Evet, egzoz kopması gibi 2. kronik sorunu seni de bulmuş. O işin çözümü yok. Mondil'e getirtemedim o parçayı, milyon kere aradım. Adamlar anlamıyor. Başka motorların da rondelaları uymuyor. Çok araştırdım. Benim usta Husqy KTM gibi enduro modellerde kullanılan sekman ile çözmüştü.
Ben daha iyi bir çözüm yapacaktım ama motor satıldı zaten. Ki bu haliyle de pek sorunlu değil gibi.
Benim sana önerim, rondelanın oturduğu yuvanın(çukur) çapını ölç, "a" olsun. Rondelanın vida deliklerinin arasını da dıştan dışa ölç, "b" olsun. Rondelanın oturduğu yuvanın genişliğini de ölç "c" olsun.
Dış çapı b+1 cm olan, ortasında a cm çapında delik olan, c cm kalınlığında bir daire kestir, sert metalden(demir yada çelik). Sonra bunu tam ortadan 2 ye kestir/ayır. Yani 2 C harfi gibi bişey olacak elinde.
Bunları rondelanın yuvasına oturt, kesilen yerlerinden uc uca getir tekrar ve vidaların denk geldiği yerden delip vidala.
Kısacası ortası delik bir daire elde edip onu 2 ye bölcen, rondela yerine onları vidalıycan.
Mümkünse önce ısıl işleme sok malzemeleri. Ve 1 den fazla al yedek olsun