bi kenera bırakmak üzereyim... :pr:

Facede Bi Kız Profili Olustur Evli Degilse Bulusmak Filan İste Buldugun Yerde Zorla Evine Götürtüp Monttu Al :D Tahmini Zaman 1 Haftada Alırsın :D

Var böyle tipler. Küçükken mahallede, biraz büyüyünce okulda, sonra iş hayatında... Hep aynı numara.

Ayrıca montun başına iş gelmiş de olabilir.

Adamın sıfatından belli ne biçim bi yaratık olduğu. (bkz. face resmi)

mahkmeye verebilirsin,avukat şart değil.geçmiş telefon kayıtları için mahkeme kanalı ile gms şirketine yazı göndermeleri için talepte bulnursun mehkeme yazı yazar konuşma örnekleri gelir kanıtlamış olursun.bütün masraflarını da karşı taraf ödemek zorunda kalır,davayı kazanırsan ayrıca bir tazminat davası açarsın.yazminat davalarının harcı biraz fazladır.bu arada çalıştıgın şirkete gidip tc sini iste adresini vs iste,alamazsan mahkeme kanalı yada savcılık ile istettir bilgilerini elbet ulaşırsın.birini mahkemeye vermek için ille kimlik numarasını adresini bilmek zorunda değilsin.ne yani seni yolda biri gasp etse kimlik numarasını mı soracaksın polise mahkmeye savcılıga gitmek için.kafanı yorma bulurlar ;)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar