Mont kuru temizlemede yıkanır mı?

Merhaba arkadaşlar,birşey sormak istiyorum motosikelt montu nasıl yıkanır kuru temizleme ye mi verilmeli oyksa 0 derecede makinEda mı? kontun üzerinde 30 dereccede yıkayın kuru temizleme yapmayın diyor. ne yapmalıyım.Bazı herlerde ısrarla kur temizleme yazıyor.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
makin Eda mı? Eda varsa ver eline yıkasın elinde :D

Valla ben evde yıkıyorum. Korumaları çıkartıp makinEdaya atıyorum yıkanıyor ama kurutemizlemede yıkanır yani .

İlk baş makinada yazmıştım makine diye değiştirince de yi deiştirmemişim :queen: MakinEda da yıkanır yani

Son düzenleme:

Sti

Kuru temizleme yaptiran bir cok kisi var,verin kuru temizlemeye edayi falan ugrastirmayin :queen: saygilar

aynı başlığı bi kaç ay önce de ben açmıştım. korumaları çıkar eğer omuzlarının dış kısmında koruma varsa ( benim montta var prohel colombia) takım elbise katlar gibi omuzlardan içeri doğru katla montu at makinaya.

Montun korumaları çıkartma yerini bulamadım

kışlık astarın varsa onu çıkar önce. ondan sonra sırt koruman için montun iç tarafında fermuar yada cırtlı bi cep olması lazım. o cebin aynısından kol kısmının iç tarafında dirsek ve omuzlarda da var. oralardan çıkartıcaksın

Benim deri montun uzerinde makinada yikanmaz yaziyo seninkide deri ise buna dikkat et bence..

Ben bez ve bebek sampuani ile guzelce silip kuruladim ondan sonra da deri bakim kremi uyguladim sonuc gercekten mukemmel oldu

OJ Revenge kullanıyorum. Kışlık astarı çıkardıktan sonra korumalar kolayca çıkıyor.
Atıyorum makineye mis

kışlık astarın varsa onu çıkar önce. ondan sonra sırt koruman için montun iç tarafında fermuar yada cırtlı bi cep olması lazım. o cebin aynısından kol kısmının iç tarafında dirsek ve omuzlarda da var. oralardan çıkartıcaksın

iyice bi kurcalamak lazım çıktıktan sınra takmak zor mu?

Geçen ay korumalarını çıkartıp tekstil mont ve pantolonu 30-40 derecede makinede yıkattım. Çok güzel oldu. Tavsiye ederim. kullanma talimatı da bu şekilde.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
30-40 derecede kurutma ve sıktırma yaptırmadan makinada yıkanabilir, püf noktası sıktırmamak.

ıslak ıslak çıkarıp bir askılık ile duşa banyoya as suyu süzülerek kurusun, kolların dirsek içlerinde bileklerde vs fazladan kir varsa kurumadan ıslak ıslak sade banyo sabunu ile oralar ovalanıp duş başlığı ile durulanabilir.

kolay gelsin :) deterjan+yumuşatıcı+durulama isteğe bağlı deri kısımlar var ise yağlama :)

Son düzenleme:
Su geçirmezlik özelliği olan, gore-tex ve benzeri hava geçirip su geçirmeyen kumaşları çok dikkatli yıkamak gerekiyor. Aşırı soğuk ve sıcağa maruz bırakmadan ılık su ile elde yıkamak şart. Aksi taktirde özel kumaş özelliğini kaybedip sıradan bir mont haline gelerek su geçirmezlik özelliğini kaybedebiliyor...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar