Mondial Mondial X-Treme (Enduro/Super Moto/Moto cross) Kullanıcıları / Bilgi Paylaşımı

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Debriyajın kablo giriş noktasında iki kablo var ve onlar gevşemişse iyice sıkın.

debriyaj müşürü diyeyim ben ona;

vitesteyken debriyajı sıktığınızı anlamayınca elektrik göndermez. tabi eğer sizin motorda varsa bu o_O

Benim motorda vitesteykeç çalışmamakta ama debriyajı çekince sıkıntı yok çalışıyor...

arkadaşlar bu motorda devriyajdaki müşür kulanılmıyıyor motor 1. olarak boşta olmalı boşa almadığınız sürece takılmaz ayaklıktaki müşürüde iptal edin bir süre sonra bozulacaktır böylelikle problemolacak noktada ortadan kalkıcaktır .bu arada 3000 km yidevirdim geçenlerde yağ sızıntısı gördüm ben altaki tahliye den geliyor sandım ama vites keçesimiymiş neymiş ordan geliyor keçesi değişecek ve yaklaşık 15 dakkalık bir yol vidyosu çektik cep telefonun dan bakalaım bu gün siteye koymaya çalışacağım

arkadaşlar bu motorda devriyajdaki müşür kulanılmıyıyor motor 1. olarak boşta olmalı boşa almadığınız sürece takılmaz ayaklıktaki müşürüde iptal edin bir süre sonra bozulacaktır böylelikle problemolacak noktada ortadan kalkıcaktır .bu arada 3000 km yidevirdim geçenlerde yağ sızıntısı gördüm ben altaki tahliye den geliyor sandım ama vites keçesimiymiş neymiş ordan geliyor keçesi değişecek ve yaklaşık 15 dakkalık bir yol vidyosu çektik cep telefonun dan bakalaım bu gün siteye koymaya çalışacağım

İlk kısımı anlamadım doğrusu ?? Video için de siteye yükleme diye bişey yok(sitede öyle bir özellik yok hani), youtube'da bir üyelik al, oraya "upload" kısmından yükle videoyu, buraya da linki at. :cat:

http://youtu.be/FfejaAKoeq0

yaklaşık 20 km lik asfalt köy yolu ve otoyol sürşünden görüntü size

http://youtu.be/FfejaAKoeq0

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:57 ----------

İlk kısımı anlamadım doğrusu ?? Video için de siteye yükleme diye bişey yok(sitede öyle bir özellik yok hani), youtube'da bir üyelik al, oraya "upload" kısmından yükle videoyu, buraya da linki at. :cat:

arkadaş 1 ci kısım şu motor boş vitesteyken ateşleme yapıyor o devriyaj müşürü bir boka yaramıyor yani vitesteyken motordurdu diyelim illa boşa almanız lazımki çalışsın bide ayaklıktaki müşür kirleneceği için bir süre sonra bozulacaktır o sistemi iptal edin böylelikle diyelimki benzinciye girdin ayaklığa aldın tekrar bindin motora ayaklığı kaldırdın boştasın ama motor çalışmıyor :) başıma gelen bir olay olduğu için iptal edin diyorum ayklık müşürünü

arkadaş 1 ci kısım şu motor boş vitesteyken ateşleme yapıyor o devriyaj müşürü bir boka yaramıyor yani vitesteyken motordurdu diyelim illa boşa almanız lazımki çalışsın

Dııttt Yanlış cevap .

nedeni debriyaj manetindeki müşür , soketleri tam sıkılmadığı için içine tam oturmuyor söküp biraz sıktım soketleri ve tekrar taktım
1. vites dahil tüm viteslerde çalışıyor debrijayı çekmeniz yeterli , yani boşa almaya gerek yok.saygılarımla
DSCN0682.JPG

Mondiallerin vites kecesi hep sizdiriyo motoru zorlasan da zorlamasan da. Bence pek dert edilecek bisey degil cunku motorun altini vicik vicik yag yapsa butun keceler sizdirsa bile 1000km'de 50-100ml bisey yag eksiltiyor topu topu.

yok vites keçesini değiştireceğim gerek yok neden sızdırsın bu arada şu devriyaj müşürünü denicem bakalım olucakmı olursa iyi
ben söktüm de zaten ne rahat oturuyor nede çalışıyordu :) valla taktınmı çalıştı ucları biraz oksitlenmişti kazıdım çalıştı iyi imiş :) banada iyi alışkanlık olmuştu motoru boş viteste çalıştırmak :)

bende takılıyken bir bok olmadı hallah hallah

Dıııııt Tunç, yanlış cevap... :mrgreen::mrgreen:

Bende ayaklık müşürünü iptal etme taraftarıyım. Çünkü başka motorlarda ayaklık müşürü temassızlığı yüzünden hareket halindeyken motorun stop ettiğini okumuştum. Oldukça gereksiz ve tehlikeli bir müşür bu ayaklık müşürü. Motoru ısıtmana da izin vermiyor zaten, çok saçma.

Bu da "Tutun bana!" isimli motor klibi :mrgreen:

[YT]FfejaAKoeq0[/YT]

ZATEN ELCİKTE ÖYLE BİR SİSTEM VARKEN ONA NE GEREK VAR ONU ANLAMIYORUM ZATEN EURO 4 STANDARTIMI KARDEŞİM BU
SYANUR SEYRETİNMİ VİDYOYU BARİ BOL GÜRÜLTÜLÜ :)

Tunç, 11. dakikada siyahlı jipi en sonunda geçiyorsun (adam baydı beni). Yaklaşık olarak seyir hızınız kaçtı o sıralarda. Çekimden kesitiremedim tam. Yani 2 kişi motoru aşırı zorlamadan kaçla gidebiliyorsunuz yaklaşık olarak onu merak ettim :wiinkk:

valla jeep be sinayal veririken yol isterken 75 80 di lavuk çekilmedi motoruda beni de baydı aralarına girecektim ibnelik yaparlar diye girmedim

zaten son saniylerde km 100 ün üstünde idi 105 filan olsa gerek köy yolunda 65 70 suları

Sanırım 5 viteste filan 105 e çıkıyordun, 6 vitese geçtiğini hiç görmedim. Gerçi rüzgardan hiçbişey duyulmuyordu ama. 6 vites 2 kişiyi çekebilme için çok da güçlü değil sanırım. Yakıt tüketimi için ayarlı gibi.

yo genelde 6 cı vitesteyim :) bir aracı geçiceksem genlde 5 yada 4 e düşüyorum

Hımm, ağzım sulandı artık bitaraflarım şişecek :mrgreen: Salı günü de gelmemiş olursa denizliye gidicem artık ! Sonra da küfredince küfretti oluyoruz :)

senin makineyi, denizliye istiyecektik, sen denizliden angaraya rodajıda tamamlardın be :queen: , (fabrika nazillide)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar