Mondial SnaapyX 100'lük motordan nasıl yarış motoru sesi çıkarabilirim ?

İyi forumlar arkadaşlar. Yakın bir zamanda ilk motoruma kavuştum ve bu siteyi keşfettim. Umarım ben de faydalı olurum...

İlk sorum ise başlıkta belirttiğim motorumdan, yarış motorlarındaki gibi dıvınnnnnn sesi çıkartabilmek. Performans egsozu ile bu dediğim şey mümkün müdür ? Ya da mümkünse neler yaparsam olur. Bu sesi gerçekten çok seviyorum :) Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Maalesef 600 cc altı o sesi çıkarmak pek mümkün değil. En fazla egzosu açabilirsiniz. O zaman da traktör gibi ses çıkarır.
Bence en iyisi, en sessizidir.

Aman ha öyle egzosu keseyim yok performans egzosu takayım afalan bulaşmayın. Ben kıl oluyorum hiç hoş değil aksine rahatsız edici bir ses. Bir gün biri elimde kalıcak zaten denk gelirsem bi yamultmayı düşünüyorum açıkçası :D İnsan gibi binilmiyormu bu aletlere. O sesi ne zaman alırsın yeterli tecrübeyi edinipte 600cc ye geçtiğin zaman. bende acemiyim ama şuzamana kadar öğrendiğim budur yani.

Yapmayın arkadaşlar ya :( Ben de abartı egsozları hiç sevmiyorum. Çok kötü sesleri oluyor. Geceleri felan rahatsız edici oluyor. Lakin yarış motoru sesini herkes sever sanıyorum :) Bu sese az da olsa benzeyen bir ses çıkarmak mümkün değil mi :) Diğer türlü orjinali kalacak zaten...

Tamam arkadaşlar herkese teşekkür ederim :) Zaten o ses çıksa yarış motorlarına haksızlık olurdu :p :)

soyledigin 4 silindirin sesi o sesi almak icin 3 silindir daha takman gerek

Lütfen Apacilik yapmayın, altındaki motorun yerini bilin. Ben abart eksoz takan tiplere her zaman arkasından küfür ederim, kıç kadar motordan beklentileri var. Ha bide şu var böyle tipler motor alır 2-3 bin tl ye modifiye ederler ama 150 lira kask parası vermezler. Ha sizi bilmiyorum benim boludaki gözlemin bu.

Bazı arkadaşlar istemeden yanlış bilgi vermişler o dediğin sesin 600cc ile de alakası yok.motorun 4 silindirli olmasından kaynaklanıyor.senin motorun 97cc tek silindirli yatay tip motor yani imkansız.
bu videodaki motor 250cc 4 silindir.yani 250 cc bir motordanda o ses çıkabiliyormuş.

Edit:video gözükmüyorsa üstteki yazıya tıklayıp youtube'dan izleyebilirsiniz.

Bazı arkadaşlar istemeden yanlış bilgi vermişler o dediğin sesin 600cc ile de alakası yok.motorun 4 silindirli olmasından kaynaklanıyor.senin motorun 97cc tek silindirli yatay tip motor yani imkansız.
bu videodaki motor 250cc 4 silindir.yani 250 cc bir motordanda o ses çıkabiliyormuş.
http://www.youtube.com/watch?v=8FMvlKyLx6M

Edit:video gözükmüyorsa üstteki yazıya tıklayıp youtube'dan izleyebilirsiniz.

2 zamanlı bu kac bin devir ceviriyor benzin düşmanı bi motor iste

Tiger

Arrow felan kullananlardan hicmi ses cıkmıyor yw o sesi sen duy yeter apaci sınıfına girer fazla ses basın agrır polisler felan :)

Lütfen Apacilik yapmayın, altındaki motorun yerini bilin. Ben abart eksoz takan tiplere her zaman arkasından küfür ederim, kıç kadar motordan beklentileri var. Ha bide şu var böyle tipler motor alır 2-3 bin tl ye modifiye ederler ama 150 lira kask parası vermezler. Ha sizi bilmiyorum benim boludaki gözlemin bu.

Merhabalar emre bey. Üstte de belirttiğim gibi abartı egsozdan hoşlanmıyorum ve ilk motor deneyimim. Bu yüzden bazı şeyleri bilmemem sizce de normal değil mi ? İlk motor deneyimim olduğu için de düşük modelden başladım ve hayallerimdeki sesin çıkmasını istedim bu kadar. Ekipman konusunda da gayet bonkör davranarak bir motor parası verdim diyebilirim :) Ve motorumda şu an tamamen orjinal parçalar takılı. Sadece koltuğa deri kaplama yaptırdım :) Abartı egsoz takanları ben de itici buluyorum ama hiç arkalarından küfretmedim emre bey... Saygılar...

Yardım edip bilgi vermeye çalışan arkadaşlara çok çok teşekkür ederim :) Serkan bey o dediğiniz iş pek bana göre değil :D

Bazı arkadaşlar istemeden yanlış bilgi vermişler o dediğin sesin 600cc ile de alakası yok.motorun 4 silindirli olmasından kaynaklanıyor.

Silindir olayına girmeden basit yolla anlatalım diye öyle söyledik.
Dediğiniz gibi istemeden yanlış bilgi vermiş olduk. Düzelttiginiz için teşekkürler.

en kolayı ağızla çıkartmak aksi halde bunun imkanı var ancak senin istediğinin yok

Bu arada videodaki cbr 250 o sesi nasıl çıkarıyor anlamadım. Benim gördüklerim ybr gibi sessiz çalışıyor.
Üstelik cbr 250 tek silindirli, bu başka bir versiyon herhalde.

O çok beğendiğin ses 4 silindir sesi. 4 silindir altı makinalarda o sesi alamazsın. Eksoz kesme biçme değiştirme gibi apaçiliklere girme, olduğu yerde pancar motoru gibi carıldayıp duran komik bir alete sahip olursun. Al efendice sessiz sessiz bin, o motordan fazla ses çıktığında üç beş yediğin küfürden başka yanına bir şey kalmayacak.

İnşallah ileride tecrüben ve bütçen artar o hayalini kurduğun 4 silindirli seksi sesi olan motosikletlerden birine kavuşursun :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar