Mondial servis önemli

Arkadaşlar merhaba MONDİAL 150HS kullanıcısıyım ilk 500km bakımını ucretsiz yaptırmıştım zeytinburnu mert motorda şmdi ise 1000km ye geldim ve bakıma gideyim dedim aradım fabrika ucretsiz bakımları kaldırmış normalde 1000km bakımı da ucretsizdi halbuki bu kararı onlar almadan önce ben motoru almıştım ama bu bışey ifade etmiomuş özellikle AYDIN merkezi aradım sordum.

Şimdi sizlerden ricam ben İstanbul Şişli bölgesinde oturuyorum motoru bakıma götürcem Nereye gitmeliyim önereceğiniz iyi bir usta var mı?.

Bir de 500 km yağ değişimi yapılmıştı Castrol 10 40 Power 1T Scooter Yağı konulmuştu bu yağı ne zaman değiştireyim 1000 bakımında değiştirmem gerekir mi?

bendede 150zc vardı 1000km bakımı ücretsiz die bişey yok ben geçen sene ödedim gel gelelim 1000km rede sadece yağını deiştiriyolar yağ parası+5tl alıyolar işçilik :D

boşuna servise götürme. yağını değiştiricekler sadece
ileriki bakımlardada sadece yağ, buji ve hava filtresi değiştirirler zaten. tornavida kullanmayı biliyosan kendin yapabilirsin.
yağınıda motorun yeni olduğu için sık aralarla değiştirmen yararına olacaktır, 1000de değiştirirsin, sonra 1750-2000 arasında, sonrada 3000de değiştirirsin, sonrada 2000de bir değiştirsen yeter.

en iyi tavsiye mondial motoru elinden çıkarman :D bi tane bela bendede var aha bu gün merkezi aradım bilmem kaçıncı oldu! şikayetlerimi bildirdim! ben servisi arayıp size dönücem dedi hala dönecek! bi daha aradım dışarıda dediler telefonumu ismimi bırakıp beni mutlaka aramasını söyledim :D hala arayacak! servisininde merkezininde taa .......

ya herkes öyle satana kadar kanka oluyolar adamlar sattıktan sonra sen kimsin sadece motorsiklet değil tüm kapsamda aynı sorunlar yaşıyor herkes malesef ürün arıza yaptımmı dövecekler sanki şikayete gidince :D

Arkadaşlar en son 500km bakımı yapıldı yani şu an motorda bi şey yok güzel gidiyor o yağ aldım ben zaten biliorum değiştirmeyı değiştireyim mi yağı yani dediniz gibi ilk başta sık aralıklarla dedınız.onun dışında kayış mayış kontrol edilmio mu? ilk 1000 de

bende kağıthanede oturuyorum çağlayanda servis var ama tavsiye konusuna gelince pek birşey diyemem. krank ı komple değiştirdim bi kez gaz teli bi kez piston iğnesi değiştirdiği parçalarda bi problem çıkmadı henüz üstelik benim motor ikinci el ve o kadarda iyi durumda değildi. adam zaten ilk gittiğimde değiştirdiğim parçada bi problem çıkarsa getir demişti. hani adamdan kaynaklanan birşey olursa yüzüne vurabilirsin.

evet çağlayanda var servis şişliye en yakın yağ değiştiriyolar başka bişey yok

Arkadaşlar en son 500km bakımı yapıldı yani şu an motorda bi şey yok güzel gidiyor o yağ aldım ben zaten biliorum değiştirmeyı değiştireyim mi yağı yani dediniz gibi ilk başta sık aralıklarla dedınız.onun dışında kayış mayış kontrol edilmio mu? ilk 1000 de

500km olduysa zaman kaybetmeden yağı değiştir ve üstte yazdığım zaman aralıklarında da değiştirirsen yararına olur.
kayışın eğer motorun üzerinde gelen kayış ise hemen değiştir bence, bomba gibidir ne zaman patlayacağı (kopacağı) belli olmaz, perişan olursun yollarda sonra. bando (yada powerlink) marka bi kayış takarsan kafan rahat olur. onun dışında bujinide değiştirirsen iyi olur.

arkadaşlar bu saydıklarınız yeni alınan motorlar için geçerli değilmi yani yeni olduğu için sık bakım oluyor sonra aralıklarla ??

arkadaşlar bu saydıklarınız yeni alınan motorlar için geçerli değilmi yani yeni olduğu için sık bakım oluyor sonra aralıklarla ??

bakımdan kasıt yağ değiştirmedir, motor yeni olduğu için ilk dönemlerde silindirden kopan metal parçacıklar daha fazla olacaktır, haliyle bu parçalar yağa karışıp tekrar silindire gidecektir, motorun daha fazla aşınmasına sebep olup ömrünü kısaltacaktır. o yüzden yeni motorda sık aralıklarla yağ değiştirmek gerekir.
buji, kayış, vs onlara gelirsek bunların motorun yeni olmasıyla alakası yok, tamamen dandik oluşlarıyla ilgisi var:) çin malı motorların üzerinde gelen kayış,buji vs kalitesizdir, her an yolda bırakabilir.
ha birde lastikler var, onları değiştirmekte faydalıdır, orjinalleri çok feci. ama "ben düz giderim, virajda fazla yatmam, şehir içi kullanırım, yağmurda kullanmam" diyosanız iş görür tabiki

bakımdan kasıt yağ değiştirmedir, motor yeni olduğu için ilk dönemlerde silindirden kopan metal parçacıklar daha fazla olacaktır, haliyle bu parçalar yağa karışıp tekrar silindire gidecektir, motorun daha fazla aşınmasına sebep olup ömrünü kısaltacaktır. o yüzden yeni motorda sık aralıklarla yağ değiştirmek gerekir.
buji, kayış, vs onlara gelirsek bunların motorun yeni olmasıyla alakası yok, tamamen dandik oluşlarıyla ilgisi var:) çin malı motorların üzerinde gelen kayış,buji vs kalitesizdir, her an yolda bırakabilir.
ha birde lastikler var, onları değiştirmekte faydalıdır, orjinalleri çok feci. ama "ben düz giderim, virajda fazla yatmam, şehir içi kullanırım, yağmurda kullanmam" diyosanız iş görür tabiki

TEŞEKKÜRLER aynen dediklerini yapıcam.Lastikleri Michelin takmıştım zaten.Gidişinde bişey yok motorun ama kayış değişikliği yapıcam bujiye de bakarım.Bujide önerebileceğiniz bi marka var mı

TEŞEKKÜRLER aynen dediklerini yapıcam.Lastikleri Michelin takmıştım zaten.Gidişinde bişey yok motorun ama kayış değişikliği yapıcam bujiye de bakarım.Bujide önerebileceğiniz bi marka var mı

ngk iyidir, çoğunlukta bunu kullanır. bende kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşamadım.

ngk iyidir, çoğunlukta bunu kullanır. bende kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşamadım.

Mondial 150 Hs için NGK hangi model kodu fln var mı onu da alıyım bari kendim değiştirebilirmiyim? yeri nerede tam olarak bulamadım.

Bu arada bu gun karburator ve hava filtresini temizledim,yağını da değiştirdim buji kayış ve difransiyel yağı kaldı sanırım

kodunu bilmiyorum, motora inince bakarım ama parçacı motoru görünce direk veriyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar