Bugün benzin aldım,9.93 lt ile 248 km yol yaptım yani 100 km de 3.97 lt uzun zamandır boyle
Bugün benzin aldım,9.93 lt ile 248 km yol yaptım yani 100 km de 3.97 lt uzun zamandır boyle
Devir aralığı 5-7 bin ve 10 km kare çapında bir şehir içi kullanımı..Sürüşünüzde devir aralıklarınız nedir?
Ben mi çok devirli kullanıyorum... 4 litre görmem için Karadeniz Sahil yolunda 6000 devir geçmeden kullanmam lazım. Yakıtı nereden alıyorsunuz?
Çok kıymetli Bulancaklı adaşım 100 km de 4.5 litre eğer şehir dışı kullanım ise çok çok fazla. Amma şehir içi tüketim ise ve hele de Karadeniz yayla
yolları gibi dağlık arazide ise normal olarak değerlendirilebilir. Selamlarla.
Ali ben şehir içi 4 ile 4.6 arası , şehir dışındaysa 3.3 ile 3.7 aralığında yakıt kullanıyorum 100 km de. Bendeniz 120 + evo 180 kilo etti mi 300 kg ?
Bu kiloyla bu yakıtı normal diye değerlendiriyorum. Sevgilerle.
internetten yaptığım araştırmaya göre üzerindeki buji: Denso U22ESR-N. Bunun NGK muadili ise: NGK CR7E imiş. Tabi ki bunun da iridyum karşılığı: NGK CR7EIX olacaktır. ama lütfen kimse emin olmadan takmasın. Eğer motorunuzun üzerindeki denso u22esr-n ise (ben henüz kontrol etmedim) o zaman diğer bilgiler de tamamdır. Selamlar.
Bir iki sayfa öncesinde uzun uzun bir yazım var...
motosikletimde aynı sorunlar aynı şekli ile vardı... hatta okurken benim motor dedim...
Ben bayağı bir kurcaladım motoru. sonuç itibari ile sorun kalmadı.
Ancak ben buji değiştikten sonra denemediğime pişmanım. Bendeki makinede CR8E buji vardı. CR7E ile değiştirdim. İkisi arasındaki fark birinin soğuk birinin sıcak çalışması (tam ifade edememiş olabilirim)
Bizim makinede ısınınca teklemiyor. Acaba!!??
Ben derim ki bujiyi NGK CR7E buji ile değiş.
Sorun çözülmez ise hava emiş sensörünü söktür ve temizlet.
O2 sensörünü temizlet
Yine sorun devam ediyor ise subap ayarlarını 0,07-0,08 emme, 0,09 - 0,10 egzoz şeklide ayar çek.
sentil bulamaz isen izeltaşın sentil takımında 0,08 ve 0,10 var.
Sayfayı araştırdım Naci63 abim zamanında bununla ilgili bir şey paylaşmış ama size de bi sormak istedim. Elbetteki iridium ve normal buji arasındaki fark aşikar. Biri tek tek biri dikiş makinesi gibi çalışıyo. NGK bujide normal olan 26 lira iridium olan 85 lira. Tabii ki parasının hakkını veriyordur. Ama merak ettiğim şey hiç bu iridium bujiden kullanan var mı?
Saygılar Selamlar.
Edit: Logaritma abicim çok geçmiş olsun Allah tez zamanda şifa versin de demir atına bir an önce kavuş inşallah.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:09 ----------
Abicim yazını tekrar tekrar okudum. Hatta yetmedi çıktısını aldım sırt çantama koydum valla. Bakıma gidince benim ustaya okutacam. Maaş alayımda hayırlısıyla bi yağ değişimi ve buji değişimi yaptıracam. Ustanın gönlünü edebilirsem bi de supap ayarlarına baktıracam. Oksijen sensörünü zaten temizlemiştim. Bi de motora benzin almadan önce enjektör temizleyici katıp depoyu fulledim. Pek bi değişiklik olmuyor. Sadece sabahları motoru çalıştırınca baya bi solvent kokuyorBaktım ki olmuyor bana oksijen sensörü yolları görünüyor. Hayırlısı bakam
Nasıl dikiş makinası gibi çalışıyor?.........Biri tek tek biri dikiş makinesi gibi çalışıyo.
...........
Nasıl dikiş makinası gibi çalışıyor?
Youtube'daki videoyumu izledin?

Yazııık.. Video kandırık.:cherry:.......aynen öylevideoyu izledim öyle görünüyor ordan
...........
Yazııık.. Video kandırık.:cherry:
Kuba'nın sayfasına yazmıştım, kandırıkçıları.. Mesaj;4194
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/127057-kuba-motor-superlight-200-a-210.html
Jant süsü icin link atabilir misiniz ???