Evet benim ::meleeek:
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:03 ----------
Biliyorum saat geç ama popomu koltuğa şimdi koydum. Kokoreçi yecim, yorgunluk biramı açtım, ahanda yazıyorum: Bugün İstanbul'da 10 saat süreyle koşuşturma neticesi Mondial X- Treme Enduro motorum, mytheron'dan aldığım 17" jantlar, fren diskleri ve arka dişli neticesi Süleyman'ın Süper Motard'ına dönüşmüştür! Bu işlemin bana maaliyeti öğleden sonra 12 gibi başlayan telefon trafiği ile birlikte önceki gün aldığım
Jantlar, fren diskler, arka dişli = 1900tl (mytheron'dan rast geldi)
Pirelli rosso 2 lastikler = 908 tl (spor olan rosso 2 bunlar gezi versiyonu değil, motolastik nokta com )

İki adet iç lastik = 180 tl. ( zen motor tanesini nakitte 90'dan verdi motolastik eğer İzmir'de olmasaydı orada 5'şer lr daha uygun):cat:
Bir adet rayban gözlük 15 yıllık mis gibi idi :salut: ne 15'i 20 yıllıktı(canım yaa)
Lastiklerin jantla kavuşması motolastik nokta com İSTİNYE = 70 tl.
Bir adet VW transporter arka tampon. Şerefsiz, eline aldığı telefonla oynayıp kendini tatmin ederken kozyatağı ile göztepe arasındaki meşhur dur kalk trafiğinde öndekine(bana) nasıl öyle vurmayı becerdi merak ediyorum? Beter olsun evine gidemesin. Neyse, ben beddua ettim mi de tutuyor. Öbür tarafta alacağım var diyeyim...
Ve disklerle, dişliyi jantlara, jantları motora takmak için gerekli malzemeyi gün içinde tedarik eden (çözüm üreten), işçiliğini yapan, soğukkanlı, bilgili, yol gösterici, efendi tavrını ne bana ne başkalarına karşı hiç kaybetmeyen, mondial Hasanpaşa servisi Aras Moto (Kürşat (Aras) Bey):cat: = rakamı yazmayacağım. Ama rakam çok makul diyeyim. Bundan sonra sıkıntım olursa ilk adresim orasıdır, bilene bilmeyene duyurulur. Gidin tanışın...
yaktığım yakıt, ömürden bir gün, güzel insanlar, bir tane de şerefsiz.
Sonuç: motorla gelen orijinal 46 dişli arka dişliyi SM janta taktık. Neden, elimdeki yeni arka dişli 52 dişli olduğundan hem mevcut zincirle aşınma uyumu olmadığı için hem de yolda hız arazide çekiş ihtiyacı olur diye düşündüğümüzden yeni 52 dişli arka dişliyi motordan söktüğümüz arazi jantına taktık. Böylece yolda bariz bir hız kaybı yaşamazken, arazide çekişi %13 artırdık.
Gözlemler: 1. Yandex'in gözünü seveyim

İstanbulda en kısa yol, en kısa süren yol değildir, yandex bilir...
2. Aras Moto(Kürşat Bey), dört-dörtlük servistir. Gelmeyen sol aynam için geçici ayna bile verdiler, güler yüz cabası...

3. Zen moto öpüyor
4. Motolastik nokta com'un fiyatları uygun gibidir.
5. Bu mondial adam olmak istemiyor.

belki biz zorla edeceğiz...
6. Benim için selede 4 cm civarı alçalma oldu. 140/70-17 lastiğin dış çapı 110-80-18 lastiğin dış çapından en az 2 cm kadar az. ön lastikte durum 9 cm civarı (belki de fazla)
7. Yarın tüm gün eğitim var şimdi yatmaya...