monoküler sürücü tavsiyeleri

selamlar aranıza yeni katıldım,

benim doğuştan sol gözüm yok 2012 de A2 ehliyet almıştım motoru almak yeni nasip oldu. Benim durumumda olan ustalarımın tavsiyelerini dinlemek görmek isterim.

Forumda araştırdım lakin sadece bu iki konuyu buldum.

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/147130-monokuler-motosiklet-surucusu.html

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/175239-tek-gozlu-suruculer-icin-shoulder-check-nasil-olmali.html

bu iki konuda tavsiye yerine motor hevesini kıracak tartışmaların dışına çıkılamamış malesef.

Yer: İstanbul
Motor: Pulsar 200ns 2017

benim aklıma gelen şu oldu:

tek göz ile 3. boyut algısı zayıf olacaktır, bu sebeple de diğer araçların gerçek uzaklığını kestirmek mesele. olması gereken minimum değil de maksimum takip mesafesini seçmek akıllıca olur.

selamlar aranıza yeni katıldım,

benim doğuştan sol gözüm yok 2012 de A2 ehliyet almıştım motoru almak yeni nasip oldu. Benim durumumda olan ustalarımın tavsiyelerini dinlemek görmek isterim.

Forumda araştırdım lakin sadece bu iki konuyu buldum.

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/147130-monokuler-motosiklet-surucusu.html

http://www.motosiklet.net/forum/mot...ruculer-icin-shoulder-check-nasil-olmali.html

bu iki konuda tavsiye yerine motor hevesini kıracak tartışmaların dışına çıkılamamış malesef.

Yer: İstanbul
Motor: Pulsar 200ns 2017

Dostum merhaba;

Benimde doğuştan sol gözüm görmüyor. açıkçası iki göz ile görmenin nasıl birşey olduğunu bilmediğim için hayat bana normal geliyor. sonuçta 29 yıldır böyle yaşıyorum böyle adapte olmuşum. diğerlerinden farklı olarak ne yapıyorum dersen aynaları kendime göre ayarlıyorum olay bitiyor. ama deseydinki bir kaza/hastalık geçirdim yakın zamanda bir gözümü kaybettim işte ozaman durum sıkıntılı çünkü tek göze adapte olma zorluğu çekerdin lakin senin ve benim böyle bir problemimiz yok çünkü doğamız böyle. üç boyut algısı zayıflığına gelirsek dediğim gibi doğduğumuzdan beri böyle olduğumu için beyinde kendini adapte ediyor hayattan tek eksiğimi 3d filmlerin farkını diğer filmlerden ayıramıyor olmamız. ha birde askere almıyorlar.

bunun haricinde herkese verdiğim tavsiyeleri veririm kaskın koruma ekipmanların kaliteli ve tam olsun. birde kask vizörü açık yol alma. göze toz kaçınca sıkıntı. iki gözü görenlerde bir gözüne toz kaçarsa diğeriyle görürken bizde çat diye elimizdeki tek sağlam gözü kapatma durumu olabiliyor. bunların haricinde herkesin uyması gereken kurallara uy derim başkada birşeye gerek yok.

Son düzenleme:
Dostum merhaba;

Benimde doğuştan sol gözüm görmüyor. açıkçası iki göz ile görmenin nasıl birşey olduğunu bilmediğim için hayat bana normal geliyor. sonuçta 29 yıldır böyle yaşıyorum böyle adapte olmuşum. diğerlerinden farklı olarak ne yapıyorum dersen aynaları kendime göre ayarlıyorum olay bitiyor. ama deseydinki bir kaza/hastalık geçirdim yakın zamanda bir gözümü kaybettim işte ozaman durum sıkıntılı çünkü tek göze adapte olma zorluğu çekerdin lakin senin ve benim böyle bir problemimiz yok çünkü doğamız böyle. üç boyut algısı zayıflığına gelirsek dediğim gibi doğduğumuzdan beri böyle olduğumu için beyinde kendini adapte ediyor hayattan tek eksiğimi 3d filmlerin farkını diğer filmlerden ayıramıyor olmamız. ha birde askere almıyorlar.

bunun haricinde herkese verdiğim tavsiyeleri veririm kaskın koruma ekipmanların kaliteli ve tam olsun. birde kask vizörü açık yol alma. göze toz kaçınca sıkıntı. iki gözü görenlerde bir gözüne toz kaçarsa diğeriyle görürken bizde çat diye elimizdeki tek sağlam gözü kapatma durumu olabiliyor. bunların haricinde herkesin uyması gereken kurallara uy derim başkada birşeye gerek yok.

aramızda pek bir yaş farkı da yok aslında 26 yaşındayım. Dediğiniz gibi 3D film izleyemedim bir türlü :D Bu hafta ekipmanları alacağım önerdiğiniz kask+mont vs ekipman var mı siz ne kullanıyorsunuz. Gözlük kullanıyorsanız sorun yaşıyor musunuz aklımda deli sorular şu an.

Tavsiyeler için teşekkür ederim.

aramızda pek bir yaş farkı da yok aslında 26 yaşındayım. Dediğiniz gibi 3D film izleyemedim bir türlü :D Bu hafta ekipmanları alacağım önerdiğiniz kask+mont vs ekipman var mı siz ne kullanıyorsunuz. Gözlük kullanıyorsanız sorun yaşıyor musunuz aklımda deli sorular şu an.

Bütçenizi yazarsanız yardımcı oluruz.Gözlük sorun olmuyor, ben kullanıyorum.Sadece biraz daha fazla iş oluyor kaskı takarken.

bu birazda bütçe meselesi. kask olarak Nolan N86 kullanıyorum montum Richa cage. eldiven scoyco mc17 (bir süre sonra rahatsız ediyor). dizlik venom mafsallı. kullandığım bot YDS'nin. ekipmanlarım bunlar

bu arada gözlük kullanmıyorum. sağlam gözümün numarası 0.50 olunca gerek duymadım. lakin eski kaskımın güneş vizörü (lazer lz6) yoktu güneş gözlüğü biraz sıkıntı oluyordu bu sebeple çok kolay eğilip bükülen gözlükler var onlardan almıştım. diğer gözlüklerin çerçevesi ya geçmiyordu yada kırılacak gibi oluyordu.

Son düzenleme:
Sürüş esnasında şerit değişirken kafanızı çevirip bakmayın arkaya, aynaya doğru eğilin öyle bakın, bir diğer ayrıntı örnek sol gözünüz görüyor, sol tarafta dikkatinizi çeken bişey oldu kafanızı sola çevirip bakarken önünüzdeki araç fren yaparsa stop ışıklarını sağ gözünüz görmediği için araca arkadan çarpmanız muhtemel. Diğer ayrıntı yağmurlu havalarda trafiğe çıkmamaya dikkat edin vizör üzerinde damlacıklar oluştuğu için görüş açınız baya bi kısalır..

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Küçükken okuduğum Bir Türk destanında bilge kişi savaşta tek gözünü kaybeden yiğide;
İki gözü olupta biriyle hep arkana bakmaktansa, tek gözü olupta korkmadan ileri bakmak yeğdir"
Diyordu.
Nasıl işlemişse o laf içime hiç unutmadım.
Size niye anlattım bilmiyorum.:)

Belki cesaretli olun demek istemiş olabilirim.
Fakat cesaretle aptallığı birbirine karıştırmamak lazım.

Bazen sürüş esnasında tek gözümü kapattığım oluyor.
Ağrı giriyor, kaşınıyor, bişey kaçıyor oluyor yani.
Tüm dengem bozuluyor.
Bırak motosikleti arabayı bile kenara çekip olayın geçmesini belliyorum.
Siz doğuştan bu soruna sahipsiniz bu yüzden alışmışsınızdır.
Ama yine de tedbiri elden bırakmayın.

Doğal olarak zaten ben de o tedbirleri soruyom be adam sadede gelsene! Diyeceksiniz.:)
Tok açın halinden anlamaz misali halinizden anlamamız, kendimizi sizin yerinize koymamız mümkün değil.
Eğer benim tek gözümü kapattığında hissettiklerimi hissediyor olsaydınız sakın motosiklet kullanmayın derdim.
Fakat bizden bir adım ileride olduğunuz ortada. Beyniniz bu duruma alışık yani etrafı bizim tek gözümüzü kapatıp gördüğümüz gibi görmüyorsunuz.
Şimdiye kadar görme bozukluklarının sürüşe etkisiyle ilgili çok yazı okudum.
Fakat doğuştan gelme tek göz meselesi çok farklı ve ancak bir uzmanın vereceği tavsiyeler işe yarayacaktır.
Biz burda ne desek boş.
Bunca yazıyı da akıl vermek için değil sizi cesaretlendirmek ve destek olmak için yazdım.
Yine de hem kendi güvenliğiniz hem de başkalarının can güvenliği için gerekli ne varsa yapmanızı tavsiye ediyorum.
Motosiklet hata kabul etmeyen bir alettir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar