Mondial rx3i evo. Enduro arayışı.

Katılım
20 Eki 2016
Mesajlar
276
Selamun aleykum değerli forum sakinleri.
Cok yakin arkadaşim motor alma arifesinde. 3 sene kawasaki ninja kullandi. Engebeli arazide gidebilecek kamp yapilabilecek Türkiye turuna çıkabileceği enduro cross tarzlarinda bir motosiklet ariyoruz. Mondial rx3i evo yi arastiriyoruz. Kullanıcı arkadaslar yorumlarini yazarsa cok seviniriz.
Oncelikle torku nasıl dağ bayırda güçsüz kaliyor mu yada araziye elverisli mi?
Yakt tuketime nedir?
Uzun yolda sıkıntı yaşanıyor mu?
Çin mali olmasi ile endiseleri var malzeme kalitesi ne seviyede?
Servis kalitesi iyi mi?
Parca fiyatlari ve Parçaları kolay bulunuyor mu?
Teşekkürler
 
Katılım
29 Mar 2005
Mesajlar
995
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/139208-mondial-rx3-enduro-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi.html
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
2 Mar 2017
Mesajlar
871
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Aleykümselam kardeşim
Boyun kaç?
 
Katılım
17 May 2014
Mesajlar
308
Stop etme sorunu uzun yolda birçok defa oldu bende gayri ihtiyari gider vaziyette debriyaj salıp çalıştırdım, akü bitti sandım akü aldım yeni meğerse servis hatta direk isim vereyim Moto galeri yanlış Buji takmış buji tırnağı ezilmiş, eksik yağ koymuş yağ eksik çıktı son onların bakımdan sonra İstanbul İzmir yaptım neyse sonuç olarak şuan elimde krank, piston, silindir ve silindir üst kapağı zarar görmüş servis ve kendi hatamdan da kaynaklanan 2500 TL lik bir hasar var ben bu parayı bune verirmiyim vermem yok paraya sattım! Ve anlamış oldum japon her zaman, Kore macera arayana, Çin direk mazoşist.
 
Katılım
11 Ağu 2016
Mesajlar
313
Motosikleti
Yamaha XT600
honda Crf Yamaha xt 600/660 özellikle xt 600 cok uzun yıllar kullanabilceği bi makina ama temizini bulmak işte zor biraz ama bulunca kaçırılmamalı bence bu motorla dünyayı dolaşan cok insan var
 
Katılım
22 Şub 2014
Mesajlar
165
4. motorum olarak şuanda rx3i evo kullanmaktayım. Daha önceki motosikletlerim YBR125, R125, CBR250R.

Ben şu anlık motorumdan genel anlamda memnun sayılırım. 250 km de aldığım motorum şuanda 2250 kmde. 5000 km civarlarına geldiğimde motosiklet hakkında genel anlamda forumu bilgilendirici bir yazı yazmak istiyorum. Şuanda fikirlerim çok yüzeysel olabilir. Biraz daha vakit geçirmek gerekiyor.

Ama genel anlamda bu fiyata cidden çok başarılı bir motosiklet olduğunu söyleyebilirim. Hard enduro hariç her türlü yolda vakit geçirebilirsiniz. Hafif-orta arazi, asfalt yol olarak kullanması gayet zevkli.
110 dan sonra titreşim rahatsız edici olmaya başlıyor.
Çift kişi çantalar yüklü gayet iyi çekiyor. Yorulma tıksırma yok.
Neticede çin malı bir motosiklet. Narin demek istemiyorum. Çok sert kullanıp sıkıntı yaşamayan arkadaşlar var. Fakat bazen ufak tefek problemler çıkarıyor. Ama hepsinin çözümü var.

Mümkünse 2016 olanlara yönelmekte fayda var. 2015lerin jant çapları sıkıntılı ve 2016 da bir çok güncelleştirme bulunmakta.

İşin özü;
Benim hızla işim yok 100le stabil gitmek istiyorum
Çantalar benim için önemli, taşıyacak eşyalarım oluyor her zaman, üçlü çantaya para vermek istemiyorum
Yolda saygı görmek istiyorum, geniş ve büyük bir motora binmek istiyorum
Tümsek önüne çıktığında kaçmak yerine üzerinden geçmek istiyorum
Artçımın rahatı önemli arkasına yaslanıp gitmesini istiyorum
...
...
gibi sebepler sunabiliyorsanız alınabilecek motosiklet.

Önemli olan 10-14 bin lira arasındaki bir motosiklete bindiğinizi unutmamak, bu motosikletten 20-30-40-50 bin liralık motosikletler gibi konfor, gidiş, rahatlık, kalite beklememek.

Şunu da ekleyeyim 10 küsür param olmasa 20 küsür param olsa gider rx3 alır mıyım? Tabiki de almam. Nc700-750 alırım. Ama dediğimiz gibi dönüp dolaşıp maddiyata geliyoruz. 12-13 bin liraya bu mal var. Ve parasını karşılıyor. Ne fazlası ne azı. Ederi kadar.
 
Katılım
30 Kas 2013
Mesajlar
104
Bendede rx3i var 2016 model. Yaklasik 1500 kmdir kullaniyorum. 5500 de aldim 7000 oldu. Rahatligi fena degil. Parasinin hakkini verdigini soyleyebilirim. Ufak tefek seyleri kafasina takmayanlar icin alinabilir seviyede bence.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst