Hata kodunu defalarca saydım fakat aynı kodu (yüksek voltaj) tekrarlıyor. Oksijen sensörüyle nasıl bi bağlantısı olabilir ki yüksek voltajın? Sensörü söküp temizlemeyi denesek acaba işe yarar mı?
Stop problemi onunla mı alakalı bilemem yalnız bildiğim kadarı ile uyumlu NGK buji kodu CR7E olacak.Herkese merhaba arkadaşlar
Kandiliniz mübarek olsun
Benim stop etme sorunu iyice arttı bu aralar. Sabah ilk çalıştırışta normal tek marşta tertemiz alıyor. Motor sıcaklığı tek diş oluncaya kadar bekliyorum. Bu arada devir 1500 e düşüyor. Sonra yavaş yavaş gidersen sorun yok. Rölantide de stop etmiyor. Sonra doğal olarak hızlanıyorum. devir 5 - 6 bine geliyor vites yükseltiyorum geldik mi 2. vitese ? Tamaaaam evden çıktık yaklaşık 600 metre düz gittik ve kavşağa geldik sağa dönmemiz lazım tabi solu kontrol etmek için duruyoruz veee stop. Sonra sağa yanaş tepine tepine. Marşa bas bas bas yok almıyor. Sonra motor elektriğini kırmızı düğmeden kes, kontağı kapat 10 saniye bekle kontağı aç kırmızı düğmeyi aç ve bas marşa hırrr diye alıyor. Sonra devam et 500 metre ileride ikinci ışıklar var. Oraya doğru yönel 1. vites tamam 2. vitese çık sonra ışıklara gel, çek debriyaj kolunu. Hooooop rölanti 4 - 3 - 2 -1 - 0 ohhh tertemiz bir stop daha. Allahım yolun ortasındayım nolur trafik şimdi açılmasın çünkü motoru yeniden çalıştırabilmek için kontağı kapatıp 10 saniye beklemem lazım... Sonra tekrar çalıştır, devam. 1 2 3 4 vitesler tertemiz. 700 metre ileride bir ışık daha var. Dur. Ve eminim ki bu sefer stop etmeyecek. Ve etmiyor. 11 km boyunca hiç bir ışıkta bir daha stop etmiyor. Çünkü her sabah aynı sorunla işe gidiyorum. Ve 100 km de 4,9 litre yakıyorum. Oksijen sensörü almalı mıyım? Yoksa önce subap ayarı yaptırıp buji değiştirip (şu anda CPR8EA9 var üzerinde) bakımını yaptırıp yine geçmezse mi almalıyım. Bana bi fikir verirseniz çooook sevinirim.
Herkese merhaba arkadaşlar
Kandiliniz mübarek olsun
Benim stop etme sorunu iyice arttı bu aralar. Sabah ilk çalıştırışta normal tek marşta tertemiz alıyor. Motor sıcaklığı tek diş oluncaya kadar bekliyorum. Bu arada devir 1500 e düşüyor. Sonra yavaş yavaş gidersen sorun yok. Rölantide de stop etmiyor. Sonra doğal olarak hızlanıyorum. devir 5 - 6 bine geliyor vites yükseltiyorum geldik mi 2. vitese ? Tamaaaam evden çıktık yaklaşık 600 metre düz gittik ve kavşağa geldik sağa dönmemiz lazım tabi solu kontrol etmek için duruyoruz veee stop. Sonra sağa yanaş tepine tepine. Marşa bas bas bas yok almıyor. Sonra motor elektriğini kırmızı düğmeden kes, kontağı kapat 10 saniye bekle kontağı aç kırmızı düğmeyi aç ve bas marşa hırrr diye alıyor. Sonra devam et 500 metre ileride ikinci ışıklar var. Oraya doğru yönel 1. vites tamam 2. vitese çık sonra ışıklara gel, çek debriyaj kolunu. Hooooop rölanti 4 - 3 - 2 -1 - 0 ohhh tertemiz bir stop daha. Allahım yolun ortasındayım nolur trafik şimdi açılmasın çünkü motoru yeniden çalıştırabilmek için kontağı kapatıp 10 saniye beklemem lazım... Sonra tekrar çalıştır, devam. 1 2 3 4 vitesler tertemiz. 700 metre ileride bir ışık daha var. Dur. Ve eminim ki bu sefer stop etmeyecek. Ve etmiyor. 11 km boyunca hiç bir ışıkta bir daha stop etmiyor. Çünkü her sabah aynı sorunla işe gidiyorum. Ve 100 km de 4,9 litre yakıyorum. Oksijen sensörü almalı mıyım? Yoksa önce subap ayarı yaptırıp buji değiştirip (şu anda CPR8EA9 var üzerinde) bakımını yaptırıp yine geçmezse mi almalıyım. Bana bi fikir verirseniz çooook sevinirim.
Herkese merhaba arkadaşlar
Kandiliniz mübarek olsun
Hocam bu motorun bujisinin NGK'da karşılığı CR7 ile başlayan bir seriydi hatırladığım kadarıyla. Ancak taktığınız buji kesinlikle değil onu biliyorum. Eğer çıkan Denso bujiniz duruyorsa karşılaştırma yapabilirsiniz. Çıkan buji sıcak buji diye tabir ettiğimiz buji. O yüzden bujiyi kesinlikle değiştirin derim ben.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:26 ----------
Arkadaşlar benim evo 2015 model ve şuan 37.500 km'de. Ancak yakıtı kesinlikle 100 km de 4.5 lt.'nin altına indiremiyorum. Bu motor için fazla değil mi? Daha fazla düşürebilen var mı?
Bir de 0850 arıza kodu veriyor. Bir kere verdi söndürdüm şimdi ikinci kez yaktı. Arızanın karşılığı da nette araştırdığım kadarıyla park/netural switch circuit yani boş devresinde arıza. Ancak motor bütün viteslere geçiyor ve gösterge de okuyor. Bu sorunu yaşayan oldu mu?
Bir de kesinlikle rahatsız olduğum bir konu da bazen ya benzin püskürtmüyor ya da ateşleme gecikiyor motor hızlanırken bir kesiliyor 1 sn'liğine sonradan topluyor.
Bu iki sorunla ilgili neler önerirsiniz?
Çok kıymetli Bulancaklı adaşım 100 km de 4.5 litre eğer şehir dışı kullanım ise çok çok fazla. Amma şehir içi tüketim ise ve hele de Karadeniz yayla
yolları gibi dağlık arazide ise normal olarak değerlendirilebilir. Selamlarla.