Ayar konusunu arastirir kendim yaparim sentil mevcut elimde fakat shim olayini nereden halledecegim malzeme temini mesele sivasta malzeme sıkıntısı mevcut olmadi tokata gidicem bi ayar icin bisiklet tamircilerindrn usta olursa boyle olur belkide ayardan sonra motor kendine gelecek modifiyeye bile gerek kalmayacak gücünü toplayacak ama hepsi bilinmeyen denklem gibi matematigi de hic sevmem zaten bakalim zevk aliyorsak ama motorsikletten cilesi seve seve cekilmeli
Şimli motor subabı ayarlama yaklaşık olarak şöyle video üzerinden konuşmak daha mantıklı sanki.
[YT]T1mLPdSWCLM[/YT]
Motordan gelen enteresan bir ses yok ise açmaya pek yanaşmamak mantıklı birde motoru açtıktan sonra elinde yeni bir conta seti olsun ki sökerken yırttıklarını anında değiştirebilirsin,
Bu arada sizin motordaki şimler videodakinin yaklaşık yarısı kadar olması lazım benim tahminim zira bundakiler metal 1tlden daha büyük
Unutmadan sizin motorda videodaki gibi kadeh denilen dalga olmayabilir. motordan motora değişiklik gösterir az da olsa.Ama temel mantık aynı,
Sırası ile,
Egzantrikleri senteye getirmek,
Egzantrikleri sökmeden aradaki boşluğu ölçmek,Not etmek
Egzantrikleri sökmek ve şimleri ölçmek,
Olması gereken subap aralığı atıyorum 0.15 iste
sökülmeden ölçülen aralık da 0.5 ise
eldeki çıkan şim de 2.30 ise
şöyle bir formülü mevcut;
(Mevcut şim boyutu)-(Olması gereken aralık-mevcut aralık)=Olması gereken Şim Boyutu
Yukardaki formüle göre=
2.30-(0.15-0.5)= 2.30-0.10=2.20