Bügün ilk kez motorum kendi kendine istop etti durup dururken daha önce hiç başıma gelmedi
kronik sorundan dolayı mı yoksa aşırı yoruldu motor ondan dolayımıdır ?
o var normalde e yanıp sönmeye başladıktan bir süre sonra benzin ışığıda yanıyordu onu demek istedim
Sevgili Cebeci Kardeşim , evoyu Sen yoramazsın . Bu alet her halükarda görevini yapmaya devam eder .
Ancak evo temiz olmayan benzini hiç sevmez. Niyekine dersen evonun az yakmasını temin eden enjeksiyon
sistemindeki delikler ve memeler çok incedir . Bütün evocu arkadaşlarıma acizane tavsiyem yakıtlarını
temiz ve kaliteli benzin satan büyük bayilerden almaları. Kenardaki, köşelerdeki , genellikle traktörlere motorin satan bayilerden benzin almayın. Ben hep tertemiz benzin aldım amma bu evo başka bir sebepten stop etti diyorsan bana profilimdeki telimden ulaş. Yardımcı olmaya çalışayım. Selamlar.
Yamulan telin sıkılık ayari(Akort) digerlerinden gerginse,sert ve hizli girdigin çukur kasis vb.yoldan kaynakli olabilir.
En kotu ihtimal birisnin ayagiyla vurmasi lazim buda olabilir,olmaz deme piyasa yavşak kayniyor.
Sanki gerginliğin fazla olmasından kaynaklı darbeyi emmeyerek yamulmuş gibi duruyor, farketmiş olman güzel en kısa zamanda yeni bir tel ile değiştirmelisin.. kolay gelsin..
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:37 ----------
https://kedaigemok.blogspot.com/2016/05/zongshen-nc250-workshop-manual.html?m=1
malezya daki bizim motorun face grubunda gördüm , motoru tanıtıyor faydalı olur umuduyla paylaşıyorum, özellikle teknik ve mekanik bilgisi ve olan arkadaşlar için yorumlama fırsatı olur ..
vesselam..
Yamulan telin sıkılık ayari(Akort) digerlerinden gerginse,sert ve hizli girdigin çukur kasis vb.yoldan kaynakli olabilir.
En kotu ihtimal birisnin ayagiyla vurmasi lazim buda olabilir,olmaz deme piyasa yavşak kayniyor.
motoe gücü 1.74 kw ve 20 nm ye düşmüş abs ve arka çanta gelmiş ağırlık yaklaşık 20kg artmış
Selamlar,
Merkezi söküp temizlemek yarar sağladı mı?
Geçen gün benim arka teker benzin istasyonuna girerken fren takılı kaldı. 15-20 mt. gitmek zorunda kaldım ve balatalardan duman çıktı.
Bir süre benzincide soğumasını bekledim. Ancak bu seferde arka fren tamamen boşa çıktı. sadece ön frenle gitmek zorunda kaldım.
Ardından sertçe arka freni pompaladım ve tekrar fren çalışmaya başladı. Tekrar kilitler korkusuyla hiç kullanmadım.
Zannedersen benimde arka fren merkezini değiştirmem gerekecek.
Bazı arkadaşlar cross motorların arka fren pompasını kullanmışlar ve gayet memnunlar. (yaklaşık 35-40 tl)
acaba alsam kendim değiştirebilir miyim diye düşünüyorum. internette araştırdım fakat fren merkeziyle ilgili detaylı bir anlatım bulamadım.
sizce ne kadar doğru
oda doğru
[url]https://i.hizliresim.com/vP71j6.jpg[/url]