Mondial Snappy X Suda Stop Etme Sorunu

Merhabalar.4 aylık 2300 km'de Snappy'm var.1 aydır yağmurlu havada hafif su bile olsa girince motor stop ediyor.Mayıs ayında almıştım motoru o zaman da yağmur yağmıştı kullandım bir sıkıntı yoktu zaten 4 kez yağmurda gezdim 2 si mayıs ayıydı sıkıntı olmadı ancak yağmurlar yağmaya başladığından beri bu sıkıntıyı farkettim.Servise sorduğumda bunlarda kronik karburatöre su alıyor dediler.

Buji başlığını kontrol ettim lastik olanla değiştirdim sıkıntı düzelmedi.
Ayaklık müşürünü söktüm belki içine su alıyordurda elektriği kesiyordur diye o da sağlam çıktı.
Sizce nereye bakmalıyım acaba beyne mi alıyor ve beyin koltuğun altında mı ? Biraz uzun oldu ama tavsiyelerinize ihtiyacım var.Teşekkürler.

Motorun sol kapağından(manyetonun olduğu yer) yukarı çıkan kablonun 8 veya 10 pin soket yeri var, soket su alabiliyor. Üstünde basit bir koruma var. Tavsiyem o kabloları siyah elektrik bandıyla komple kapatman.

Arkadaşlar ben sağlam demiştim ama sorun ayaklık müşürüymüş.Ben yerini değiştirdim ama içinde su varmış anlayamamışım.Bugün tamamen iptal ettik.Ancak iptal edilişi hakkında bilgim yok ben iptal etmedim bilenler yazarsa diğer arkadaşlar için iyi olur.Bu motoru kullananlara tavsiyem suda stop ediyorsa ilk olarak bu müşürü kontrol edin.Cevaplayanlara teşekkürler. İyi akşamlar.

Motosikleti
600RR
müşür iptali için kabloyu kesip elektrik bandıyla sıkıca sarıp içeri bağlamışlardır

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar